bugün

/381
O kadar güzel ki kimse ile paylaşmak istemiyorum.
görsel
ne kadar anlatmaya veya açıklamaya çalışsam da beceremem. ama şu ana kadar yaşadıklarımdan söyleyebileceğim tek şey, yalnızlık ihanet etmeye gelmez. yalnızlığına olan ihanetinizin karşılığını öyle bir alırsınız ki, bir daha toparlanmaya çalışmanın yanından bile gaçemezsiniz.
fazlası zarar, bazen çıldırtacak gibi. boşuna demiyorlar yalnızlık Allah'a mahsus.
(bkz: entry-nick uyumu)
Bu kadar zorlamamıştı hiç...
“Yalnızlığına iyi bak, sahip çık. Kaç kişinin emeği var onda, kimbilir”

Oğuz atay’ın mükemmel tanımladığı duygu.
Kaderim değildir, umarım.
Sağolsun hiç yanımdan eksik olmaz her anımız birlikte geçiyor maşallah. Ömrüme yapıştı gitmek bilmiyor. Yakamı bir rahat bırak azıcık mutlu olayım.
Öldürebilir.
Ciddiyim.

Babam annemden sonra 3 sene yaşayabildi.
Dedem de babanemden sonra sadece 4sene.
"yalnızlık bütün olağanüstü kafaların kaderidir, onlar bu yalnızlıktan zaman zaman yakınsalar da ehvani şer olarak hep onu seçeceklerdir"

Schopenhauer.
Çok yalnızım be sözlük. Kendi başıma eve çıktım göt gibi kaldım. Okul uzadı tanıdığım birkaç insan da dağıldılar. Hiç arkadaşım yok. Öyle 1 saat sıkılıp da "üff çok yalnızım" moduna girenlerden değilim. Baya yüz yüze konuştuğum tek insan marketteki teyze. Günde 5-6 kez ailemi arıyorum.
walden- henry david thoreau

--spoiler--
zamanın büyük çoğunluğunda yalnız olmanın sağlıklı olduğunu düşünüyorum. birileriyle beraber olmak, en iyileriyle bile olsa, kısa bir süre sonra yorucu ve tüketici bir hal alır. yalnız olmayı seviyorum. yalnızlıktan daha arkadaş canlısı bir arkadaş görmedim. çoğu zaman, dışarı çıkıp insanların arasında karıştığımızda, evimizde olduğumuzdan daha yalnız oluruz. düşünen veya çalışan bir insan her zaman yalnızdır, bırakın istediği yerde kalsın. yalnızlık, kişiyle arkadaşlarının arasına giren millerle ölçülmez. cambridge üniversitesi'nin kalabalık kovanlarından birinde çalışmakta olan gayretkeş bir öğrenci çöldeki bir derviş kadar yalnızdır. çiftçi tüm gün tarlada çalışabilir, çapa yapabilir veya odun kesebilir, fakat yalnız hissetmez çünkü meşguldür; fakat gece eve döndüğünde, odada yalnız başına düşüncelerinin insafına kalmış bir şekilde oturamaz. "insan yüzü görebileceği", eğlenebileceği, tüm günlük yalnızlığının karşılığını alabileceğini düşündüğü bir yere gitmek zorundadır, dolayısıyla öğrencinin günün büyük bir kısmında ve gece boyu sıkılmadan, "bunalıma" girmeden nasıl evde tek başına oturabildiğine hayret eder. ancak, öğrencinin evde olmasına rağmen çiftçi gibi hala kendi tarlasında çalıştığını, kendi ormanında ağaç kestiğini, dolayısıyla daha yoğun bir biçimde çiftçiyle aynı eğlenceyi, arkadaşlığı aradığını fark edemez. 

en canlı olan şey, en yabani kalabilendir..

--spoiler--
işte hikayenin sonu,
hiçbir zaman hikaye değildi konu.
kime, nasıl anlattığınızdı.
yok pahasına sattığınızdı kendinizi.
bendinizi yıktığınızdı.
benliğinizi kaybedişti,
kan diye teni dişleyişti
aksayan bir işleyişti.
siz kaldınız, sen değişti.

işte hikayenin sonu.
şimdi baştan anlat onu.

k, 2020.
Sen küsüp giderken bir tek sözüme..
Çığ gibi üstüme çöktü yalnızlık..
Pişmanlık hissiyle yanan yüzüme..
Beter ol der gibi baktı yalnızlık...
yıllardır muzdarip olduğum hep yalnızım.
Aslında; Kişinin yaşadıkları ile yaşamak istedikleri arasında ki farkın sebep olduğu durumdur.
"ah şu yalnızlık
kemik gibi
ne yanına dönsen batar"

Cahit zarifoğlu
Yalnızlık zannetmeyin ki kimsesiz olmaktır.
Asıl yalnızlık, kimsen varken kimsesiz kalmaktır
https://kapkaramazov.blog....com/2020/02/yalnzlk.html
Güçlendirir.
Her ne kadar çoğu kişi tarafından tercih olarak adlandırılsa da aslında insanların zorunda bırakıldığı için yöneldiği bir yoldur yalnızlık.
Eğer istediğinde yalnız kalabiliyorsan çok güzeldir.
Ben severim yalnızlığı, kendimle baş başa kalmayı, sahilde oturup müzik dinlemeyi, gece geç saatlere kadar oturup kendimle dertleşmeyi. Sonra şarkı söylemeyi, dans etmeyi, sesli sesli kitap okumayı. Güzel şeyler bence bunlar. insan kendisiyle vakit geçirmeyi sevmeli bence.
Ama eğer kendi tercihinin dışındaysa ve sürekliyse, yani Dertleşeceğin, teselli bulacağın, yardım isteyebileceğin biri yoksa çok acı vericidir. Çok kırıcıdır. Ve çok yorucudur.
görsel
paylaşılmaz.

ergenliğime sevgilerimle.
kimsenin tercih etmeyeceğidir.

kafa dinlemek, ara vermek uzaklaşmak bir tercih meselesi olabilir ama amansız bir yalnızlık sadece mecburiyettir.

o yüzden kimsenin kafasını sikmeyin 'bu benim tercihim' zırvasıyla değil çünkü güzel kardeşim.

kendi gerçeğinizi kabullenin ve hayata kaldığınız yerden devam edin. ve inanın en sağlıklı olanı da bu zaten.
© copyright 2005 - 2026