bugün
- dayatılmış güzellik algısı5
- deccal internetten çıkacak4
- dün gece sözlükte yaşanan ahlaksız olay6
- orta doğu'nun orta dünya gibi olması5
- sözlük whatsapp grupları3
- deizm6
- bana onu sormayin2
- kırbaç isteyen var mı5
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı41
- kadınların kötü günde terk edip gitmeleri3
- ekşi sözlük11
- gocu bak bi5
- anderson talisca3
- kıyamet döneminde yaşanacak felaketler2
- yarın kpssye girecek yazarlar13
- düşün ki o bunu okuyor7
- ismail kartal10
- şarap5
- anın görüntüsü26
- diamond bey biraderelle2
- ruhi çenet5
- togg t6x4
- fenerbahçe12
- enayimiknatisii36
- kpss 20262
- güne bir şarkı bırak7
- sözlük yazarlarının salatalıkları21
- suriye'nin medeniyete katkıları2
- dansöz izleme keyfi12
- gocu51
- ölüm9
- insan olmaya ceyrek kala26
- köylü2
- berhan şimşek'in kadına şiddet görüntüleri3
- hangi renksiniz17
- aziz yıldırım12
- çocuklara verilen farklı isimler12
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı13
- serhat kılıç13
- tek maçtan yatan iddaa kuponu2
- güneş kremimi yenilemem lazım diyen erkek12
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı32
- bursa da yakıt dökülmesiyle zincirleme kaza2
- 05 09 2026 silvermist'e ciğer ısmarlamam14
- açık oylayan yazar ne demek istiyor13
- evliliği zorlaştırmak2
- tai lung34
- israil olmasa orta doğu nasıl olurdu21
- beşiktaş9
- amerikada hasidik yahudi avı başlaması8
Etkileyici bir filmdir.Sonda çalan müziği de kazınır insanın beynine, hüzünlendirir.
isin siyasi, propagandasini gecersek, gercekten insanlik icin tarihi filmlerden birisidir.
Final sahnesi zaten sizi alir, goturur, ucurur...
Muthis bir senaryo, muthis bir yonetmenlik ve tabi ki de muthis bir oyunculuk, liam nelson...
Ara sira acip tazeleme yaptigim filmlerden birisidir. Lotr gibi, matrix gibi...
Final sahnesi zaten sizi alir, goturur, ucurur...
Muthis bir senaryo, muthis bir yonetmenlik ve tabi ki de muthis bir oyunculuk, liam nelson...
Ara sira acip tazeleme yaptigim filmlerden birisidir. Lotr gibi, matrix gibi...
2024'te the hollywood reporter söyleşisinde efsanevi, usta yönetmen steven spielberg bu filmi tam da 90'ların başında yapma güdüsünden bahsediyor: "...yurt dışında da olmaya başlayan şey (*1989'da berlin duvarı'nın yıkılmasının ardından yurtdışındaki nefret) endişe vericiydi. bosna-hersek ve saraybosna'da yaşananlar ve “etnik temizlik“ tabiri benim için büyük bir motivasyon kaynağıydı."
17 aralık 1993 italyan la repubblica, silvia bizio röportajı spielberg: "bosna'da yaşananları durdurabilecek bir film olmadığını biliyorum; ama sabrımın tükendiği bir noktaya gelmiştim.sadece balkanlar'da yaşanan vahşete değil, neo-nazi gruplarının şiddetine de...filmi yayınlamak için bu yılın doğru zaman olduğunu hissettim. bu film biraz olsun farkındalık yaratabilir ve holokost aracılığıyla insanlara bugün dünya'da olup bitenlere dair bir metafor sunabilirse, iyi bir şey yapmış gibi hissedeceğim..."
17 aralık 1993 italyan la repubblica, silvia bizio röportajı spielberg: "bosna'da yaşananları durdurabilecek bir film olmadığını biliyorum; ama sabrımın tükendiği bir noktaya gelmiştim.sadece balkanlar'da yaşanan vahşete değil, neo-nazi gruplarının şiddetine de...filmi yayınlamak için bu yılın doğru zaman olduğunu hissettim. bu film biraz olsun farkındalık yaratabilir ve holokost aracılığıyla insanlara bugün dünya'da olup bitenlere dair bir metafor sunabilirse, iyi bir şey yapmış gibi hissedeceğim..."
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar