bugün

/244
BiR ÖNERi VE FiKiR YÜRÜTME MECRASI

ismail Alpen (zall) Uludağ Sözlük : Yazılı kültür şu ana kadar kendini halkın üstünde gören küçük bir kesimin ürettiğini geniş kitlelerin tüketmesi şeklinde bir yayılma yolu bulmuştur. Bu internet öncesi medyaların yapısından kaynaklanmaktadır. internetin yaygınlaşmasından sonra daha geniş kitleler ürettikleri metinleri yayınlayabilmek ve fikirlerini paylaşabilmek için fırsat bulmuş oldular. internet bu mana da yazılı kültürü başlı başına değiştirmeye başlamış durumda. Katılımcı sözlüklerin yazılı kültüre olan etkisi internetin yazılı kültüre etkisi ile tamamen aynı. Katılımcı sözlükler internetin sunduğu imkânlardan faydalanmak için bir yol sadece. Katılımcı sözlükler internetin getirdiği nimetleri özümsemiş olarak daha özgür konularda, daha özgür yazabilme, daha sınırsız düşünme, dili daha anlaşılır kullanma gayretleri ile yazılı kültüre olumlu yönde katkı sağlamaktadır. Bence bilginin kirliliği bilginin kategorize edilmemesi durumunda olur. Her bilgiye ihtiyacı olan birisi vardır. Yeter ki o kişi o bilgiye ulaşabilsin. internetin getirdiği ortamda oluşan bilgi fazlalığı kirlilik gibi gözükse de anlamlandırıldığı, kategorize edildiği ve erişimi kolaylaştırıldığı zaman o bilgi artık kirlilik yaratmaktan çıkar. Sözlüklerin yaptığı da bu zaten bilgileri anlamlandırmak ve kolay erişilmesini sağlamak. Popüler konular hakkında bilgileri bulmak kolay ama daha az popüler, sadece az bir kesimi ilgilendiren ve belli bir kesimin dikkatini çeken konularda bilgi bulması zor. Çok fazla bilgi olduğu zaman bu gibi popüler olmayan konularda bilgi bulmak daha kolaylaşıyor. Bu şekilde aranılan bilgiye ulaşma imkanı da artmış oluyor.

Türkiye de çok fazla internet kullanıcısı olmasına rağmen Türk internetinin halen en büyük sorunu orijinal içerik sorunu. Katılımcı sözlükler bu mana da Türk internetine büyük katkı sağlıyor. Üretilen bilgiler doğru mu diye soracak olursak. Sözlükte bir başlığı okuduğumuz zaman doğru kavramının çok farklı algılanabileceğine örnekler ile şahit olabiliriz. Bu manada katılımcı sözlüklerdeki bilgilere doğru veya yanlış gözü ile değil de bahsi geçen konu hakkında yapılmış bir öneri bir fikir yürütme olarak görmek gerekir.

http://www.yenisafak.com.tr/Kitap/?i=246021
yazarlarına sahip çıkan, arkasını dönmeyen sözlük sahibi.
uludag sözlüğün yaratıcısı ve kahramanıdır.
(bkz: uludağ sözlüğün ceo su)
sözlüğü için ne kadar para istediğini merak ettiğim sözlük patronu. ahanda kapalı zarf , sözlükteki tüm aşk kelimelerine paha biçerim ve her kelime başına 10 cent veririm.
eğer sözlükspotun sahibi ise kendisi nur sözlüğün de babası sayılıyor, öbür tarafta iyi bir yerleri garantiledi demektir (bkz: #7562695)
zall' ım bugün hiç yazasım yok be birader. ama bir yandan yazmakta istiyorum. belki yazasım gelir diyerek duşa girdim, çıktım. sonra üstüme rahat bir şeyler giydim, içki koydum kendime...
gene de yok birader. '' edith piaf ''koydum dinliyorum. belki ilham gelir diye, tövbe yazamıyorum. düşündüm de artık dünya fazla sikimde değil herhalde.
gelişmeler butonundaki son geliştirme yazısında vodafone'dan örnek vermeyerek üzen admin. *
hürriyet, milliyet, radikal güzide yayın organlarımızdır.

metin, ali, feyyaz güzide topçularımızdır.

ali, ata, bak güzide ilkokul arkadaşlarımızdır. *
başıma bir iş gelmeyecekse zerre saygı duymadığım insan kaplama.
(bkz: sözlüğe girdiğimde linkleri sıvazlıyordu)
http://www.ontv.com.tr/vi...mini_Zallla_ozel_roportaj_
röportajını yeni izlediğim. sürekli ya diyen baya heyecanlanmış kişilik.*
zall ın seri eksi oy verme olayıdır. yapar yapar arkadaş oda insan değil mi sinirlenirse yapar.
(bkz: babana bile güvenmiyecen olum)
benim için bir şey ifade etmeyen insandır.
http://televidyon.com/p/1880/uludagsozlukcom

bu röportajında çok şirinmiş yahu. ben daha yeni izledim bunu.*
ontv miydi neydi ondakini izlemiş idim bir aralar. ondan sonra bu iyi geldi cidden.*
uludağ sözlük'ün en ünlü yazarıdır. başlığına diğer sözlüklerde rastlamak mümkün.
sahibi olduğu sözlüğünün içinde bulunduğu durumun tek müsebbibi. en başta kendisini entry girmeye davet ediyorum. bak ssg'ye. adam uzak ara ekşi'nin en çok entry giren yazarı. adam dükkanının başında. her sabah sözlüğü kendisi açıyo yaw. hijyen nedir. kendin entry girmediğin sözlüğü başkasına satma. biraz samimiyet, çok değil.
(bkz: zall mı ne zall ı zall ne arar la sözlükte)
sözlük account'umu girmemle birlikte "bugün 25 mart 2010, sen geç içeriye ben geliyorum" deyip beni ekendir. Halbuki yarım saat oldu üzerimde aşortman, altımda baksır bekliyorum. Çorapları çıkarayım mı, çıkarmayayım mı ikilimine hiç değinmiyorum bile. Halbuki sözlük ekantımı girince ne kadar sevinmiştim, boş bir hayale meyletmek yakıştı mı sana koskoca zall, yazıklar olsun.
özel mesaj attıp ölmeden bir kez mesajlaşmak istediğim şahsiyet...
birinci nesil yazar. hoşgelmiş.
Hele yar yar zall ım yar
Hayin yar kâfir yar çapkın yar
Le le leylim le yar
Ne zall ımsın yarim
Ben sana kurbanım
Yüzüne hayranım
Sevgili sultanım
büyüyünce zall olacağım. zalllana zalllana!
(bkz: zall ne arar la bazarda)
sanırım yine bir gsm operatörüyle anlaşmaya vardı ve sözlüğü küresel ısınma ayağına kapattığını söyledi. papaz her zaman aynı pilavı yemiyor
© copyright 2005 - 2026