bugün

Konu ve senaryodan cok yonetmenin*dahice yaptığı cekimlerle insanı uyuşturucu bağımlısı psikolojisine sokan, gec saatte, loş ışıkta, yalnız başına izlenmemesi gereken başyapıt..
senaryosunda quest denen mitik olgunun kocaman yazılarla spring-summer-fall-winter olarak geçtiği, klasik edebiyattan bu yana kullanılan quest olgusu film cillop gibi oturmuş! incelenesi, araştırılası, bi daha bi daha izlenesi psikoanalitik mükemmel bir modern çalışma. Şiddetle tavsiye edilir.
bunalıma sürekli toplumsal karanlıklar üzerine çizilmiş bir filmdir. her izleyişten sonra kafaları kırdığım ve kırmaya herhafta devam ettiğim kronik davranış biçimidir..
(bkz: requiem for a dürüm) *
ağlatan filmler kategorisinde ayrıca incelenmesi gereken film.
bu kadar övülünce çok muhteşem herkese hitap ediyor diye düşündüğüm film*. uyuşturucu bataklığından gençleri uzaklaştırma amacı taşıyor*. olayların birbirinden asla bağımsız olmaması ise filme başlayınca bitirmeyi gerekiyor**.
yok hacı begenmedim diyenlerin amacı kesinlikle dikkat çekmek olan aronofsky filmidir.. her insan evladını bir yerden yakalayabilen ve uzunca bir müddet de bırakmayan bir başyapıttır.
liselerde son sınıflarda okuyan arkadaşlara kesinlikle ders niteliğinde izletilMESi gereken bir filmdir.
genellikle acıtasyon yapılması gereken durumlarda ana haber bültenlerinde, magazin proramlarında sıkca duyulan bir soundtrack e sahip izlenilmesi gereken filmlerden.
izlendiğinde insanın içini parçalayan kült filmdir. yönetmenliğini Darren Aronofsky yapmıştır. çalışırken,yolculuk sırasında, dinlenirken dinlenebilme özelliği de vardır. mütiş haz verir.

ve ayrıca; kinetix'in son reklamındaki sahneler requiemdeki uyuşturucu sahnelerini anımsatmaktadır ve reklamda oynayan karakter de harry'ye mi benziyordur ne?
darren aronofsky nin pi den sonraki ikinci filmi. uyusturucu hakkinda cekilmis en iyi filmlerden biri. pi de başrolu oynamış kişilere de ufak rollerde yer verilmiştir.
mükemmel müzikleriyle akılda kalan bir darren aronofsky filmi. insanların bir hiç uğruna kendilerine zarar vermelerini, insanoğlunun doymazlığını, açgözlülüğünü en iyi şekilde anlatan nadir filmlerden biridir.

(bkz: we got a winner)
izleyeli bir saat oldu ve hala müziği kulağımda. sarsan bir film. oyuncuları ve tabiki yönetmeni takdir edilesi saygı duyulası film. hayata baglayan hayallerin arkadan vurup ipleri koparması, yüzünüze çarpılan soğuk, buz gibi su.
uyuşturucuyu en güzel şekilde anlatan filmdir. Jennifer Connely o durumda bile kendisine hayran bıraktırır. Jared Leto da başrol oyuncularından biridir. Sonu ile insanı derinden etkiler.
dünyanın nasıl lanet bir yer olduğunu unutmuş olan insanlara hatırlatma baabında yapılmış,"yönetmenlik böyle yapılır kardeşim" dedirten,sıradışı müzikleri ile izleyenleri filme bağlayan ve izleyenlerin uzun süre etkisinden kurtulamayacağı sıradışı film.ayrıca filmin müzikleri atv ana haberde haber arkası müzikleri olarak kullanılmaktadır.
iç karartıcı çekim tekniğiyle ve bunalımlı tavrıyla sık sık 'off' dedirtebilen bir film olsa da tam ders almalık bir dramdır.
Dj Tiesto'nun 2003 yapımlı Nyana albümünden Leama ile mixlediği bir parça.
(bkz: lux aeterna)
(bkz: aeternal)
seyrettigim en etkili filmlerden, film müzigi mükemmeldir, üstüste 5 defa dinlendiginde derin bunalıma sebebiyet veren, insanın hayat görüşünü değiştirebilen etkiye sahiptir. Filmin çekimleri, kurgusu, oyunculuk harikadır. Jennifer Connelly e aşık olmustum filmden sonra.
bir çok insana göre (ki bunlara bende dahilim) eski küçük emrah filmleri tadında bir film.
(bkz: emrah koş)
bu film kasıyor..
hı hı..
harbiden..
kasıyorrrrrrrrrrrrrr laannnnnnnnnnnnnnn..
(bkz: filme kendini kaptırmak)
(bkz: gerilim)
filmden cok soundtrackleri akillarda kalmistir. Atv haberde 2 gunde 1 bu muzigin kullanilmasi insani urpertir, bunula da kalmaz sekle nizama sokar kendine getirir, nooluyoz dedirtir. Akabinde toparlanmak dinlenme sayisina bagli olarak 1-3 dk arasinda degismektedir.
yersiz, gereksiz bir vicdan azabıyla başbaşa bırakan buruk film. bir de nedense şu sözleri anımsatır;

"ihtiyacın rüyası toplumsal olarak görüldükçe, bu rüya ihtiyaca dönüşür. gösteri, nihai olarak, sadece uyuma arzusunu dile getiren zincirlenmiş modern toplumun kötü rüyasıdır. gösteri, bu uykunun gardiyanıdır."

guy debord-gösteri toplumu
Ellen Burstyn'e En iyi Kadın Oyuncu olarak 5.kez Oscar adaylığı getirmiş Darren Aronofsky'nin çarpıcıdan öte sarsıcı filmi. Film uyuşturucu karşıtı en sert filmlerden biri olarak kabul edilir.Yönetmenin özel olarak sarsıcı olmasını istediği bu sahneler seyircinin yorumuna yer vermeyecek açıklıkta olmuş. Madde bağımlısı olmanın insanları ne hallere getirebileceği yönünde hikayesini anlatan film suratlarda tokat gibi patlıyor. Hubert Selby Jr.'un aynı adlı kitabından Aronofsky ve yazarın kendisi tarafından senaryolaştırılmış. Sulu komedilerde görmeye alıştığımız Wayans biraderlerden Marlon Wayans ta belki de hayatının en ciddi rolünde oynuyor.
ilk olarak söylenmesi gereken , gerek çekim teknikleri , gerekse işlediği anatemi ile ''işte bu'' dedirten bir film olduğudur. madde bağımlılığını , bunun aile ve arkadaş çevresine etkilerini , sonuçlarını , yıkılan umutları ve kaybolan hayatları anlatan bir dramın filmidir. film sonundan filmin tüm karakterlerinin durumları göz önüne alınacak olursa , madde bağımlılığı nedir? ne yapar? tüm çıplaklığıyla anlaşılacaktır... bir zamanların yasaklı filmiydi galiba bu film ayrıca. oysa gençlere ibret olması açısından çok ama çok güzel bir filmdi. yazık olmuş gerçekten...