bugün

situasyonist hareketin kurucusu.. modern dünya ile hesaplaşmak için kurmuştur hareketi.. görüşleri 1950'lerin başında fransa'da bir hayli etkili olmuştur. fikirleri lettrist şair potlach'la ilişkisinde şekillenmeye başlamıştır. lettristler olarak 1950'de fransa'daki notre dame kilisesini basmış ve tanrının ölümünü ilan etmişlerdir.

1952'de de paris ritz oteline gelen chaplin'in düzenlediği basın toplantısını basmak ve onu faşizm yanlısı olarak suçlamak da bir başka eylemidir.

gösteri toplumu kavramını literatüre sokmuş, aynı adlı kitabıyla da bu yeni modern-ötesi toplumun nasıl bir ahval ve şeraitte olduğunu çarpıcı diliyle göstermiştir. kitap ayrıntı yayınlarından çıktı. aforizmik yanı baskın bir kitap * *
1931-1994 arası yaşayan fransız marksist sanatçı en tanınmış eseribiri gösteri toplumu dur. kitabında tüketim ilişkilerinin hiç bir şey ayırt etmeksizin gösteri biçimi/toplumu yaratmaya çalıştığını anlatır. avangard, politik sanatsal hareket olan Sitüasyonist Enternasyonal'in kurucularındandır. hareket 1972'de dağılmıştır.
60'ların tapılacak kişisi. Gösteri Toplumu her ne kadar türlü eleştirilere açık olsa da, bugün medya bağlamında ciddiyetini hala korumaktadır. Ne Baudrillard, ne Chomsky ... Hegel ile en sıkı başaçıkabilmiş adamdır Debord.
(bkz: in girum imus nocte et consumimur igni)
(bkz: gösteri toplumu)