bugün
- yapılacak tek şey siyonistleri tek tek öldürmek14
- kadınınız mini etek giyebilir mi14
- akıl ve ruh sağlığını bozan şeyler14
- shawarma14
- darwinin ateist olmaması10
- kitap okumak16
- anın görüntüsü9
- sözlükte kız var mı12
- datça11
- lazere giden erkek8
- şort mevsiminin açılması9
- yazarların özlediği şeyler11
- gecenin şiiri13
- gecenin şarkısı8
- zeki insanların yalnızlığı seçmesi11
- yazın ferahlatan içecekler9
- gerdekte korkudan bayılan türbanlı11
- akp ye oy atmanın sonucu9
- almanya da 199 euro'ya satılan alanya tatili12
- ibb'nin soyulup soğana çevirilmesi8
- rus kızlarına ilgisi olmayan türk erkeği24
- ellerim bos gonlum hos9
- ıq seviyesi 130 ve üstü yazarlar tam liste8
- sözlüğün aptalları sıralı tam liste13
- asgari ücret 52bine çıksa kiralar da 15 bine çıkar20
- en son ne yediniz18
- şaka maka 2025 yılında hala komünist olması11
- 3 polis şehit eden teröristin serbest kalması9
- 23 mayıs 2025 fenerbahçe beko panathinaikos maçı16
- sucuklu yumurta8
- sözlük yazarlarının en sevdiği tatlı10
- lgbt denilen sapkınlık vahim boyutlara ulaştı14
- taşak traşı olmak9
- her şeye amk diyen tip14
- yaz geliyor heyoo8
- her entrynin sonuna evet yazan yazar11
- sevismek10
- evlenmemek için nedenler11
- filistinlilerin dedeleri topraklarını sattı8

entry'ler (34)
atmosferinden amatörlük fışkıran yeni yarışmamsı...
gözleri kanatmasını geçiyorum, dilara gönder'in sunum performansıyla kulakları da kanatmakta. allah affetsin ne diyeyim...
gözleri kanatmasını geçiyorum, dilara gönder'in sunum performansıyla kulakları da kanatmakta. allah affetsin ne diyeyim...
şimdi herhangi bir gün ben yatağımda uzanmış, ortaçağda bir kadın olduğumu, yaşadığım şehrin dokusunu falan düşlerken aniden kendimi bu ortaçağdan fırlamış hıyartonun beyanatı sayesinde düşlemeye hiç gerek kalmadan 2017 senesinde (21.yüzyılda) ortaçağda buluveriyorum. bu hükümet vallahi hizmette çığır açtı. bi de beğenmezsiniz...
gördüğü her kadınla yatmayı düşünen ama daha iki kelimeyi bir araya getirmeyi beceremediği için sürekli reddedilen elizabethciler gelip ne güzel hırlamış.
bu "vermiyo kezban" diye yaftaladıklarınızın ana-babası da sizin gibi tipler olmasın sakın?
bu "vermiyo kezban" diye yaftaladıklarınızın ana-babası da sizin gibi tipler olmasın sakın?
şöyle bir şey okumuştum, cümleyi tam toparlayamayacağım ama özet şuydu:
birisi bir elinde o an almak istediğin şeyi ve diğer elinde tutarı kadar parayı sana uzatıyor. hangisini alırdın?
soruyu para olarak yanıtlamak bu dürtüyü epey baskılıyor.
birisi bir elinde o an almak istediğin şeyi ve diğer elinde tutarı kadar parayı sana uzatıyor. hangisini alırdın?
soruyu para olarak yanıtlamak bu dürtüyü epey baskılıyor.
"elimden gelen bu ben iki kişiyim
ikisi birden çıkmaya uğraşıyor
bilmem ki hangisinden nasıl vazgeçeyim
birisi yeni baştan serüvene başlamış
öbürü silahında son mermiyi sıkıyor
çoğalmak neyse ne azalmak zor."
attila ilhan
ikisi birden çıkmaya uğraşıyor
bilmem ki hangisinden nasıl vazgeçeyim
birisi yeni baştan serüvene başlamış
öbürü silahında son mermiyi sıkıyor
çoğalmak neyse ne azalmak zor."
attila ilhan
diyapozon keskinliğinde "diyebiliyorsa" bi on dakika gelsin şu akordu yapalım. hem arkadaş oluruz fena mı?
"eğer öpecek bir şeyiniz yoksa, sigara içmeniz kaçınılmazdır."
bilinçaltının babası işte, boşuna mı?
bilinçaltının babası işte, boşuna mı?
katıldığım önermedir. en güzel ve anıtsal olanlarından bir tanesi için (bkz: chartres katedrali)
40.yıl üniversitesi
vurmayın, öldüm.
vurmayın, öldüm.
bir radiohead aşığı olarak orijinalinden daha güzel dersem çarpılırım ama gayet sağlam olmuş bu da;
https://youtu.be/itv9y46t94Q
https://youtu.be/itv9y46t94Q
bir rönesans ressamı.
eserlerinde dini konulara yer vermiştir fakat alışılmış rönesans kompozisyonlarının ve anlatımının da dışına çıkmıştır. genellikle merkezi kompozisyonları, geriye doğru perspektifi ve sadeliği seven rönesansın aksine bosch, eserlerinde karmaşık mekanları, abartılı yüz ifadelerini ve adeta üst üste dizili figürleri kullanmıştır.
çağdaşlarına kıyasla dini konuları ele alış biçimi farklıdır. şehveti sembolize eden imgeleri, grotesk figürleri ve sihirbaz tablosunda göze çarpan din adamı göndermeleri, bosch'un kendi döneminde tam olarak anlaşılamamasına, hatta bazıları tarafından sapkın olarak nitelendirilmesine sebebiyet vermiştir.
sayfa sayfa irdelenebilecek triptiklerine rağmen kendisiyle ilgili yazılı-çizili neredeyse hiçbir şey bırakmamış, dolayısıyla şifreli de olsa yazıp çizen, eskizlerini saklayan çılgın da vinci kadar bilinmemiş, popi olamamıştır günümüzde sevgili bosch.
eserlerinde dini konulara yer vermiştir fakat alışılmış rönesans kompozisyonlarının ve anlatımının da dışına çıkmıştır. genellikle merkezi kompozisyonları, geriye doğru perspektifi ve sadeliği seven rönesansın aksine bosch, eserlerinde karmaşık mekanları, abartılı yüz ifadelerini ve adeta üst üste dizili figürleri kullanmıştır.
çağdaşlarına kıyasla dini konuları ele alış biçimi farklıdır. şehveti sembolize eden imgeleri, grotesk figürleri ve sihirbaz tablosunda göze çarpan din adamı göndermeleri, bosch'un kendi döneminde tam olarak anlaşılamamasına, hatta bazıları tarafından sapkın olarak nitelendirilmesine sebebiyet vermiştir.
sayfa sayfa irdelenebilecek triptiklerine rağmen kendisiyle ilgili yazılı-çizili neredeyse hiçbir şey bırakmamış, dolayısıyla şifreli de olsa yazıp çizen, eskizlerini saklayan çılgın da vinci kadar bilinmemiş, popi olamamıştır günümüzde sevgili bosch.
burada "oh olsun" çeken armutlar... iç savaşın eşiğine gelmiş bir ülkede bu tarz söylemlerin ucunun nerelere gidebileceği hakkında bilgi sahibi misiniz? "teröre karşıyız" öyle mi?
tüp patladığı söyleniyor, bomba olsa göbek atacak insanlar var.
samimiyetsizsiniz.
tüp patladığı söyleniyor, bomba olsa göbek atacak insanlar var.
samimiyetsizsiniz.
(bkz: nude)
sleep tight. 2011 yapımı ispanyol filmi. amerikan sinemasından kusmak üzere olanlara ilaç gibi geleceğini düşünmekteyim.
bakımıyla ilgili ansiklopedik düzeyde bilgi sahibi olduğum heyvan türü. hakikaten normal canlılar değiller, benden söylemesi.
who the fuck is oytun karan?
liseliler bilmez...
https://youtu.be/gMDmChzY62Q
https://youtu.be/gMDmChzY62Q
pink floyd dendiği an kafamda o kasa ve bozukluk seslerinin çınlamasına neden olan şarkıdır. money'dir efenim. ve o tatlı basslar, yerim.