bugün

pragmatizm düşüncesine inanan ve o düşünceyi savunan kişi.*
kendisine yarar sağlamayacak hiç bir şeye destek vermeyen kişi. yararcılık ya da faydacılık olarak anılan düşünceyi savunan kişi.
(bkz: pragmatizm)
prof.dr. ilhan tekeli'nin atatürk için kullandığı sıfat. iyi bir şey demiş, heyecan yapmayın.
(bkz: http://www.milliyet.com.t.....aliba%20sokmak%20yanlis)
son 30 yıldır tavan yapmış gayri ahlaki tutum. hatta öyle olmayanlar "enayi misin oğlum sen" baskılarına maruz kalıyor desek yeridir.
çıkarın varsa her yol mübahtır anlayışı... hatta ve hatta çıkarın yoksa, kimseye bir bardak su bile vermemecilik...*
(bkz: bana göre değil)
Amerikalı ya da öle hisseden kişiler için kullanılan sıfat.
herşeyde fayda arayan salaktır.
faydacılık , yararcılık düşüncesini savunan kişilerdir.
pragmacı.
(bkz: oportunist)
şartların elverdiği ölçülerde nihai hedefe ulaşma düşüncesi. şartlar değişirse buna göre tutum takınılır.

örnek: lenin, pragmatist ve sosyalisttir. troçki ise idealisttir. idealizm kafada olumlu, pragmatizm olumsuz çağrışımlar yapsa da başarılı olan hep pragmatist bakış olmuştur.

örnek-2: kamal atatürk, pragmatist bir türkçü'dür. enver paşa ise idealist bir türkçüdür. kişisel olarak kamal atatürk'ün çok daha üstün özellikleri vardır ama sonuçta ikisi de büyük adamlardır. kamal atatürk'ün pragmatist yapısı türkiye cumhuriyeti'ni kurmuş, osmanlı devleti'nin bir türlü beceremediği batılılaşmayı başarıyla uygulamıştır. enver paşa'nın idealizmi ise hayalperestliği ile birleşince, yurdu yok olma noktasına getirmiş ve kendisi de batı türkistan'da ruslar'la savaşırken yaşamını yitirmiştir.

not: lenin de büyük adamdır, atatürk zaten son yüzyılların gördüğü en büyük adamdır. ikisinin de yaşamları devrimlerini tamamlamaya yetmemiştir. ikisinin de devrimleri ikinci adamları ismet inönü ve stalin tarafından piç edilmiştir.
Hamile demektir.
o zaman bende bir pragmatistim sizde öyle çıkarı olmadan hiç kimse günahını bile vermez bu dünyada yalanmı.
herşeyde bir fayda bulmaya çalışan mal tanesi....
Pragmatist Tarih Yazıcıları ve Anneler üzerinden örneklendirebileceğim tanım.
-Her ikisi de tarihi bireylere milli ve dini duygular kazandırmak için kullanır. Arada ki fark: Annenin tek derdi çocuğunun geleceği ilen; diğeri toplumun cehaletini faydalanır, milletin dini ve milli duygularını sömürür. Pragmatist tarih yazıcıları geçmişte başarı olmuş kişileri öne sürerken, annenin kahramanı yaşayan, kanlı-canlı insanlardır. Anne başarılı olduğuna inandığı kişinin: Hayatta nasıl zorluklarla karşılaştığını, bunlara nasıl çalışarak göğüs gerdiğini, çocuğunun ise nasıl rahat yaşadığını, çocuğunun ne kadar tembel ve kendisinin ne kadar cefakâr olduğunu ileri sürer. Her ikisi de ortaya koydukları insanüstü kahramanın, insanların üzerinde psikolojik bir baskı yaratması sonucunda: bireyin milli ve dini duygularının azalmasına neden olurlar. Anne, doğasının verdiği kutsal bir misyonla hareket eden kutsal bir varlıkken, pragmatist tarih yazıcıları para ve menfaat peşindedir…
ummadık tas bas yarar atasozunu seven yazar.ıq sevıyesının yuksek oldugunu ve pragmatıst oldugunu soyleyen yazarlar da mevcut.
Net şekilde ; çıkarcılık .
karması nihilist olan yazar. lan bu ne yaman bir çelişkidir.
uçmuş bir yazar.
kafa ve mermer sözlerinin farsça'dan geçtiğini söylüyor. farsça'da kafa'nın ser olduğunu, marmara denizi'nin adının yunanca marmaro'dan geldiğini ve bunun da mermer olduğunu söylediğimde aldığım cevap ttk ve tdk'nin bizi yanılttığı oldu. hadi tdk bilmiyor yunan ve fars milletleri de mi dillerini bilmiyor.

allah benden uzak etsin.

(#26917559)
ek olarak, sen tarihle uğraşma. bütün harekatı yöneten kişi enver paşadır ve yanlış strateji denilen olay ad hafız hakkı paşanın yolu uzatması sebebiyle gelişmiştir.
(bkz: hepinizin amk bana bir şey olmasın) diyendir.
(#27095720)

Bunu yazmış birine, pm'den "tirihtin ınlımıyın birisin hödödödödödö" gibi noktasız virgülsüz saydırmış acuzenin teki.

Lan ne diye alıyosunuz ipini koparanı sözlüğe be.

Edit : harbi çok ucuz adamsın be. Adam, lafın gelişi.
adilik ve serefsizligin fikir olmuş hali.

09.49