bugün

/381
Bazen iyi gelendir.
yalnız insanlarda norepinefrinin daha çok salgılandığı görülmüş sosyal insanlara nazaran. bu onların vücutlarından ötürü daha stresli ve saldırgan olmaya eğimli olabildiklerini söylüyor.

#43091318 yalnızlıkla ilgili diğer girdilerim.
yalnızlık demek benim için huzur demek yalnız olmayı seviyorum.
Belli bir süreden sonra keyif almaya bakacaksın aga.
Günün şu saatinde insan kendini daha da yalnız hissetmeye başlıyor. Bilmem belki de hastalık günlerinden kaynaklanıyordur. Gecenin ikisinde, bilgisayar başında oturmuş, bir insanla iletişim kurabileceği tüm olanaklar tükenmiş, baharın canlandırıcı havasını koklayamamış ve ruhu hala kışta asılı kalmış biri için şuan hissedilebilecek başka bir duygu da yok gibi görünüyor zaten. Yani çoğu zaman olduğunun aksine bu defa yalnızlık gerçek bir zorunluluk benim için.
Uzun zamandır içinde bulunduğum durum. yalnızlık demek sadece etrafında kimsenin olmaması demek değil. genelde kişınin hayatında kişiyi anlamayan, onu dinlemeyen ve önemsemeyen şahsiyetlerin kişiye hissettirdikleri histir. Bu durum hayatın bir gerçeği. ve eminim ki çoğu insan bu durumda ve belki de alıştıkları için farkında bile değiller.
Çevrenizde sizi merak eden, anlamaya çalışan hiç kimsenin olmamasıdır. Pekala kalabalık çevre içinde bile yalnızlık yaşanılabilinir.
https://youtu.be/iqKdEhx-dD4
Elimle
Kendi elimi tutuyorum
Yan yana gidiyormuşum gibi kendimle.
görsel

“Sensizlik” ve “sessizlik” hali.

Ya an’ı paylaşacağın kimsen olmaz ya da olanlara dahi kulak tıkarsın.

Tebrikler muhteşem bir şekilde yalnızsın.

Fotoğraf: Antalya
insan kendi yalnızlığını kendi mi kurar elleriyle? onlarca yüzün arasında usta bir ressamın attığı gölge gibidir yalnız insanın yüzü. çoğuna nahoş gelse de bu sığ ve zemheriden çıkma kelime; birer nişane gibi alınlarında durur o gölgelerin yüzlerinde. bu, onları sahte yalnızlıklardan ayıran ve zor seçilen bir işarettir.

hayatımız, yalnız değilken yalnız olduğumuzu zannetme, yalnız olmadığımızı düşünürken gerçek yalnızlaşma ve sonunda mutlak bilinçli yalnız kalışla ilerler. ya da bunu ben böyle zannediyorum. en azından benim yolum böyle oldu. bilincine erdikçe tatlı gelmeye başlayan bu gölgeler insanlığın bir çeşit izdüşümü gibi; bütünüyle kambur sırtlarda taşınan insanlığın kara aynaya yansıması. bir zamanlar her günün perdesini bir hevesle koşup aralarken, sonunda o perdeyi açmasan da günün doğduğunun bilincine varmaktır yalnızlık. esasen yalnızlık bilinmeyen bir çoğulluktur. perdeyi ''sen'' denen olgu araladığında günün ellerinden doğduğunu zannetmek kadar bencil ve tekil bir şey olabilir mi hayatta? bu heves gerçek yalnızlık olabilir mi? kırıldığında kusamamaktan yutağımıza takılı kalan parçalarının acısının adını yalnızlık mı koyduk insanlık olarak? kim bilebilir ki? kim neyi bilebilme erdemine ulaşabilmiş ki.

herkes sahte yalnızığını süslemeye çalışıyor. kimi müziklerle, kimi kitaplarla, kimi zihinsel fuhuşlarla. oysa yalnızlık yalınlık olmalıydı. yalınlığa erişemeden yalnız olduğunu iddia eden insanlarla dolu her yer. herkes yalnız, herkes şikâyetçi. kendilerine tahammülü olmayan insanların yalınlık hallerini süslemekten öteye gidemeyen notalar kadar yalnız olabilir misiniz? onlar kadar kullanılmış ve eskimiş. bestakârın ne hissetiği kimin umurunda? bencilliklerle anlamlandırılmaya çalışılmış, bencil anlamlarla taçlandırılmış notalar kadar yalnız olabilir misiniz? hiç o bestelerin sahiplerini düşündünüz mü? kendinizden çıkıp o gerçek sahiplerin zihinlerine girmeye çalıştınız mı? gerçekliği algıladınız mı mesela? yoksa siz de mi kendi duygudurumlarına uygun olan hikâyeler uydurdunuz o melodilere? sizi tanımlayan, size yakın olan öyküleri mi gerçeğinize aldınız? yalnızlığınızda bile bencilsiniz. yalnızlık bilinmeyen bir çoğulluktur derken bunu kastediyordum. bencillik ve yalnızlık asla aynı ipte yürüyemeyecek iki cambaz. siz; adını yalnızlık koyduğunuz bencilliklerinizi süsleyip durdunuz elinize geçen her şeyle. yalnızlığınızı vurgulamak adına kullandınız sanatın bile her dalını. bence tüm san'atkârlar mahşerde sizlerden hesap sormalı. yüzleri asla bir ressamın gölgeleriyle buluşmayacak fakat riyakârca bunları ömürlerinin sonlarına dek kullanacak herkesten..

sanki 4 yıl sonra başına gelecek acıdan haberdar fakat şikâyeti yok gibi. onun adına engebeli fakat güzel bir yol olduğuna eminim. bayan valadon'a ait tuvale atılmış her bir fırça darbesine değer olmalı bu müjdesi kendinden evvelinden gelmiş olan elem;
https://www.youtube.com/watch?v=y7kvGqiJC4g
Bir kaç dakikadır başlığa girip düşünüp vazgeçip çıkıyorum. Düşüncelerin ağırlığı altında ezilirken, paylaşabilecek kimsenin olmaması. Öyle ki şefkatten mahrum kalmak.
Bağımlılık yapar...
seviyorum yalnızlığı çok huzurlu rahat.
carl gustav jung, insan ‘’sürülerini’’ kalabalıklaştıkça akılsızlaştığını, hayvan sürülerinin ise tersine, kalabalıklaştıkça akıllandığını söyler.
görsel
Içinde bulunduğum ve iliklerime kadar yaşadığım duygu durum. Resmen benim bir parçam oldu. En sadık yarim diyebilirim.
‘Bir ovanın düz oluşu gibi bir şey.’

Yazmasam ayıp olurdu cemal beye. Sevgiler.
yorar insani.

butun gucunuzle bagirsiyorsunuz da simsiyah bir hicligin ortasinda tek basinaymissiniz gibi hissedersiniz.
sorun, bu hissin sizi golge gibi takip edeceginden emin olmaniz ve buna karsi yapacak bir seyinizin olmadigini bilmektir.
görsel
depresyona sokar. bu devirde yalnız olan net salaktır.
yalnızlık; hafta içi 6 gün çalışırken 1 gün iznin olduğunda ne yapacağını bilmemektir.
yalnızlık sigara içmekten ciğerleri solmuş bir insandır.
kimi zaman huzur kimi zaman sıkıntı verir. aşırı dozda alınması sakıncılıdır dikkat edilmelidir. yalnızlık bir tercih melesedir palavrasına da inanmam hayatın akışı seni yalnız yapar ya da yalnızlık özlemi çektirir....
yanındaki kişi sayısıyla alakalı değil, ne kalabalıklarda ne yalnızlıklar gördüm ben...
Kimsenin nasıl hissettiğinizi bilmemesidir.
görsel
© copyright 2005 - 2026