bugün
- sözlükteki zorbalar6
- gocu50
- çıplak gösteren gözlük5
- iyilik vs fedakarlık5
- tarihteki ilk ırkçının şeytan olduğu ger3
- sözlüğe yaptığı yemeğin fotoğrafını atan tip2
- sözlükte kavga çıkarsa gocunun kini tutuyoruz9
- yazdan kalma bir gun3
- berhan şimşek'in kadına şiddet görüntüsü9
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı16
- sıla'nın en güzel 3 şarkısı4
- erkekler neden kızların aşırı ilgisinden soğur6
- saldıran olmadıkça kavga çıkarmayan insan3
- 5 eylül 2026 köprülerin özelleştirilmesi13
- masum erkek4
- en güzel cevap yok saymaktır2
- antipanik5
- düşün ki o bunu okuyor5
- insanlığa nasıl faydalı olunur4
- uludağ ın altındaki gizli uludağ sözlük merkezi6
- yazarların aklında geçenler2
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı32
- güne bir şiir bırak4
- evagreen8
- ebru şahin2
- sözlük yazarlarına hayvan muamelesi yapmak9
- hukukçu arkadaşlara sorular6
- tai lung48
- cem yılmaz'ın sigarayı bırakması6
- hayvan sevgisi5
- sürekli ilgi bekleyen erkek3
- çocuklara verilen farklı isimler10
- sözlükte temizlik zamanı5
- yazarların çocukluk hayalleri2
- ipkis aslan parçası3
- erkeğin son kalesi4
- hayvanlarla muhabbet etmek8
- 5 eylül 2026 türkiye sırbistan voleybol maçı4
- sözlükteki kardeşlik ortamı6
- morkstar10
- anın görüntüsü23
- kedi kavgası arasında kalmak5
- fenerbahçe12
- ruh halimiz saçımıza yansıyor mu2
- ben bunu önceden hayal etmiştim hissi2
- ruhi çenet videolarına dokunmayan yahudi lobisi3
- futbol7
- 5 eylül 20262
- anın fotoğrafı2
- özel mesaj ifşası7
Neyse ki evde var.
Nereye ulan gel bende 7 oldu gel bakim hadi.
Çikolata kaplamalı olanı efsane bişey. Mutlaka deneyin .
hiç sevmem.
saç tutamı yiyor gibi.
çok anlamsız.
saç tutamı yiyor gibi.
çok anlamsız.
(bkz: hüsniye) ismini aklıma getirdi.
pismaniyenin neden izmit ile ozdeslestigi gibi sacma sapan bir sorunsal girdi aklima birdenbire. hemen chatgbt`ye sordum.
ozellikle 3. madde beni bitirdi. stratejik konum..
Pişmaniye'nin izmit'te popüler olmasının birkaç temel nedeni vardır:
1. Tarihi Kökenleri
Pişmaniye, Osmanlı dönemine kadar uzanan bir tatlıdır. izmit, Osmanlı imparatorluğu'nun önemli şehirlerinden biri olduğu için, pişmaniye gibi geleneksel tatlıların bu bölgede gelişmesi ve popüler hale gelmesi doğal bir süreçtir.
2. Yerel Üretim ve Uzmanlık
izmit, pişmaniye üretiminde uzun bir geçmişe sahip olan ustalara ev sahipliği yapmıştır. Bu bölgede nesiller boyunca aktarılan ustalık sayesinde pişmaniye, izmit ile özdeşleşmiştir. izmit'teki ustalar, tatlının ince tel tel yapısını ve lezzetini mükemmelleştirmiştir.
3. Coğrafi ve Kültürel Yayılım
izmit, istanbul ve Anadolu arasında önemli bir geçiş noktasıdır. Bu stratejik konum, pişmaniyenin hem kültürel hem de ticari olarak daha geniş bir kitleye tanıtılmasını sağlamıştır. Yolculuk edenler, izmit'ten pişmaniye alarak bu geleneği yaymıştır.
4. Markalaşma ve Tanıtım
Zamanla izmit'teki üreticiler, pişmaniyeyi bir izmit markası haline getirmiştir. Şehirdeki festivaller, tanıtım faaliyetleri ve hediyelik eşya kültürü, pişmaniyenin izmit ile anılmasını pekiştirmiştir.
5. Tatlı Kültüründeki Özgün Yeri
Pişmaniye, diğer tatlılara göre hem lezzeti hem de yapım süreciyle farklılık gösterir. Bu özgünlük, izmit'in tatlı kültüründe pişmaniyeyi özel bir yere taşımıştır.
Sonuç olarak, pişmaniye izmit'te hem tarihi hem de kültürel bağları sayesinde popüler olmuştur ve bu gelenek günümüzde de devam etmektedir.
ozellikle 3. madde beni bitirdi. stratejik konum..
Pişmaniye'nin izmit'te popüler olmasının birkaç temel nedeni vardır:
1. Tarihi Kökenleri
Pişmaniye, Osmanlı dönemine kadar uzanan bir tatlıdır. izmit, Osmanlı imparatorluğu'nun önemli şehirlerinden biri olduğu için, pişmaniye gibi geleneksel tatlıların bu bölgede gelişmesi ve popüler hale gelmesi doğal bir süreçtir.
2. Yerel Üretim ve Uzmanlık
izmit, pişmaniye üretiminde uzun bir geçmişe sahip olan ustalara ev sahipliği yapmıştır. Bu bölgede nesiller boyunca aktarılan ustalık sayesinde pişmaniye, izmit ile özdeşleşmiştir. izmit'teki ustalar, tatlının ince tel tel yapısını ve lezzetini mükemmelleştirmiştir.
3. Coğrafi ve Kültürel Yayılım
izmit, istanbul ve Anadolu arasında önemli bir geçiş noktasıdır. Bu stratejik konum, pişmaniyenin hem kültürel hem de ticari olarak daha geniş bir kitleye tanıtılmasını sağlamıştır. Yolculuk edenler, izmit'ten pişmaniye alarak bu geleneği yaymıştır.
4. Markalaşma ve Tanıtım
Zamanla izmit'teki üreticiler, pişmaniyeyi bir izmit markası haline getirmiştir. Şehirdeki festivaller, tanıtım faaliyetleri ve hediyelik eşya kültürü, pişmaniyenin izmit ile anılmasını pekiştirmiştir.
5. Tatlı Kültüründeki Özgün Yeri
Pişmaniye, diğer tatlılara göre hem lezzeti hem de yapım süreciyle farklılık gösterir. Bu özgünlük, izmit'in tatlı kültüründe pişmaniyeyi özel bir yere taşımıştır.
Sonuç olarak, pişmaniye izmit'te hem tarihi hem de kültürel bağları sayesinde popüler olmuştur ve bu gelenek günümüzde de devam etmektedir.
Yüksekokulu Kocaeli'nde okudum. Pişmaniye ile orada tanıştım. Güzeldir; ama otobüslerde satılanlar hep hacılamak için tuzaktı.Paket kocaman, kendisi el kadar...
eskiden daha pamuk gibi olurdu şimdikilerin içinde şeker öyle bir sertleşiyor ki kürdan gibi damağa batıyor bazıları.
Arkadaşlar bunu pek seven yok gibi neden acaba?
Ben çok seviyorum halbuki..
Ben çok seviyorum halbuki..
Sevmeyen vurduruyordur ya.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar