bugün
- filistin37
- özelden şeftalisini atan yazar14
- mantısıyla meşhur olan ilimiz10
- bir karpuz falan sikin de bitsin bu çile8
- pıttık fırlatma akımı6
- arkadaşlar bir şey soracağım12
- yanındakiyle yaşar aklındakiyle ölürsün4
- nervio'nun canının devamlı yaprak çekmesi8
- tarhana çorbası10
- silvermist'e iki şey söyle20
- antipanik'e bir şey söyle22
- bana iyi geliyorsun diyen kız5
- parcalandim toparlanamiyorum323
- sözlük kızlarının kombinleri17
- bende sağlam patlıcan var diyen manavcı7
- uçağımı uçuracak pilot arıyorum4
- karnabahar brokoli mantar yemeyen insan3
- whatsapptan beni tanıdın mı yazıp engelleyen insan3
- karnabahar3
- cumartesi günleri yalnızlığın daha beter olması4
- tavuk tantuni6
- coleslaw2
- aniden gelen adam tokatlama isteği3
- birazdan kalkacak3
- sözlüğün azması2
- koruk turşusu3
- anın görüntüsü26
- sarapci koalayi denize atmak6
- bir yazar vardı canı sıkılan2
- canı damarlı manisa yaprağ çeken sözlük erkekleri2
- galette3
- traveler konuşursa sözlükte yer yerinden oynar8
- çivi çiviyi söker diyen kız5
- 44 yaşında psikolog olmak7
- bamya sever misin diyen yazar3
- alttaki yazara bir şey söyle24
- totosu karpuz gibi maşallah diyen tip2
- yoğurt mayalamak2
- antalya5
- namazlı meal yazıp kuran da namaz var diyen avel7
- öğretmenler odasında kahve içmenin felsefesi4
- fette2
- muhacir böreği2
- muşlettin amca7
- israil'in yunanistan'ın 2036 planını ifşalaması5
- sözlük yazarlarının şeftalileri3
- fon kurdum para yatırır mısınız4
- tanışılan kız hangi partili ise o partili olmak7
- piyasada bol miktarda herif ve karı olması5
- mattia ahmet minguzzi3
sperm yollarının kesilerek, erkeğin kısırlaştırılması operasyonudur.
bir doğum kontrol yöntemi.
bir doğum kontrol yöntemi.
(bkz: hadım edilmek)
geri dönüşü olmayan doğum kontrol yöntemi. mekanizmayı kurusıkı moduna getirmeye yarar. geri dönüş ihtimali vardır ama sadece ihtimalden ibarettir.
sperm kanallarının bağlanmasıdır.
uygulandıktan sonra erkek artık gebe bırakamaz.
kanalların bağlanması, erkeğin görünümünde, cinsel doyumunda hiç bir değişiklik yapmaz.
erkeklerde testislerde oluşan spermler, kanallar kesilip bağlandığı için, cinsel ilişki sırasında boşalan meniye geçmez. ve ovumu (yumurtayı) dölleyemez.
spermler vücut tarafından emilir.
&100 etkili bir korunma yöntemidir.
uygulandıktan sonra erkek artık gebe bırakamaz.
kanalların bağlanması, erkeğin görünümünde, cinsel doyumunda hiç bir değişiklik yapmaz.
erkeklerde testislerde oluşan spermler, kanallar kesilip bağlandığı için, cinsel ilişki sırasında boşalan meniye geçmez. ve ovumu (yumurtayı) dölleyemez.
spermler vücut tarafından emilir.
&100 etkili bir korunma yöntemidir.
güneydoğuda büyük bir hızla yaygınlaştırılması gereken operasyon. kediler gibi üremenin, "hiçkimse" ye bir faydası olmadığını biri onlara söylemeli.
vazektomi yapılacak hastalara, spermlerini dondurmaları önerilir. bu nedenle hastadan sperm örneği alınır, ilerleyen zamanlarda çocuk yapmak isterse, dondurulmuş sperm "superfresh ürünü gibi" çözülür ve kadının dölyoluna bırakılır.
vazektomi yapılacak hastalara, spermlerini dondurmaları önerilir. bu nedenle hastadan sperm örneği alınır, ilerleyen zamanlarda çocuk yapmak isterse, dondurulmuş sperm "superfresh ürünü gibi" çözülür ve kadının dölyoluna bırakılır.
testislerde üretilen sperm hücrelerinin meni kesesine geçişinin cerrahi bir yöntemle kalıcı olarak önlenmesi işlemi. en etkili aile planlaması yöntemlerinden biridir.
buradaki mantık şudur: sperm hücreleri, bu işlemin ardından depo yeri olan meni kesesine geçemezler. bu nedenle boşalma esnasında çıkan sıvıda sperm olmaz; dolayısıyla spermsiz meni, yumurtayı dölleyemez. atmığın dış görünüşünde hiç bir değişiklik olmaz. üretilmeye devam eden spermler ise vücut tarafından emilerek yok edilir. cinsel istek ve güçte hiç bir azalma olmaz; aksine çiftler hamilelik korkularından arındıkları için, daha özgür bir cinsel yaşama kavuşabilir.
dikkat edilmesi gereken husus, bu yöntemin kalıcı olmasıdır. vazektomi yapıldıktan sonra, bunun geri dönüş oranı çok zayıftır. çünkü vazektomi esnasında, spermlerin depoyla bağlantısını oluşturan sperm kanallarına bilinçli olarak hasar verilir. vazektomi sonrası çocuk sahibi olmak isteyen erkek, kanalların tamiri için ya da testislerden sperm alınması için operasyon geçirmelidir.
bu nedenle vazektomi yaptırmak isteyen erkek ve varsa eşi, bunu iyi düşünmeli ve buna göre karar vermelidir.
tıbbi sorumluluk reddi: bu yazı yalnızca bilgi verme amaçlıdır. hekim uyarısı ya da önerisi yerine geçmez.
buradaki mantık şudur: sperm hücreleri, bu işlemin ardından depo yeri olan meni kesesine geçemezler. bu nedenle boşalma esnasında çıkan sıvıda sperm olmaz; dolayısıyla spermsiz meni, yumurtayı dölleyemez. atmığın dış görünüşünde hiç bir değişiklik olmaz. üretilmeye devam eden spermler ise vücut tarafından emilerek yok edilir. cinsel istek ve güçte hiç bir azalma olmaz; aksine çiftler hamilelik korkularından arındıkları için, daha özgür bir cinsel yaşama kavuşabilir.
dikkat edilmesi gereken husus, bu yöntemin kalıcı olmasıdır. vazektomi yapıldıktan sonra, bunun geri dönüş oranı çok zayıftır. çünkü vazektomi esnasında, spermlerin depoyla bağlantısını oluşturan sperm kanallarına bilinçli olarak hasar verilir. vazektomi sonrası çocuk sahibi olmak isteyen erkek, kanalların tamiri için ya da testislerden sperm alınması için operasyon geçirmelidir.
bu nedenle vazektomi yaptırmak isteyen erkek ve varsa eşi, bunu iyi düşünmeli ve buna göre karar vermelidir.
tıbbi sorumluluk reddi: bu yazı yalnızca bilgi verme amaçlıdır. hekim uyarısı ya da önerisi yerine geçmez.
tdk'ya göre " duktus deferensin ameliyatla alınması " olayıdır. günümüz türkçesinde spermlerin yoluna engel konulması, yolun tanınmaz hale getirilmesi işlemidir. böylece spermler vücut içerisinde kalır. vücut içerisinde kalan spermleri vücut genelde öğütür. lakin zaman zaman bu konuda da sorun yaşandığı görülmüştür.
"Doğal kondom" olarakta anılmaktadır bu durum. Zira bu tespit bir derece doğrudurda. Ancak olayın özüne inildiğinde bu operasyonu geçiren bir çok insan ileride pişman olabilmektedir. Nede olsa çocuk sahibi olmak güzel bir şeydir ve bundan geri dönülmez bir şekilde mahrum kalmak kötü bir şey olsa gerek.
Tıbbi tanımı ise şu şekilde: "Erkeklerde duktus deferensler bağlanarak spermlerin boşalmasını önlemeye denir. Hindistan gibi ülkelerde yoğun olarak kullanılmaktadır. Operasyon sonrası erkeğin erkeklik gücü etkilenmez sadece çocuk yapma yetisini kaybeder."
Tıbbi tanımı ise şu şekilde: "Erkeklerde duktus deferensler bağlanarak spermlerin boşalmasını önlemeye denir. Hindistan gibi ülkelerde yoğun olarak kullanılmaktadır. Operasyon sonrası erkeğin erkeklik gücü etkilenmez sadece çocuk yapma yetisini kaybeder."
(bkz: erkeğin kısırlaştırılması)
duktus vaz deferensin bir parçasının çıkartılmasıdır. Doğum kontrol yöntemi. Vazektomi sonrasi ejekulat içinde sperm bulunmaz ancak semenin miktarı yine aynıdır.
tdk'ya göre " duktus deferensin ameliyatla
alınması " olayıdır.
bana göre "saçmalık."
edit: kalıcı olduğu için saçmalık yanlış anlaşılmasın.
alınması " olayıdır.
bana göre "saçmalık."
edit: kalıcı olduğu için saçmalık yanlış anlaşılmasın.
ibiş yapma operasyonu.
erkeğin vanalarını kapatmadır. yapmayınız yaptırmayınız. bırakın musluk açık kalsın.
hadım edilmekle uzaktan, yakından ilgisi olmayan bir kısırlaştırma yöntemidir. hadım edilen erkeğin tüm cinsel etkinliği sona ererken, vazektomi yaptıran erkeğin cinsel etkinliğinde herhangi bir sorun olmaz. vazektominin amacı istenmeyen gebeliği kökten engellemektir. daha çok ellisini geçmiş erkeklere önerilir.
Erkeğe uygulanan Cerrahi Sterilizasyon
Vazektomi, erkekte sperm hücrelerinin testislerden depolandıkları bölgelere geçişinin cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak bozulması işlemidir. Bu işlem sonrasında ejakülasyon esnasında boşalan sıvının dış görünüşünde hiç bir değişiklik olmaz, ancak sıvıda sperm hücreleri olmadığından gebelik oluşmaz.
Bu yöntemle sperm "kanallarında" ciddi hasar oluştuğundan tüplerin eski haline getirilmesi çok zordur.
Koruyuculuk Oranı ve Koruma Süresi:
Koruyuculuk oranı %100'e yakın olmakla beraber uygulanan yöntem ve bazı bireysel özellikler nedeniyle çok nadiren gebelik oluşabilir (<%1).Koruyuculuğu hemen başlamaz. Operasyon öncesinde depolanan spermlerin atılması için genellikle 20 ejakülasyon (boşalma) gerekir. Koruma süresi ömür boyudur.
görsel
Vazektomi, erkekte sperm hücrelerinin testislerden depolandıkları bölgelere geçişinin cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak bozulması işlemidir. Bu işlem sonrasında ejakülasyon esnasında boşalan sıvının dış görünüşünde hiç bir değişiklik olmaz, ancak sıvıda sperm hücreleri olmadığından gebelik oluşmaz.
Bu yöntemle sperm "kanallarında" ciddi hasar oluştuğundan tüplerin eski haline getirilmesi çok zordur.
Koruyuculuk Oranı ve Koruma Süresi:
Koruyuculuk oranı %100'e yakın olmakla beraber uygulanan yöntem ve bazı bireysel özellikler nedeniyle çok nadiren gebelik oluşabilir (<%1).Koruyuculuğu hemen başlamaz. Operasyon öncesinde depolanan spermlerin atılması için genellikle 20 ejakülasyon (boşalma) gerekir. Koruma süresi ömür boyudur.
görsel
ABD'de erkekler, hayat şartlarının olumsuzluğu ve zorunluğu ebeveynliği engellemek için yaptırıyor.
https://www.posta.com.tr/...i-kisirlastiriyor-2588712
https://www.posta.com.tr/...i-kisirlastiriyor-2588712
Erkeğin kısırlaştırılması operasyonu. Çocuk istemeyenler için mantıklı fakat dini hassasiyet varsa dinen caiz değilmiş doğal var olan sistemi bozduğun için. Ama ucu açık bir konu üzerine araştırmak lazım ben tamamen dinen de uygun değildir kısmında değilim gerekli açıklamalarla dinen de kabul görebilir.
Her neyse evli olan bir arkadaşım var ve asla çocuk istemiyorlar. Kız 26-27 yaşında eşi de 23-24 sanırım. Bu operasyonu düşünmüşler bana anlatıyorlar. Abi ben de üremeyi mantıklı bulmuyorum fakat insanın da ne olacağı belli değil yani hele de o yaşlar için çok radikal bir karar. 20lerde gözü kara oluyor insanın fakat pişman da olunabilir gibi geliyor bana.
Gerçi ilerde bir gün çocuk isteyince boşar başka adam alırsın.(şaka şaka).
Her neyse evli olan bir arkadaşım var ve asla çocuk istemiyorlar. Kız 26-27 yaşında eşi de 23-24 sanırım. Bu operasyonu düşünmüşler bana anlatıyorlar. Abi ben de üremeyi mantıklı bulmuyorum fakat insanın da ne olacağı belli değil yani hele de o yaşlar için çok radikal bir karar. 20lerde gözü kara oluyor insanın fakat pişman da olunabilir gibi geliyor bana.
Gerçi ilerde bir gün çocuk isteyince boşar başka adam alırsın.(şaka şaka).
Vazektomi, erkeklerde sperm taşıyan kanalların cerrahi olarak kapatılmasıyla uygulanan kalıcı bir doğum kontrol yöntemidir.
Temel Özellikleri
• Tanım: Testislerden spermi taşıyan vas deferens adı verilen kanalların kesilip kapatılması veya mühürlenmesidir.
• işlem Süresi: Genellikle 15-30 dakika sürer.
• Anestezi: Çoğunlukla lokal anestezi altında, ayakta tedavi şeklinde yapılır ve hasta aynı gün taburcu olur.
• Cinsel Etkisi: Cinsel isteği, ereksiyonu, orgazmı veya testosteron seviyelerini olumsuz etkilemez. Boşalma (meni gelmesi) devam eder; ancak meninin içinde gebeliğe yol açacak sperm hücresi bulunmaz.
• Yöntemler: Klasik (kesili ve dikişli) veya neştersiz (dikişsiz) tekniklerle yapılabilir.
Bilmeniz Gerekenler
• Kalıcılık: Geri dönüşü (vazovazostomi ameliyatı) teknik olarak mümkün olsa da her zaman başarı garantisi vermez; bu nedenle kalıcı bir karar olarak değerlendirilmelidir.
• Korunma Süresi: işlemden hemen sonra menide bir süre daha sperm kalabilir. Bu yüzden ilk 8-12 hafta veya doktorun belirttiği süre boyunca (veya sperm analizinde sıfır görülene kadar) ek bir doğum kontrol yöntemi kullanılmalıdır.
• Koruma Kapsamı: Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara (CYBH) karşı koruma sağlamaz.
Temel Özellikleri
• Tanım: Testislerden spermi taşıyan vas deferens adı verilen kanalların kesilip kapatılması veya mühürlenmesidir.
• işlem Süresi: Genellikle 15-30 dakika sürer.
• Anestezi: Çoğunlukla lokal anestezi altında, ayakta tedavi şeklinde yapılır ve hasta aynı gün taburcu olur.
• Cinsel Etkisi: Cinsel isteği, ereksiyonu, orgazmı veya testosteron seviyelerini olumsuz etkilemez. Boşalma (meni gelmesi) devam eder; ancak meninin içinde gebeliğe yol açacak sperm hücresi bulunmaz.
• Yöntemler: Klasik (kesili ve dikişli) veya neştersiz (dikişsiz) tekniklerle yapılabilir.
Bilmeniz Gerekenler
• Kalıcılık: Geri dönüşü (vazovazostomi ameliyatı) teknik olarak mümkün olsa da her zaman başarı garantisi vermez; bu nedenle kalıcı bir karar olarak değerlendirilmelidir.
• Korunma Süresi: işlemden hemen sonra menide bir süre daha sperm kalabilir. Bu yüzden ilk 8-12 hafta veya doktorun belirttiği süre boyunca (veya sperm analizinde sıfır görülene kadar) ek bir doğum kontrol yöntemi kullanılmalıdır.
• Koruma Kapsamı: Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara (CYBH) karşı koruma sağlamaz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar