bugün

ankara kızılay da trafiğe kapalı cadde. hosta piknik bu caddenin vazgeçilmezlerinden.
bildiğim kadarı ile ankarada eskişehirde istanbulda,erzurumda ve sakaryada vardır bu isimde cadde.*
SAKARYADAKi SEHRiN 2. GiRiŞiNDEN BAŞLAYAN VEEE TAAA ŞEHRiN iÇiNE KADAR GiREN BUYUUUUUK Bi CADDEDiR.
ankaranın birahaneleri, rock ve türkü barları ile ünlü caddesi.
(bkz: gölge bar)
(bkz: limon)
gökkusagi cayevinin güzellestirdigi ankara'nin güzide mekani..
ankarada pekcok bar ve lokantanin bulundugu guzel sokak
4ytl'ye arjantin içip canlı müzik dinleyebileceğiniz eğlenceli sokak. ayrıca hostanın önündeki havuz'a oturursanız birbirini hiç tanımayan insanların nasıl anında kaynaşıp içkilerini paylaştıklarına şahit olabilirsiniz.
3.sınıf barların mekanı..öğrenci vazgeçilmezi.
eskişehir versiyonu çok sıradan olan, sakarya1 ve sakarya2 ikiye olarak bölünmüş, aslında sevilecek bir yönü yokken bana hep bir sıcak gelen sıkışık kötü cadde...
eskişehir'in birçok bölgesi gibi, sıradan hiçbir özelliği olmayan cadde. hsbc, yapı kredi ve bir kaç tane daha banka bu cadde üzerindedir.
geceden kalma ayyaş insan ve bira'nın sabah vakti soğan gibi kokmasıyla içerisinden geçilmesi işkence cadde. Gene de gitmeye değer olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir.
ankara'da üniversite okuyan hemen her gencin en az bir anısının mekanı.
ankara'nın balık kokulu çiçeklerini satan çiçekçileriyle bilinen caddesi.
hosta piknik dönerinin yemeden gidilmemesi gereken bir cadde.çankaya belediyesi binası burada bulunmaktadır.çiçekçiler sıra halinde ziya gökalp'e doğru dizilmiştir.balıkçıları da oldukça meşhurdur.ayrıca kızılay eğlence merkezi'nin üzerinde çankaya nüfus müdürlüğü'nü bulundurması da ayrı bir ilginçliktir.
ankara'da okulu kıranların tüm gençlerin buluşma mekanı meram internet kafe bu sokakta bulunmaktadır.
hosta piknik'in sadece bu caddede olduğunu zanneden ankara'lılarla dolu olan cadde.
istanbul beylikdüzünde migrosun arkasındaki cadde.
altıparmak ın üst caddesi, daha çok arap şükrü sokağı olarak bilinmekle birlikte aslında sakarya caddesidir. arap şükrünün girişinden başlayıp, burç sinemasına kadar devam eder.
ankara da balıkçılarıyla ünlü cadde.
caddemizde her yana bira içmek için oturmayınız , zira dışarıda bile efes bira 2,3 ytl iken mekanlarda 2-2,5 ytl dir.. tasvip etmeyiz... ayrıca zevkten yoksun insanlar görürseniz idare ediverin...
bu sokakta bulunan birahanelerde yarım bırakılan biralar bir çeşit sihirle yeni gelene dolu bardak olarak sunulur...
üzerinde bulunan adana dürümcüsü ile beni benden alan cadde. ışıklandırması ile kendinizi yazlık bir mekanda hissedebilirsiniz.
tarih'siz bir caddedir, nedense bir hafızası yoktur, hiçbir zaman oluşmamıştır, oysa

adının tarihsel çağrışımı yüksektir,

boş boş gözlerle bira içmek için iyidir, hoştur, sevenine.
genelde üniverisite gençliğinin karnını doyurmak için gittiği yemeğini yedikten sonra da karanfile geçtiği mekandır.
eskişehirin en eski caddelerindendir. demir yolu geçidi bu caddeyi ikiye ayırır. caddenin bağlar-tunalı tarafı daha bir geçmişi olan caddedir. tüm eski esnafı orada görebilirsiniz. yine bu ayrımda bir polis karakolu vardır ki, içeri girmek bile istemezsiniz. caddeyi ikiye bölen caddeye hat boyu denilmiştir. Gece tek başınıza girmemeniz tavsiye edilir. geçidin diğer tarafında yani şehir merkezine yakın tarafında beyaz eşya satıcıları çoğunluktadır. bir kaç tanede internet cafe vardır. caddenin sonuna doğru açılan bankalar bir kaç seneye kadar bu caddenin bankalar caddesi olarak anılmasını sağlayacak gibi gözüküyor. Caddenin hiç bir özelliği yoktur ama adının sakarya olması caddeye ayrı bir karizma katmaktadır. birde taksi dolmuşlar vardır. belki de simgesidir onlar sakarya caddesinin

(bkz: sakarya dolmuşları)
(bkz: yıldız dolmuşları)

sakarya caddesi'nin hemen yanındaki bayat pazarınıda unutmamak gerekir. şehrin en ucuz yemeğinin bulunacağı yıldız lokantası ve birlik lokantası bu muhittedir.

ayrıca sakarya caddesi eskişehir'in yozlaşmayan, eskiden ne ise şimdi de o olan mekanlarından birisidir.