bugün
- sözlükler arası savaş çıksa11
- ütü13
- bir şeyler söyle4
- cedidacer bey ne yapıyor sorusu7
- çay içen kız9
- taşaklardan birinin kayıp olması4
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri9
- anın fotoğrafı14
- evde yapılabilecek aktiviteler4
- duyulan en ilginç isim5
- uludağ sözlük çeteleri9
- oralet içen erkek5
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz9
- mutsuz olmak3
- çaya şeker atan erkek5
- aklınıza gelen şarkı sözü4
- galatasaray6
- kalem4
- galatasaray 3 rennes 33
- 2 ağustos 2026 galatasaray rennes maçı3
- kız arkadaşına mini etek giydiren erkek3
- en boktan on yıl7
- atatürk düşmanlarının ortak özellikleri2
- en tehlikeli insan tipleri2
- yıkık yazarlar4
- 2036 da paranın bir önemi kalmayacak7
- latte içen erkek4
- patates kızartması4
- yerinde dur3
- yelpaze3
- smallville'deki konuk oyuncular3
- ona bir şey söyle13
- gocu bak bi5
- erdal beşikçioğlu8
- dolma kalem3
- veda mesajları hep yanlış yazılır2
- arkadaşlar ne yapıyorsunuz9
- rennes2
- 45 defa kürtaj oldum bebek öldürmeyi seviyorum2
- doa otomatı3
- red flag erkek listesi9
- menemen9
- ayrılık8
- eğleniyormuş gibi yapan kadın2
- mcdonalds nasıl okunur sorunsalı9
- telefona cevap vermeyen kız3
- gece ormanda birisi tarafından takip edilmek3
- oturunca göbeği kat kat olan kız3
- borç ve kira olupta iyi olan para7
- hırvatistan14
koca batman'in kahkahalar attığını görebileceğiniz ve joker'in nasıl iyi bir insanken bir deliye dönüştüğünü görmek için mükemmel bir çizgi romandır.
metallica'yı şarkılarıyla meşhur eden birkaç gruptan biri.
türkçeye baykuş kitap tarafından öldüren şaka ismiyle çevrilmiş çizgi roman. seçkin kitap evlerinde bulabilirsiniz.
olağanüstü batman-joker çizgi romanıdır.
yazarı alan moore, çizeri brian bolland'dır. 1988 yılında yayınlanmış, 2008'de yeniden renklendirilmiştir. 2008 versiyonunu açıp açıp deliririm.
joker'in geçmişine gidip durarak joker'in nasıl joker olduğunu gösteriverir. aman dikkat: sadece psikolojik olarak varoluşunu değil, fiziksel olarak da nasıl var olduğunu anlatıyor!
deliliği, psikopatlığı, manyaklaşmayı öyle bir meşrulaştırıyor ki odanızda delirip sokaklara atılasınız gelebilir. aman diyim tck buna müsade etmiyor!
sonlara doğru iyiden iyiye üşütmeye başladığınız için o yağmurlu sahnelerde joker'le birlikte ağladığınızı hissebilirsiniz. çizimler o kadar ustaca ki joker bildiğin ağlıyor lan görüntüsündedir.
batman ile girdiği diyaloglar olsun, işkenceleri sırasında sarfettiği aforizmalar olsun sanırım bir süper kahramanın alan moore tarafından ne derece harika konuşturulabileceğinin en iyi örneklerindendir.
--spoiler--
"onu götürüp kafesine koyun. belki durumunu bir kere düşünme fırsatı bulduğunda daha canlı olur... hayatına ve tüm rastgele adaletsizliğe yansımasına..."
"bayanlar ve baylar! hakkında gazetelerde okudunuz! şimdi gözlerinizin önünde, bakarken titreyin, doğanın en nadir ve trajik hatası! ... huzurlarınızda: sıradan insan!"
--spoiler--
tamam daha fazla ileri gitmiyorum. hele ki batman'a anlattığı fıkradan bahsetmiyorum bile.
bir öneri: yavaş yavaş okuyun. çabuk bitince üzülürsünüz.
yazarı alan moore, çizeri brian bolland'dır. 1988 yılında yayınlanmış, 2008'de yeniden renklendirilmiştir. 2008 versiyonunu açıp açıp deliririm.
joker'in geçmişine gidip durarak joker'in nasıl joker olduğunu gösteriverir. aman dikkat: sadece psikolojik olarak varoluşunu değil, fiziksel olarak da nasıl var olduğunu anlatıyor!
deliliği, psikopatlığı, manyaklaşmayı öyle bir meşrulaştırıyor ki odanızda delirip sokaklara atılasınız gelebilir. aman diyim tck buna müsade etmiyor!
sonlara doğru iyiden iyiye üşütmeye başladığınız için o yağmurlu sahnelerde joker'le birlikte ağladığınızı hissebilirsiniz. çizimler o kadar ustaca ki joker bildiğin ağlıyor lan görüntüsündedir.
batman ile girdiği diyaloglar olsun, işkenceleri sırasında sarfettiği aforizmalar olsun sanırım bir süper kahramanın alan moore tarafından ne derece harika konuşturulabileceğinin en iyi örneklerindendir.
--spoiler--
"onu götürüp kafesine koyun. belki durumunu bir kere düşünme fırsatı bulduğunda daha canlı olur... hayatına ve tüm rastgele adaletsizliğe yansımasına..."
"bayanlar ve baylar! hakkında gazetelerde okudunuz! şimdi gözlerinizin önünde, bakarken titreyin, doğanın en nadir ve trajik hatası! ... huzurlarınızda: sıradan insan!"
--spoiler--
tamam daha fazla ileri gitmiyorum. hele ki batman'a anlattığı fıkradan bahsetmiyorum bile.
bir öneri: yavaş yavaş okuyun. çabuk bitince üzülürsünüz.
çocukluğumu karartmış çizgi romandır. az önce south park'ın 14x6, "201" isimli bölümünü izlerken tekrar hatırladım.
kaç kere onu düşünerek çizgi romanlara başladım, kaç kere çizeceğim derken beceremeyip kenara fırlattım. ikinci dünya savaşının asıl sebebinin "almanlar'ın savaş borcu yüzünden telgraf direği yapmaları" olduğuna ne kadar uzun süre inandım.
teyy teyy... sonra da büyüdük ve kirlendi dünya, kirlenir tabii.
kaç kere onu düşünerek çizgi romanlara başladım, kaç kere çizeceğim derken beceremeyip kenara fırlattım. ikinci dünya savaşının asıl sebebinin "almanlar'ın savaş borcu yüzünden telgraf direği yapmaları" olduğuna ne kadar uzun süre inandım.
teyy teyy... sonra da büyüdük ve kirlendi dünya, kirlenir tabii.
neredeyse her sahafa bakmama rağmen, türkçe sayısını bir türlü bulamadığım şaheser
DC'nin şimdiye kadarki en beğendiğim hikayesi, joker'e olan hayranlığımı zirveye çıkarmıştır.
joker'in hayata dair harika tespitler kastığı ve joker'e olan hayranlığınızı arttıracak çizgi romandır. özellikle sonunda anlattığı fıkra ise tam jokerin espri anlayışını yansıtıyor.
Gözümde canlanır koskoca mazi.
Nfs underground 2 deki şarkılardan biri.
Nfs underground 2 deki şarkılardan biri.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar