bugün
- kadir inanır ın buket saygı yı taciz etmesi13
- 9 temmuz 2026 fransa fas maçı21
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle19
- yazarların en sevdiği meyve6
- anket türkiye de eyalet sistemine geçilsin mi12
- kiraz cicegi kolonyasi34
- yazarların en sevdiği sözler7
- iş sözleşmesinde 5 yıl hamile kalamaz maddesi11
- corona sonrası dünya düzeni5
- neden kadın ayağına ilgi duyulduğu sorusu8
- mantra grubu6
- midye8
- 10 temmuz 20265
- sözlük yazarlarının tatlıları20
- canım dilaram2
- 1000 liralık boxer giymek5
- kristin kreuk2
- fas11
- fransa8
- ilk kimin aklına geldiği merak edilen şeyler6
- kürdistan5
- johnny sinsin araba vurdurması4
- fiat 131 vs peugeot 5043
- uzun ilişki sürdürmenin sırları4
- sözlükteki teyzeler defolsun lütfen17
- söylemek istenilenler4
- sevgiliyle yapılabilecek en güzel aktivite6
- sevilen bilgisayar oyununu üç kelime ile anlatmak3
- seksting yapacak yazarlar veritabanı6
- ayakseverlik5
- izlenilen ilk yabancı dizi10
- 2026 dünya kupası24
- sevgiliyle yemek yaparken sevişmeye başlamak6
- üniversiteli kızlara cinlerin musallat olması2
- saraca finch house25
- menemen4
- kadın yazarların kavga etmesi11
- futbol21
- gram altın3
- 12 temmuz 2026 norveç ingiltere maçı13
- kuran da namazın olmaması21
- tabağında yemek bırakan erkek5
- bir ayet reddedince dinden çıkmak18
- velvet38
- uludağ sözlük kızlarının güzel olması7
- kırk yaşında ayağına yatan elli küsürlük yazar9
- oğlum donat şu masayı4
- düşün ki o bunu okuyor6
- netanyahu'nun f 35 paniği2
- 10 temmuz 2026 ispanya belçika maçı7
Her ülke kendi tarihini kendi işine geldiği gibi yazar.
bir bilim dalı. genellikle insanlar zor olduğundan ya da sıkıcı olmasından dem vururlar.
nedendir bilmem hiç bir zaman sadece ders gözüyle bakmadım. alanım olmamasına rağmen sürekli farklı kaynaklardan araştırır ve okurum.
özellikle türk tarihi üzerine okumayı severim. bugünkü mevcut olaylarla geçmişte yaşanan olaylar arasında bağlantı kurmayı çok severim. bir dönem olayı o kadar abartmıştım ki savaşlarda devletler bu savaşlara kaç at kaç eşekle gitmiş oraya kadar öğrenmeye çalışırdım. insanlar ne kadar sevmese de bu bilimin üzerine gitmeli ve okumalılar.
nedendir bilmem hiç bir zaman sadece ders gözüyle bakmadım. alanım olmamasına rağmen sürekli farklı kaynaklardan araştırır ve okurum.
özellikle türk tarihi üzerine okumayı severim. bugünkü mevcut olaylarla geçmişte yaşanan olaylar arasında bağlantı kurmayı çok severim. bir dönem olayı o kadar abartmıştım ki savaşlarda devletler bu savaşlara kaç at kaç eşekle gitmiş oraya kadar öğrenmeye çalışırdım. insanlar ne kadar sevmese de bu bilimin üzerine gitmeli ve okumalılar.
Gerekirse yeniden yazılır.
Milattan sonra 1000 yılında yaşayan 7 büyük devlehtin bugün hayaleti bile yok: fatımiler, endülüs emevileri, o dönemin iran devleti, Inca benzeri bir güney amerika imparatorluğu, doğu roma, kuzey çin ve güney hindistan'da kurulan asıl çin ve hindistan'dan bağımsız birer çin ve hint devleti.
"Tarih büyük halk kitlelerini oyalamaya ve insanlığa ilişkin işler hakkında fikir edinmemize olanak verir. .. Yalan, doğal olarak tarihsel bilgilendirmenin içine sokulma nedenleri :1-bazı görüş-eğilimler lehine partizanlık..2-bilgi kaynaklarına körükörüne inanma..3-bir olayın ne anlama geldiğini, ne bildirdiğini bilmemek..4-herkes gerçeğin kendisinde olduğu kanısındadır..5-durum ve koşulların gerçeğe uygulanışını bilmemek…6-övgüler olamadan bu dünya büyüklerine yaklaşılamadığı için onların tarihi allanıp pullanır..7-uygarlığın doğal nitelikleri hakkında bilgisiz olmak" ibn-i haldun
bir olayın gününü, ayını ve yılını bidiren söz anlamındaki tarihe aşırı bir ilgim var. otobüslerde falan otobüs ekranına bakmak inanılmaz hoşuma gidiyor. diğer bilim dalı olan tarihe de ilgim var.
kısa vadede barbar toplumların, uzun vadede medeni ve meşruiyet kaygısı güden adil toplumların kazandığı şeydir.
ne moğollar,
ne vikingler,
ne vandallar istila ettiği topraklarda yüzlerce yıl varlık gösterememiştir.
avrupa hunları bu gruba dahil olmamakla birlikte hunlar göçebe olmaları nedeniyle yağma yapmış olsalar da, kasıtlı ve sistematik biçimde yakıp dökme ve katliam hareketine girişmemişlerdir.
ne moğollar,
ne vikingler,
ne vandallar istila ettiği topraklarda yüzlerce yıl varlık gösterememiştir.
avrupa hunları bu gruba dahil olmamakla birlikte hunlar göçebe olmaları nedeniyle yağma yapmış olsalar da, kasıtlı ve sistematik biçimde yakıp dökme ve katliam hareketine girişmemişlerdir.
bilim olarak değerlendirmek zor belki ama oldukça zevkli bir uğraş.
Daha fazla kafamın aldığı ders.
Kuşkusuz birçoğu yalan dolan olan şeylerdir. Her yazılana inanacak kadar saf değiliz yani..
Tarihin ne kadarı doğru olması.
dersini tarihten alan tarih yazar.
tarihten ders alırken, tarihten hiç kimsenin sağ çıkmadığını da göz önünde bulundurmalı.
tarihten ders alırken, tarihten hiç kimsenin sağ çıkmadığını da göz önünde bulundurmalı.
bugünlerde türk siyasi tarihi karanlık bir şekilde yazılmakta. siyaset boyut düşürerek, meclisi katillerin konuşabileceği bir alana çevrilerek tarihe not düşülmüştür, sonu hayırlara vesile olsun.
Her gün yeniliği artar.
Her şey silinse bile tarih kalır mutlaka.
Fukuyama pipi yesin haksız adam..
Tarih boyu köle sahipleri, toprak ağaları, krallar, sultanlar, padişahlar tarihi kendileri ile noktalamak istedi ama olmadı bu.
H8hihi.
Tarih boyu köle sahipleri, toprak ağaları, krallar, sultanlar, padişahlar tarihi kendileri ile noktalamak istedi ama olmadı bu.
H8hihi.
biz derste bayagi bir kibris harekatini gormustuk.
sonra sinav olmustuk.
hoca cok kit notlamis, herkese5-6 vermisti 10 uzerinden.
sinifta gorece tembel bi cocuk vardi. bi tek ona 9 mu 8 mi ne vermisti.
hepimiz cok sasirmis, heealde cirkin yazisini okuyamadigi icin cocugun, yanlis notladi demistik;)
sonra sinav olmustuk.
hoca cok kit notlamis, herkese5-6 vermisti 10 uzerinden.
sinifta gorece tembel bi cocuk vardi. bi tek ona 9 mu 8 mi ne vermisti.
hepimiz cok sasirmis, heealde cirkin yazisini okuyamadigi icin cocugun, yanlis notladi demistik;)
dün ve bugündür.
haydi buyrun.
haydi buyrun.
kılıç kalkan kaldı mı
modern zamanda yani
bir de future gelecek varsa .
ama star wars vari ışın kılıçları asla olmayacaktır.
onun yerine kalkan teknolojisi gelişirdi .
tabi gelecekte insan ırkı kalırsa
soyu tükenmez ise
zaten bunu gora da diyordu herkes biliyordur
2019 da öyle video oyunu oynamıştım
tabi onda gladyatör diyorlardı
ben elde edememiştim
yeni oynamaya başlamıştım o yüzden
ta 6 yıl önce of ne güzel günlerdi daha dün
çok eski bir dönem değil tabi
haziran ayına girdiğimizde 6 yıl önce olacak
zaman tarih tuhaf bir olgu çabuk geçiyor
modern zamanda yani
bir de future gelecek varsa .
ama star wars vari ışın kılıçları asla olmayacaktır.
onun yerine kalkan teknolojisi gelişirdi .
tabi gelecekte insan ırkı kalırsa
soyu tükenmez ise
zaten bunu gora da diyordu herkes biliyordur
2019 da öyle video oyunu oynamıştım
tabi onda gladyatör diyorlardı
ben elde edememiştim
yeni oynamaya başlamıştım o yüzden
ta 6 yıl önce of ne güzel günlerdi daha dün
çok eski bir dönem değil tabi
haziran ayına girdiğimizde 6 yıl önce olacak
zaman tarih tuhaf bir olgu çabuk geçiyor
Tarih(history), geçmişteki insanların ve devletlerin ne yaptığını sonraki nesillere aktaran sosyal bir bilimdir. Tarihi kazananlar yazar fakat Herodot'tan beri tarih, çarpıtılmadan ve hamaset yapılmadan anlatılır. Zaten olması gereken de budur aksi takdirde bir şey öğretme değil beyin yıkama olur. Tarihin amacı, gelecek nesilleri bilinçlendirerek büyük hataların önüne geçmektir. Tarihle uğraşan kişiye tarihçi denilir ve her tarihçi, kendi siyasi görüşü çerçevesinde tarihi olayları yazar.
Merak edilmesi ve araştırılması gereken, okuyup araştırıldıkça daha da bir merak uyandıran bir bilim dalıdır.
Gündemdeki Haberler