bugün

üniversitesi kar tatili vermeyen şehir.
cumartesi öğle saatleri itibariyle hudutları içerisinde yer alacağım memleketim, sevgili şehrim. yıllık iznimin bir bölümünü kullanıcam. heyecanlıyım.
Dün gece içinde müşteri olduğu halde bir cafenin benzin dökülüp yakıldığı şehirdir. Canım şehrim aksiyonu boldur.
bir keresinde gitmiştim. döneri çok güzeldir. çiftlik caddesi diye bir yer vardır. bütün dükkanlar döner satar. tuhafiyeye girip elinizden çift lavaş dönerle çıkabilirsiniz. bütün gençler çiftlikten yürür. çok sivri bir şivesi yoktur ama duyduklarıma dayanarak konuşmalar şöyle geçer.

-olüm abu gızı bana sal az daa.
-abu montu verde az iki gün takilim da amini giyim.
-az salda yaşıyalım daa recep.
Geceleri arınma gecesi olarak adlandırılan eventler yapılmaktadır, genelde şehirin batı yakası ve doğu yakası birbirilerini keserler.
Özlediğim Memleketimdir.
8 ne okunmuş merak ettiren şehir. Hay allah 8 sene ne ola ki.
orası her yer değil şehr-i samsun.
karadenizin antalya sı olan şehir.
Çok sevdiğim hiç ayrılmak istemediğim yaşam alanım.
Çiftlik caddesi ve yabancılar çarşısı aklımda kalan şehir. Pek sevmedim, trafiği çok yoğun ve karışık, bilgi tabelaları yetersiz. Ayrıca samsun'dan amasya yönüne giderken, doğanın içinde çok güzel bir restoran var. tam sevgiliyle gidilecek bir yer ama benim yanımda, sevimsizlik abidesi bir kazma vardı, kara bahtım kör talihim dedikten sonra, bir tabak kuru fasulye 14 tl olur mu lan!?.
Türkiye'mizin en güzel şehirlerinden biridir. 2 yıl önce gitmiştim. Bu şehrimiz istiklal ruhunun, bağımsızlık ruhunun başladığı yerdir. Kısacası, bir milletin kaderinin yazıldığı yerdir. O nedenle samsunun her zaman bende ayrı bir değeri vardır.
karadeniz'in etnik köken bakımından karışık ilidir. Şehirde balkan muhacirleri (arnavut, balkan vs.) epey vardır. Ayrıca trabzon'un kendisinden sonra en çok trabzonlu bulundurduğu yerdir. Ama nedense bu şehirdekilerin trabzon'a karşı bir sevgisizliği vardır.
memleketim ordu' ya giderken geçmek zorunda kaldığım. iyiki de geçmek zorundayım. istanbul' un daha az kalabalık hali. baya gelişmiş. yalnız sanayinin oradaki 120 saniyelik kırmızı ışık halen orada mı?
küçük istanbul diye adlandırılabilir, fakat şu abuk subuk olayları olmasa aslında güzel şehirdir.
altı sene yaşadığım güzel şehir. aynı güzelliği insanları için demem çok zor tabi. doğusu ve batısı arasında sosyolojik fark uçurum derecesinde. canik tarafı romanlarla dolu suç oranı yüksek. ilkadım apaçi dolu. atakum ise biraz daha yüksek gelirli eğitimli kişilerin tercihi.
domuz taşlayan halkın yaşadığı şehir.

hayır gelmez.
Sümük atmazken kalmak için bazen can atacağın şehir.
askerde intibak eğitimimi aldığım şehirdir. dar ve dik yokuşları,meşhur atatürk heykeli ve çarşısıyla aklımda iz bırakmıştır.
Zumzuk mu sumsuk mu ya o kelime?
Bilen beri gelsin.
Şurdan kurtulayım her yerinde iyili kötülü kalsın anılarım daha hatırlamim hiçbirini, adak adıcam artık o derece.
inanılmaz suriyeli vatandaş göç almış olan şehir. ama öyle böyle değil. duyduğum bir rivayete göre sadece atakum nufusu 5 yıl önce 300bin iken şu an milyonu geçmiş diyorlar. rakamlara takılmazsak gözle görülür şekilde yerli yabancı göç alan şehir. ama nasıl bir göç inanılır gibi değil. böyle istanbulu ziplemişler sanırsın. sonra niye olay çıkıyor. her telden adam elini kolunu sallaya sallaya gelip yerleştiği için olması kuvvetle muhtemel.

(bkz: önünü alamadık)
tecrübelerime dayanaraktan açık sözlü, delikanlı kızlara sahip şehirdir.

21 yıllık hayatımda 4 tane kız arkadaşım oldu,dördü de bu şehirdendi*.
ben inanıyorum ki evleneceğim kız yine bu şehirden olacak.
izmir'den sonra en sevdiğim şehirdir.
Aslen memleketimdir, istanbul kadar trafiği var. Karadenizin en büyük şehiridir, trabzonlu eziklerin zoruna gider.
ordu' da bulunamayan bir şey olduğunda ya da gezmek istendiğinde trabzon yerine seçilen şehirdir.