bugün
- film önerileri2
- futbol14
- islam barış dinidir5
- yazarların favori oyun karakteri10
- 22 ağustos 2026 fenerbahçe konyaspor maçı18
- nelerin koleksiyonu yapılabilir5
- para mı aşk mı sorunsalı8
- brezilya7
- abur öldü mü lan2
- sözlük yazarlarının favori dizisi9
- süper lig7
- osuruktan şiirler89
- tom barrack'ın israil'in suriye saldırısı yorumu2
- gezicilerin polisten dayak yerken çıkardığı sesler7
- milan skriniar8
- üniversite okumanın gereksiz olması9
- ispanya3
- la liga3
- tai lung26
- sözlük yazarlarının en son okuduğu kitaplar5
- araplar kuzey kıbrıs'ı neden tanımıyor5
- nervio varıdı nerede o11
- fenerbahçe19
- türkiye5
- dolar isterse 100 olsun41
- yavudilerde cin peri hayalet öcü hortlak olmaması12
- 22 ağustos 2026 çorum kasımpaşa maçı5
- türkiye savaşa girerse yanında yer alacak ülkeler3
- velvet50
- hakan fidan3
- ilgi alanına göre konuşmalık insan veritabanı10
- anın görüntüsü20
- 21 ağustos 2026 erzurumspor galatasaray maçı27
- her filmde aynı karakteri canlandıran aktörler2
- madencilerin beştepe'ye yürüyeceğiz demesi4
- 1948 arap israil savaşı8
- imralı basılsın apo piçi asılsın6
- ismet gurbuz 202412
- kasımpaşa4
- çorum4
- kasımpaşa sk4
- çorum fk4
- türkiyede korku yazarının olmaması3
- netanyahu'ya kırmızı bülten talebi13
- telekinezi3
- yaprak3
- kanada3
- nasreddinhoca3
- dilek imamoğlunun ateş eden mayosu25
- her şeyden önce sadece allah'ın zihni vardı2
Etkileyici bir filmdir.Sonda çalan müziği de kazınır insanın beynine, hüzünlendirir.
isin siyasi, propagandasini gecersek, gercekten insanlik icin tarihi filmlerden birisidir.
Final sahnesi zaten sizi alir, goturur, ucurur...
Muthis bir senaryo, muthis bir yonetmenlik ve tabi ki de muthis bir oyunculuk, liam nelson...
Ara sira acip tazeleme yaptigim filmlerden birisidir. Lotr gibi, matrix gibi...
Final sahnesi zaten sizi alir, goturur, ucurur...
Muthis bir senaryo, muthis bir yonetmenlik ve tabi ki de muthis bir oyunculuk, liam nelson...
Ara sira acip tazeleme yaptigim filmlerden birisidir. Lotr gibi, matrix gibi...
2024'te the hollywood reporter söyleşisinde efsanevi, usta yönetmen steven spielberg bu filmi tam da 90'ların başında yapma güdüsünden bahsediyor: "...yurt dışında da olmaya başlayan şey (*1989'da berlin duvarı'nın yıkılmasının ardından yurtdışındaki nefret) endişe vericiydi. bosna-hersek ve saraybosna'da yaşananlar ve “etnik temizlik“ tabiri benim için büyük bir motivasyon kaynağıydı."
17 aralık 1993 italyan la repubblica, silvia bizio röportajı spielberg: "bosna'da yaşananları durdurabilecek bir film olmadığını biliyorum; ama sabrımın tükendiği bir noktaya gelmiştim.sadece balkanlar'da yaşanan vahşete değil, neo-nazi gruplarının şiddetine de...filmi yayınlamak için bu yılın doğru zaman olduğunu hissettim. bu film biraz olsun farkındalık yaratabilir ve holokost aracılığıyla insanlara bugün dünya'da olup bitenlere dair bir metafor sunabilirse, iyi bir şey yapmış gibi hissedeceğim..."
17 aralık 1993 italyan la repubblica, silvia bizio röportajı spielberg: "bosna'da yaşananları durdurabilecek bir film olmadığını biliyorum; ama sabrımın tükendiği bir noktaya gelmiştim.sadece balkanlar'da yaşanan vahşete değil, neo-nazi gruplarının şiddetine de...filmi yayınlamak için bu yılın doğru zaman olduğunu hissettim. bu film biraz olsun farkındalık yaratabilir ve holokost aracılığıyla insanlara bugün dünya'da olup bitenlere dair bir metafor sunabilirse, iyi bir şey yapmış gibi hissedeceğim..."
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar