bugün

/36
Başımızın belası.
Mitolojik bir varlık olarak bakmaya gerek yok, şeytan bizim içimizde ve biz dizginleri onun eline bırakmaktan gayet memnunuz...
Kıyamete kadar mühlet verilmiş olması itibariyle amacına ulaşmak için nice insan ömrü zamanı olan yaratık. Ermiş evliya kılığında bile karşınıza çıkabilir aman dikkat.
Azazildir kendisi.
sürekli çamur atılan varlık. kişi kendisine bakacak önce. kabahati ona itelemeyecek.
kuran'da bir yerde melek, diğer yerde cin olarak tanımlanan hayali varlıktır.

http://www.kuranmeali.org...urani_kerim_mealleri.aspx

http://www.kuranmeali.org...urani_kerim_mealleri.aspx
ilk defa zerdüşt bir rahip tarafından kesin sınırlarla belirlenmiş, daha doğrusu tanrı panteonunu iki ana sınıfa ayırmıştır. Bu ayrım iyi tanrı ve kötü tanrı olarak karşımıza çıkar. bundan öncesinde bir tanrı hem iyi yönleri hem de kötü yönleri olan bir varlıktı. (bkz: pazuzu)
şeytan gerçekten kötü ve şerli bir yaratık mıdır? yoksa sadece kötü polis rolü yapan bir görevli midir? veya yalnızca bizim için bir antagonist midir?

aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

http://isnetus.wordpress.com/
tek bir amaca hizmet eder;

evvelden müflis olarak şakilerin başı olduğu tescillenmiş olduğundan;

şunu ister;

ben yandım "siz de yanın" o yüzden arkadaş arar.
şeytanla anlaşmak cehenneme tek gidişlik bilet almak demek.
ömrünüzde 50-60 sene mutlu olmayın bu dünya geçici ahirette ne 50 si ne 60 ı.
binlerce milyonlarca yıl cehennemde yanmaya değer mi?

videoda eminem' in şeytanla olan konuşmasına yer verilmiş zaten Eminem'in bu tarz birkaç şarkısı daha var. ne yazık ki ünlü şarkıcılar hep bu yollardan geçiyorlar ve saf halkı da kendi emellerine alet ederek için kandırıyorlar.

dinlediğiniz şarkılara, izlediğiniz kliplerde hiç birşey tesadüf değil.
uyanık olun!
zihninizi ve ruhunuzu ele geçirmelerine izin vermeyin!

https://www.facebook.com/...7732485657983&fref=nf
Seytanin vesvesesi varsa, muslumanin besmelesi var.
Şeytanın ismi Azazil iken, iblis olarak değiştirildiği gibi, suretide hınzır suretine değiştirilmiştir.

Şöyleki; Allah’ü teala, semavat’ı, arzı, melekleri ve cinleri yarattığı vakit, melekleri semada, cinleri de arzda (yeryüzünde) iskan etti. Cinler, Can oğulları idi. Adem a.s insanlığın babası olduğu gibi, Can da, Cinlerin babası idi. Onlar yeryüzünde yaşadılar, nesilleri çoğaldı..
Bu hadise Adem a.s’dan 60 bin sene evvel idi. Cin kavmi, 7 bin sene gibi uzun bir ömür sürdüler. Sonra aralarında haset ve azgınlık meydana geldi. Yeryüzünde fesat çıkardılar, biribirlerini öldürdüler. Allah onlara sema meleklerini gönderdi. iblisi de başlarına amir tayin etti. (Daha öncede zikredildiği gibi,o dönemde) iblis'in ismi, Azazil idi. Meleklerden daha alim idi. Azazil ile birlikte melekler, yeryüzünde indiler. Cinleri bozguna uğrattılar. Onları,denizlerdeki adalara ve dağların tepesine çıkardılar.

Bu Melekler,yeryüzünde yaşadılar. Allahü teala, sema ve arzın sahipliği ile cinlerin hazinedarlığını iblis'e verdi.
iblis'in yeşil zümrütten 2 kanadı vardı. Bazen yeryüzünde, bazen gökyüzünde, bazen de cennette Allaha ibadet ederdi. Öyleki; yeryüzünde ve gökyüzünde Allah’a secde etmediği yer kalmamıştı. Neticede gönlüne kibir girdi. içinden şöyle dedi:

“Ben meleklerin en kıymetlisi olduğum için Allah bana bu üstünlüğü verdi.”
Sonra Allah’ü teala, iblis ve askerlerine buyurdu ki:
“Ben yeryüzünde bir halife (bana muhatap bir mahluk, Adem) yaratacağım.”
Onlar:”Bizler hamdinle sana tesbih ve takdis edip dururken, yeryüzünde fesad çıkaracak, orada kan dökecek insanımı halife kılıyorsun?” dediler.
Allah’da onlara:”Sizin bilemeyeceğinizi herhalde ben bilirim” buyurdu.(Bakara-30)
Allahü teala Adem a.s’mı yaratmayı murat ettiği zaman cennette onun suretini yarattı ve onu cennetin kapısında meleklerin yolu üzerine bıraktı. O anda Adem a.s’mın cesedinde henüz ruh yoktu. Melekler şeklinin güzelliğine hayret ettiler. iblisde oradan geçiyordu, cesedi görünce:”
-“Bu niçin yaratıldı?” dedi. Baktı ki içi boş-cansız, şöyle söylendi:
-“Zayıf bir yaratık.” Sonra meleklere:
-“Şu, sizden daha üstün kılınırsa ne yaparsınız?” diye sordu.
Melekler:
-“Rabbimize itaat ederiz, ısyan etmeyiz” dediler. iblis'de içinden şöyle dedi:
-“Eğer benden üstün kılınırsa elbette ona ısyan ederim, ben ondan üstün kılınsam elbette onu helak ederim.”
Sonra Adem a.s yaratıldı, içine ruh üflenildi. Cennet süsleriye süslendi. Melekler ona secde etmekle emir olundular. 500 sene secde ettiler sonra başlarını secdeden kaldırdılar. iblisi, secdeden yüzçevirmiş, ayakta dururken gördüler.
Nezaman ki Hz. Allah Adem a.s’ma cennette hayat bahşetti. Yalnızlığını gidermek içinde sol eğe (kaburga) kemiğinden Hz. Havva’yı yarattı. iblis bu duruma hasetlendi. Onları cennetten çıkarıncaya kadar vesvese verdi.
Hz. Allah Adem a.s’mı Havva validemizi, iblisi, yılanı ve tavusu yeryüzüne indirdi. Adem a.s’mı Hindistan da Serendip adasına, Havva validemizi deniz sahilindeki Cidde ye, iblisi de Basra yakınlarında bir şehir olan Eyle’ye indirdi.
işte bu sebeple Adem a.s ve evladı ile iblis arasında kıyamete kadar devam edecek olan bir düşmanlık başlamış oldu.
Isyanının şerri sebebiyle iblisin ismi de,cismi de değiştirildi.
Insanlarin zayiflik gosterdigi anda devreye girip tüm sorumlulugu üstüne alan, yüce gönüllü ruhani varlık. O olmasa her pisliğimizden bizi sorumlu tutarlardı.
şu sıralar, özellikle akpli siyasetçilere gıptayla bakan, lanetlenmiş melek.
Her insanin baktigi aynadadir.
Dünyadaki tüm kötülüklerin sorumlusu, tanrı tasarımı bir varlık.
bu gidişle mahşer günü çıkıp "affet allahım akplilere uydum" diyecek...
bazen çok şey diyo.
Bazen halimize melekler bile imrenir, bazen halimizden seytan bile igrenir.

Allah hepimizi affetsin.
insanların günaha girmesini sağlayan ve onların günaha girmesi için uğraşan, melek olmayan varkık.
Allah'a isyan etmiş melek değildir. Şeytan bir cindir.
Arada insanın kulağına fısıldayan, doğruları gaddarca gösteren melek.
bugün beni bira içmeye itmiş kötü yaratık.
Şeytan o kadar iyiydi ki tüm günahların sorumlusu olmayı kabul etti.
birinci nesil melek.
© copyright 2005 - 2026