bugün
- ohooo biri gider biri gelir sayıları o kadar çokki13
- silver ile evlenecek erkek40
- avukat sevgili6
- true giderse sözlükte yürüyen cinsellik kim olacak9
- tuzlu kahve dizisi7
- imparatorice olmak ister miydiniz3
- ktç'nin iki ay çalyak yemesi olayı9
- ellerim bos gonlum hos24
- arkadaşlar gammaz çetesi kuruyorum9
- yüzüklerin efendisi4
- sözlükteki en kaliteli nesil10
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası21
- özel mesaj ifşası5
- psikopatlar neden klasik müzik sever7
- korkunçlu cinli roman yazmak4
- masonların kurduğu abd4
- arkadaşlar sizce bu çocuk yakışıklı mı3
- gocu giderse sözlüğün abisi kim olacak3
- evli adamın sözlükte ne işi var8
- kuzey kore de bim olmaması4
- hani hiç kavga falan çıkmaması2
- katatespizartmasi14
- gecenin şarkısı9
- düşmüş melekler aynı anda tüm dünyayı işitebiliyor7
- hoşlanılan kızın size sevdiği erkeği anlatması5
- sözlük yazarlarının kombinleri12
- maddi dünyanın prensi lucifer dır2
- fenerbahçe nin transferi kapaması18
- ortama girince herkesin susması11
- ağlayarak 31 çekmek4
- allah teknolojiye ne kadar tahammül gösterecek2
- seri kalça koklayıcısı4
- kale3112'ye üstün hizmet madalyası verilmesi4
- kebap yiyen kız6
- lucky strike2
- sarapci koala63
- simko311
- yahudi demonolojisi ve melek ilmi5
- allah insanı kendisine kulluk etsin diye yarattı2
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı30
- en düşük karma puanına sahip uludağ sözlük yazarı5
- içinden korkusu alınmış bir insan olmak4
- big bang ten önce ne vardı sorusu ne kadar anlamlı3
- parayla saadet olması18
- nervio hamferdi7
- sözlük kızlarının ojeleri7
- cemaatçi subaylar3
- et yemek2
- coca cola light3
- sigara kahvenin imanidir2
sevdiği entry'ler
iftihar niteliğinde itirafım kanal7'de yayınlanan madhubala adlı karekterin boy gösterdiği hint dizisini severek izledim. Siz beğenmeyin 13 tane ödül almış.
Günlerdir verilen emeklerin hepsi bir gecede heba oldu. Çok yazık oldu!
Virüsten değil cehaletten korusun Allah.
Virüsten değil cehaletten korusun Allah.
Hastaneye gideceğim. endoskopi yapılabilir diye düşünüyorum. Bayiltilarak mi yoksa lokal uyuşturularak mi yapilacagina doktor mu karar veriyor, Hasta tercihi mi? Özel hastane de olmak daha mı iyi? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Sinirlenince bu adamın içinden şeytan çıkıyor dikkat et bacım.
“Bir şeyler yapıyorum, yürüyorum, konuşuyorum, yemek yiyorum yani her zaman yaptığım işleri sürdürüyorum ama nasıl anlatsam, bir boşluk duygusu içinde. Sanki içimde derin bir hiçlik var.”
Huzursuzluk.
Huzursuzluk.
Ne kadar zengin acaba, zenginlikten kastımız nedir?
BATı MARKSiZMi VE KARL MARX
Özellikle ingilizce, konuşulan dünyadan dünyaya yayılan bir kavramdır. Çok geniş ve çok anlamlı bir kavramdır. Fakat adı konmadan bununla hep bir anlam ima edilmek istenir. Batı deyince bununla daha çok uygar, kültürlü, üstün, çağdaş ve demokratik gibi kavram içermeleri ima edilir. Bunun karşısında bazen açıkça, bazen kapalı olarak bir “despot Doğu” imajıyla çalışılır. “Batı Marksizmi” kavramı bu kaba karşılaştırma içermesini “entelektüel sermayeye” dönüştürmeye çalışan bir kavramdır her şeyden önce ve şimdi hiçbir koşul yerine getirilmeden kaba bir şekilde, ispiyoncu bir ruhla ve yaranmacı bir ahlakla Türkiye’ye de taşınmak istenmektedir. Bununla Batı’da, yani öncelikli olarak ABD’de ve Britanya’da oluşan Marx yorumlarının Doğu’da, özellikle Çin’de ve eski Sovyet topraklarında, özellikle Rusya’da oluşan Marx yorumlarından daha uygar, daha seviyeli, daha kültürlü, daha demokratik oldukları söylenmek istenir. Fakat bu kavram Doğu ülkelerinde de derin bir geleneği ve tarihi olan hümanizmayı ve demokrasiyi göz ardı eden tek yanlı ve barbar bir kavramdır. Avrasya kültürlerinde de, Arap ve Pers kültürlerinde de, Türk, Kürt ve diğer Doğu kültürlerinde de büyük hümanist ve demokratik kültürel bir gelenek vardır. Unutmayalım ki, Hitler ve Nazim Batı’da ortaya çıktı ve insanlığı o beladan kurtaranlar “Doğuluydu”. Diğer taraftan “Batı Marksizmi” diye anılan öğretinin kökenine yerleştirilen Gramsci, Lukacs gibi Marksist kuramcıların ortak kaynağı Rus, yani bir Doğulu olan Georgi Plehanov’dur. Ayrıca Marx’ın öğretisi doğası gereği böyle kaba ve ırkçılık içeren bir ayrımı kabul etmez.
Özellikle ingilizce, konuşulan dünyadan dünyaya yayılan bir kavramdır. Çok geniş ve çok anlamlı bir kavramdır. Fakat adı konmadan bununla hep bir anlam ima edilmek istenir. Batı deyince bununla daha çok uygar, kültürlü, üstün, çağdaş ve demokratik gibi kavram içermeleri ima edilir. Bunun karşısında bazen açıkça, bazen kapalı olarak bir “despot Doğu” imajıyla çalışılır. “Batı Marksizmi” kavramı bu kaba karşılaştırma içermesini “entelektüel sermayeye” dönüştürmeye çalışan bir kavramdır her şeyden önce ve şimdi hiçbir koşul yerine getirilmeden kaba bir şekilde, ispiyoncu bir ruhla ve yaranmacı bir ahlakla Türkiye’ye de taşınmak istenmektedir. Bununla Batı’da, yani öncelikli olarak ABD’de ve Britanya’da oluşan Marx yorumlarının Doğu’da, özellikle Çin’de ve eski Sovyet topraklarında, özellikle Rusya’da oluşan Marx yorumlarından daha uygar, daha seviyeli, daha kültürlü, daha demokratik oldukları söylenmek istenir. Fakat bu kavram Doğu ülkelerinde de derin bir geleneği ve tarihi olan hümanizmayı ve demokrasiyi göz ardı eden tek yanlı ve barbar bir kavramdır. Avrasya kültürlerinde de, Arap ve Pers kültürlerinde de, Türk, Kürt ve diğer Doğu kültürlerinde de büyük hümanist ve demokratik kültürel bir gelenek vardır. Unutmayalım ki, Hitler ve Nazim Batı’da ortaya çıktı ve insanlığı o beladan kurtaranlar “Doğuluydu”. Diğer taraftan “Batı Marksizmi” diye anılan öğretinin kökenine yerleştirilen Gramsci, Lukacs gibi Marksist kuramcıların ortak kaynağı Rus, yani bir Doğulu olan Georgi Plehanov’dur. Ayrıca Marx’ın öğretisi doğası gereği böyle kaba ve ırkçılık içeren bir ayrımı kabul etmez.
insan buraya gidince kendini masallar diyarında geziyor gibi hissediyor. türkler tarafından çok fazla bilinen bir yer değil. kesinlikle gidip görülmesi gereken yerlerden bir tanesi.
aşkım, canım, güzel istanbul'umm... kalbimde ve dünyada teksin.
Seni çoook seviyorum!
Seni çoook seviyorum!
Bu hafta sonuki muhtemel kahvaltı planlarıma dahildir.
görsel
Sekiz gün önce yazdığım başlığı yeşillendireyim istedim, çok güzel bir duygu, umarım herkese nasip olur.
Sekiz gün önce yazdığım başlığı yeşillendireyim istedim, çok güzel bir duygu, umarım herkese nasip olur.
Zekâ sahibi olmayan kişiler bu çocuğun “filozof” olduğunu düşünebilir ancak. Millet olarak her şeyi abartmakta üstümüze yok. Abartma konusunda dünya birincisi olabiliriz.
Medyanın da işi gücü yok boş beleş saçma şeyleri gündem yapıyor. Yurdum insanı da bu saçmalığın peşinden koşuyor.
iyi uykular Türkiye.
Medyanın da işi gücü yok boş beleş saçma şeyleri gündem yapıyor. Yurdum insanı da bu saçmalığın peşinden koşuyor.
iyi uykular Türkiye.
Mende Mecnûn'dan füzûn âşıklık isti'dâdı var.
Âşık-i sâdık menem Mecnûn'un ancak adı var.
Fuzuli
füzûn: fazla, ziyade, artık.
istidat: yetenek
Âşık-i sâdık menem Mecnûn'un ancak adı var.
Fuzuli
füzûn: fazla, ziyade, artık.
istidat: yetenek