bugün
- galatasaray'ın çok ballı kura çekmesi22
- sarapci diye nick alan akpli13
- vücudunu satarak para kazanan insan5
- 27 ocak 2027 psg galatasaray maçı7
- karşı partiye oy veren arkadaşınıza küser misiniz8
- fenerbahçe yarım düzine gol atıyor6
- fener balı12
- sözlükten kaç sevgili edindiniz4
- iş yerinde sözlükte takılmak10
- sözlüğün en sevilen yazarı38
- şampiyonlar liginde bir tarafınızdan kan çekerler7
- masa başı iş vs ayakta iş4
- rafael leao9
- gammaz çeteleri6
- manifest8
- savunduğu her fikrin doğru olduğuna inanan insan10
- 2022 de istanbul da ilginç şeylerin olması3
- fenerbahçe'ye gerekli sol kanat2
- fenerin şl de ziki tutacak olması13
- 30 ağustos 1922 kadir mısıroğlu'nun kara günü2
- hasidik yahudilik6
- ismaila sarr2
- arkadaşlar grup açıyorum gelmek ister misiniz8
- kavga eden iki yazarı ayırmak5
- özür dilemeyi bilmek9
- uludağ sözlük kışlası4
- öldükten sonra toprağın altına gidecek olmak2
- psg'nin galatasaray'a atacağı gol sayısı3
- fenerbahçe vs galatasaray26
- yaşadığı hayatı başkasının gözüne sokan insanlar8
- dayak yiyen kadının şikayetçi olmaması8
- sözlüğün embesillerle dolu olması5
- 0 0 7 ile samiyende maç izlemek5
- akıl yürütme2
- hoşlanılan kızın ilk buluşmada abi demesi2
- ebrar karakurt4
- nutella dondurması4
- benim ak partili arkadaşlarım da var3
- zorunlu eğitim14
- arkadaşlar öğlen ne yesem4
- hepimiz dünyada kiracıyız3
- nickini görünce eksiyi yapıştırdığınız üyeler4
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı50
- ioçk5
- sürekli silik atıp utanmadan dönen yazarlar5
- meloş çay koyar mısın4
- koala görünce eksiyi basmak6
- bir sözlük yazarıyla evlenir misiniz2
- akın gürlek alparslan kuytul açıklaması4
- sözlük'ün erkek tipsizleri ve çirkinleri11
türkiye'de bol bulunan canlı.
ayak sayılarına bakmak lazım .
ortaklık bitirecek kadar etkili, altında buzağı aranacak kadar engin gönüllü, tapılası hayvan.
halk arasında kaba ,cahil,görgüsüz insanları tanımlamakta kullanılır
Bir mizah dergimizin adıdır ayrıca.
başrolünü trenle paylaştığı deyimle günlük hayatımızda sıkça karşılaştığımız hayvan.
(bkz: sığır)
ineğin erkeğidir denilemeyecek hayvan. zira öküz, iğdiş edilmiştir. yoksa çalışmak yerine gezer tozar karıya kıza sarkar bu...
yıllarca met-üst'ün çıkardığı kültür-sanat şeyisinin adıydı. uzun yıllar oldu büyüdü,hayvan oldu veher canlının geçirdiği evrelerden geçerek sanırım öldü geçen ay. ayrıca yeryüzünün en güzel kelimelerinden ve hayvanlarından biridir öküz.
hakaret edenleri destekleyen insanlara da denilebilir.
Kaba davranışlarda bulunan insanlara söylenir.Bu lafı birine söylediğinizde farkında olmadan söz sanatı yapmış olursunuz. (bkz: istiare)
metin üstündağ'ın,''aynı kanaldan 7-8 tv'yi izlemeye benzettiği'' dergiydi.
hadım edilmiş erkek sığır... hadım edilmesinden mütevellit sadece iç geçirir, bön bön bakar... ama sadece bakmakla yetinir. çünkü üreme yetisini kaybetmiştir... hani derler ya "hayvanlar gibi" sevişemez... yazıktır, günahtır... bu çaresizliğin peşinden kendisini toprağa adamıştır, arkasına sabanı attığı gibi işini halleder... gücünü oraya harcar.
inkar edemedigim özüm.
ilk sayısını aldığım anı hatırlıyorum (daha kitabı çıkmadan uzun bi süre evvel yılmaz erdoğan'ın "ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim" şiiri de ilk sayıdaydı), o kadar heyecanlanmıştım ki. sevdiğim yazarlar, şairler, mizahçılar...uzun bir süre en sevdiğim dergilerden biri oldu...muhsin kızılkaya'lar, küçük iskender'ler, perihan mağden'ler...eskilere olan özlemlerini ve geleceğe dair umutlarını sayfalarda benimle paylaşan yazarlar...eşber yağmurdereli'ye, ragıp duran'a, metin göktepe'ye ve daha birçoklarına özel sayılar hazırlayan öküz çalışanlarına ve özellikle met-üst'e bol bol teşekkürler...
(bkz: tren)
dönemin lemancıları tarafından çıkarılan aylık dergi.
sahibi çağçağ, yayın yönetmeni met-üst idi. mizah dergisi değildi ama sanılanın aksine. t.şaklı bir kültür-sanat-medya-sokak-ot-bok dergisiydi. ece ayhan'ın günce'si olurdu her ay.. oku oku doyama, dön bir daha oku babayı... o zamanlar ergenlik sivilcesi koleksiyoneri olup, bugün burada yazan/yazmayan kitlenin b.ktan bir şarkı yarışmasından tanıdığı oray eğin'in bile yazmışlığı vardır bu dergide..
(bkz: süper babaanne)
(bkz: bugünkü genç kızlar yarının anneleri dersin)
sahibi çağçağ, yayın yönetmeni met-üst idi. mizah dergisi değildi ama sanılanın aksine. t.şaklı bir kültür-sanat-medya-sokak-ot-bok dergisiydi. ece ayhan'ın günce'si olurdu her ay.. oku oku doyama, dön bir daha oku babayı... o zamanlar ergenlik sivilcesi koleksiyoneri olup, bugün burada yazan/yazmayan kitlenin b.ktan bir şarkı yarışmasından tanıdığı oray eğin'in bile yazmışlığı vardır bu dergide..
(bkz: süper babaanne)
(bkz: bugünkü genç kızlar yarının anneleri dersin)
günlük hayatta en çok karşılaşılan hayvandır.
(bkz: reun-7)
Kurtulus savasi'nin kazanilmasinda buyuk payi olan mubarek bir hayvandir. Atalarin mirasini hoyratca yiyen ahlak fukaralarini gordukten sonra hayvan demeye bile dilim varmiyor aslinda .
(bkz: okuz metal).
ölümü halinde, kollektif ve adi ortaklıkların, sözleşmede yer almasa dahi ticaret mahkemeleri ve maliye bakanlığı nezdinde sona ermesine sebep olan hayvan! *
ingiliz ecnebicesinde ox diye soylenen hayvanat ismi.
baktığı öbjeyi bir saat sonra algılayan hayvan.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar