bugün
- tonguc1bukentay8
- kürt olmanın avantajları13
- kemalizim bir aklı tutulmasıdır9
- kuranda namaz kılmanın olmayışı12
- 12 temmuz 2025 erdoğan'ın tarihi konuşması14
- dünya hukuk günü9
- kürt sevmemenin çok mantıklı bir şey olması9
- yeni gelen yazarlara sözlüğü gezdirmek8
- bitcoin10
- ekmek yerken içini alan insan11
- yaşar nuri öztürk8
- fahrettin altun'un görevden alınması14
- toksik yazarlar10
- pandela 310
- sözlüğün abisi11
- grok'un küfür etmeye başlaması25
- kemalistler10
- arkadaşlar moderatör oluyorum35
- akpnin elinden dini alın geriye ne kalır22
- kemalistleri amerikaya asker yapsak13
- israil le ticareti kesmemizi şer güçler istiyor8
- sözlük karıları8
- lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesi11
- ilk buluşmada ne yenir10
- dolar 40 lira18
- ahmet hamdi çamlı19
- hayvanlar için bir kap su çıkarmayan karaktersiz8
- arkadaşlar on üzeri iki karesi üç küpü dört ne9
- ses klonlamayla sahte röportaj sesi yaratmak13
- yazarların pipi boyu9
- türk milleti21
- anın görüntüsü14
- atatürk'ü sevmeyen insancık14
- true nickli yazar17
- türklerin medeniyete katkıları12
- başkanlığı bırakayım yeterki beni yargılamayın9
- arkadaşlar şişe der misiniz9
- sözlükten bi şey olmaz15
- abdullah öcalan videolu mesaj yayınladı18
- v a m p i r o v8
- gocu'ya sarma sarmak19
- ülkenin dingonun ahırına dönmesi14
- heykeller ne işe yarıyor sorunsalı13
- 8 temmuz 2025 sözcü tv'nin karartılması24
- burada ak partili istemiyorum12
- samsun atatürk heykeli20
- ben chp'li olarak seçmenden destek almadım8
- judas'ın yaşı12
- yapay zekaya erişim engeli kararı alınması11
- bu hangi oyundan11

entry'ler (1011)
Herhangi bir dine mensup olmayan birisi olarak şunu söyleyebilirim;
Dinin yaygın olduğu toplumlarda kaosu önleyip insanları yönetmek için dinin varlığı şarttır.Din sektörü sayesinde de çok sayıda kişi para kazanarak geçimini sağlamaktadır, yani çok sayıda insan bu sektörden ekmek yiyor ve bu sektör çökerse inanılmaz derecede para kaybı ve işsizlik gerçekleşir.
Turan Dursun'un yaşadığı zamanlarda bilgi kısıtlıydı,halkın çoğu hassas dini bilgileri bilmiyordu ve ezberledikleri dini yaşıyorlardı,bu yüzden dini makamlardaki kişiler rahattı.Turan Dursun aniden eleştirilere başladığında çoğu kişi rahatsız oldu.Onca yıl sakinlikten sonra radikal şekilde bir dini eleştiri hareketinin başlaması,geçimini dinle sağlayan kişiler için şok etkisi yarattı.
O zamanlarda özellikle üniversite öğrencileri arasında kitapları yayılmaya başladı.Sorgulayan kişiler arttı.
Din sektörüne çomak sokmaya çalışmasından dolayı da anlaşmalı bir şekilde suikast ile öldürüldü.TRT'deki eski konuşmaları bile şimdi hiçbir yerde bulunamıyor, büyük ihtimalle arşivlerden bile silmişlerdir konuşmalarını.Yayımladığı kitaplar dışında adamın ne bir ses kaydı var,ne de başka bir şeyi.
Dinin yaygın olduğu toplumlarda kaosu önleyip insanları yönetmek için dinin varlığı şarttır.Din sektörü sayesinde de çok sayıda kişi para kazanarak geçimini sağlamaktadır, yani çok sayıda insan bu sektörden ekmek yiyor ve bu sektör çökerse inanılmaz derecede para kaybı ve işsizlik gerçekleşir.
Turan Dursun'un yaşadığı zamanlarda bilgi kısıtlıydı,halkın çoğu hassas dini bilgileri bilmiyordu ve ezberledikleri dini yaşıyorlardı,bu yüzden dini makamlardaki kişiler rahattı.Turan Dursun aniden eleştirilere başladığında çoğu kişi rahatsız oldu.Onca yıl sakinlikten sonra radikal şekilde bir dini eleştiri hareketinin başlaması,geçimini dinle sağlayan kişiler için şok etkisi yarattı.
O zamanlarda özellikle üniversite öğrencileri arasında kitapları yayılmaya başladı.Sorgulayan kişiler arttı.
Din sektörüne çomak sokmaya çalışmasından dolayı da anlaşmalı bir şekilde suikast ile öldürüldü.TRT'deki eski konuşmaları bile şimdi hiçbir yerde bulunamıyor, büyük ihtimalle arşivlerden bile silmişlerdir konuşmalarını.Yayımladığı kitaplar dışında adamın ne bir ses kaydı var,ne de başka bir şeyi.
Kendisi modernist müslümanlardan biriydi ama son zamanlarındaki düşünceleri deizm ile daha da uyuşuyordu.Ya gerçekten deistti ya da hayatı boyunca benimsediği islam'dan kopmamak için direnen,deizm ile islam arasında gidip gelen kafası karışık birisiydi.Türkiye'nin en gizemli ilahiyatçılardan biriydi.
Uzak gelecekte yaygın olacak bir inanç.
işini farklı yöntemlerle halleder,sessizce...bıçakla.Hedeflerini kalabalık ortasında öldürür kimsenin ruhu duymaz.
Türkçe sitelerde "Tavşan Ameliyatı" isminde olan,2006 yılında çıkmış ve 1995-2005 arasında doğmuş neslin psikolojisini bozmuş flash oyun.
Normal oyun gibi görülse de küçük yaştaki kişileri kolayca rahatsız edebilecek görüntülere sahipti.
Ulan...Bu oyunu yapan eleman,elimde imkân olsa seni bulur ağır küfürler ederdim.Bir flash oyuncu nesil senin yüzünden travma yaşadı.
Normal oyun gibi görülse de küçük yaştaki kişileri kolayca rahatsız edebilecek görüntülere sahipti.
Ulan...Bu oyunu yapan eleman,elimde imkân olsa seni bulur ağır küfürler ederdim.Bir flash oyuncu nesil senin yüzünden travma yaşadı.
O zamanlar ekonomide sağlanan suni rahatlama ve bolluktan dolayı halkın çoğu bunu umursamadı.Şimdi sıcak paralar bitti, satılacak her şey satıldı, öyle bir düzen kuruldu ki kimse sesini çıkaramıyor,sesini çıkarmaya çalışanın dilini kesercesine hemen susturuyorlar.
Açıkçası bu halimize üzülemiyorum çünkü o zamanlar ekonomi iyi gözüküyor,insanlar istediğini alabiliyor diye Atatürk'ün bize emanet ettiği ülkenin altının oyulmasını umursamadı insanımızın çoğu.En Seküler görünen tiplerin bazıları bile o zamanki suni rahatlıktan dolayı iktidara ses etmedi.
Bizim halkımız bugünleri hak etti.
Açıkçası bu halimize üzülemiyorum çünkü o zamanlar ekonomi iyi gözüküyor,insanlar istediğini alabiliyor diye Atatürk'ün bize emanet ettiği ülkenin altının oyulmasını umursamadı insanımızın çoğu.En Seküler görünen tiplerin bazıları bile o zamanki suni rahatlıktan dolayı iktidara ses etmedi.
Bizim halkımız bugünleri hak etti.
Geri döndü ama eskisi gibi değil, değişik değişik şeyler paylaşıyor.
Instagram hesabında yapay zekayla yapılmış anime tipi çizimler, Twitter hesabında yayınladığı değişik değişik yazılar...
Umarım durumu iyidir, eğer depresyondan dolayı ya da olası bir madde bağımlılığı yüzünden bu hâle geldiyse durum daha da vahim.
Instagram hesabında yapay zekayla yapılmış anime tipi çizimler, Twitter hesabında yayınladığı değişik değişik yazılar...
Umarım durumu iyidir, eğer depresyondan dolayı ya da olası bir madde bağımlılığı yüzünden bu hâle geldiyse durum daha da vahim.
Büyük savaş bittikten sonra savaştan çıkmış milletlerin yaralarını sardığı, teknolojinin hızla gelişmeye başladığı,Amerika'nın dünyada etkisini göstermeye başladığı,Britanya dışında tüm imparatorlukların çöktüğü zaman dilimi.
Elbette her şey iyi değildi, savaş sonrası kurulan Weimar Cumhuriyeti Almanyası iç savaşla ve kıtlıkla uğraştı.Parçalanan ve işgal edilen Anadolu topraklarında da bağımsızlık savaşı verilmesi sonucu Türk halkı çok fazla kayıp ve travma yaşadı.
Sadece Amerikalılar ,Fransızlar ve Britanyalılar için güzel yıllardır (1929 dünya ekonomik krizi haricinde)
Elbette her şey iyi değildi, savaş sonrası kurulan Weimar Cumhuriyeti Almanyası iç savaşla ve kıtlıkla uğraştı.Parçalanan ve işgal edilen Anadolu topraklarında da bağımsızlık savaşı verilmesi sonucu Türk halkı çok fazla kayıp ve travma yaşadı.
Sadece Amerikalılar ,Fransızlar ve Britanyalılar için güzel yıllardır (1929 dünya ekonomik krizi haricinde)
En son çizdikleri karikatür yüzünden ortalık karıştı.Madımak Otel olayının yıldönümüne yakın bir zamanda bu olayın patlak vermesi düşündürüyor insanı.
Umarım birileri kaos için düğmeye basmamıştır.90'lardaki kaosları şimdi kimsenin kafası kaldırmaz.
Umarım birileri kaos için düğmeye basmamıştır.90'lardaki kaosları şimdi kimsenin kafası kaldırmaz.
Doktorlar dizisinin 27.bölümünde de geçici oyunculuk yapmıştır.
2026'nın fragmanı.
Lakabı "Prag Kasabı" olan ve bu takma ismi gururla taşıyan psikopat ve aşırı özgüvenli bir nazi.
Caddelerde,sokaklarda korumasız gezerdi.Bu aşırı özgüveni yüzünden de suikast ile kolayca öldürüldü.
Caddelerde,sokaklarda korumasız gezerdi.Bu aşırı özgüveni yüzünden de suikast ile kolayca öldürüldü.
ikinci dünya savaşından önce azımsanamayacak derecede fazlaydı bu düşünce Amerika'da.Çocuk çizgi filmlerinde bile yahudi görünümlü kötü karakterler yaptıkları oluyordu fakat savaştan sonra yeniden düzenlediler karakterleri.
Henry Ford, Charles Lindbergh gibi önemli şahıslar da o yıllarda Amerika'da antisemitik düşünceleri daha da körükleyen kişilerdi.1941 öncesi bu akımdan dolayı Amerikalı olduğu halde Alman yanlısı olanlar vardı ama Amerika savaşa girince her şey değişti elbette.
Henry Ford, Charles Lindbergh gibi önemli şahıslar da o yıllarda Amerika'da antisemitik düşünceleri daha da körükleyen kişilerdi.1941 öncesi bu akımdan dolayı Amerikalı olduğu halde Alman yanlısı olanlar vardı ama Amerika savaşa girince her şey değişti elbette.
Geçen günlerde Marvel çizgi romanı okudum ve çok etkilendim, üstelik ne yaptıklarına dair resimleri de var bu bile çok büyük bir kanıt gerçek olmaları için,bu da benim inancım.
O zamanlarda yaşayanlar için teknolojinin çok geliştiği zaman dilimi.
90'ların sonlarında insanların daha önce hiç görmedikleri kadar gelişmiş bilgisayarlarla tanışmaları,internet,Half life,Counter Strike gibi 3D oyunlar,ilk bilgisayar yapımı 3D animasyon Toy Story...Günümüzde o zamanlara bakılınca çok eski görünüyor fakat o zamanlarda insanlar bu şeyler karşısında "vay be" diyerek şok geçirebiliyordu.
90'ların sonlarında insanların daha önce hiç görmedikleri kadar gelişmiş bilgisayarlarla tanışmaları,internet,Half life,Counter Strike gibi 3D oyunlar,ilk bilgisayar yapımı 3D animasyon Toy Story...Günümüzde o zamanlara bakılınca çok eski görünüyor fakat o zamanlarda insanlar bu şeyler karşısında "vay be" diyerek şok geçirebiliyordu.
Çok sade bir millet.Eğer bir milleti herhangi bir renk ile belirtmek gerekseydi Almanları tarif etmek için "gri" rengini kullanırdım.
Çektikleri filmler (çoğu Alman filminde müzik yok,son derece sessiz ve sakin) , gençler için tasarlanan tişört vb.şeyler bile çok sade.Amerika'daki gibi fantastik baskılı giysiler Almanlar tarafından çoğu zaman tercih edilmez.
Almanlar özellikle 1945'ten itibaren Amerika etkisinde kaldıkları için Almanya'da yaşam tarzı vb.konularda canlılık var,eğer kendi tarzlarında devam etselerdi bugünkü Almanya son derece monoton ve gri tonda bir ülke olurdu.
Nazi döneminden bağımsız söylüyorum,distopik bir dünya kurmak ve yönetmek için uygun bir millet her konuda bu Almanlar.
Çektikleri filmler (çoğu Alman filminde müzik yok,son derece sessiz ve sakin) , gençler için tasarlanan tişört vb.şeyler bile çok sade.Amerika'daki gibi fantastik baskılı giysiler Almanlar tarafından çoğu zaman tercih edilmez.
Almanlar özellikle 1945'ten itibaren Amerika etkisinde kaldıkları için Almanya'da yaşam tarzı vb.konularda canlılık var,eğer kendi tarzlarında devam etselerdi bugünkü Almanya son derece monoton ve gri tonda bir ülke olurdu.
Nazi döneminden bağımsız söylüyorum,distopik bir dünya kurmak ve yönetmek için uygun bir millet her konuda bu Almanlar.
Savaştan sonra hepsi (Sovyet uydusu olanlar hariç) arkaplanda Amerikan himayesine girmiştir ve günümüzde de bu durum devam etmektedir.
Hem ateist olup hem de islam'ın geleneksel ve bazı dini kurallarından kopamayan kişilerin (dinsiz olduğu halde alışkın olduğu için gusül almaya devam edenler vb) benimsediği görüş.Türkiye'de bolca vardır.
Sovyetler Birliği'nin en sert ve en psikopat lideri.Kendisi 10 yıl daha yaşasaydı Sovyetler Birliği'nin çöküşü 20 yıl ertelenirdi belki.
Herkes taramalı tüfeklerle oynarken, gerçekçi birinci Dünya savaşı atmosferine sadık kalarak "Gewehr" tarzı piyade tüfekleriyle savaşa girdiğim oyun.Elim o kadar alıştı ki herhangi bir oyunda taramalı silah kullanamıyorum artık.