bugün

şu hayatta gıpta ile baktığım ve çoğu kimsenin gıpta ile baktığı olay. iş bu neşe dolu hayata yeniden gelirsem ve bu ukte ile yaşamaya devam edersem ne yapar ne eder gitar ,blok flüt, obua, saksafon , klarnet , viyola , keman , yan flüt, jöle çalmak yerine onu çalarım..
(bkz: anjelika akbar)
(bkz: aziza mustafa zadeh)
org çalmak ile karıştırılmaması gerek eylem.
asil bir enstrümanı çalmak şüphesiz karizma getirir, karizmatik kişidir ,ancak piyanonun ağırlığı altında ezilmeside muhtemeldir, gitar ,saz gibi enstrümanları yanımızda taşırken, piyanonun ayağına gideriz.
bir hırsızlık eylemi.
çalmak istediğim belki de tek enstruman öğrenmesi kolay mıdır zor mudur bilmiyorum ama sen sadece tuşlara basıyorsun sesi kendi veriyor zaten.
iyi bir mesai harcandığında, internet video paylaşım sitelerinde bulunan başarılı eğitim videolarını da takip ederek, üç ay içerisinde başlangıç seviyesinde bir başarı elde edebileceğiniz eylemdir. insan yeteneklidir, müzik kulağı hikayedir, tek gerçek vücuda, parmaklara ve ses tellerine bunu nasıl yapacağını öğretmek pratik ettirmektir.
Millet tarafından en kolay çalınan müzik aleti nitelemesi yapılan piyanoyu çalmaktır. Bir nevi yüksek kesime hitap etmektir.
perdesiz müzik aletleri gibi olmadığından dolayı birçok kişi tarafından çok kolay öğrenilebilen bir çalgıymış gibi görünmektedir. notalatın yerin belli olduğundan kolay gibi gözükebilir. ancak öyle değildir.

her müzik aleti gibi piyano çalmakta da en önemli husus tekniği iyi oturtmaktır. vücudun ve ellerin konumu önemlidir.

başlangıçta çift anahtar kullanımı (sol ve fa anahtarları)zorlanılan bir husus olmaktadır. her iki anahtardaki notaları birlikte okumak başlangıçta sıkıntı yaratsa da düzenli çalışmayla bu sorunun üstesinden gelinir.
en kolay çalınan enstürman dense de piyano için aslında değildir. en başta sağ ve sol ellerinizn birbirinden bağımsız ve birbirine engel olmadan hereket edebilmesi gerekir ki bu uzun çalışmalar gerektirir. ancak yorucu çalışmalarla öğrenseniz bile, o harika sesler çıkaran enstürmanla bir şeyler çalabilmek çok çok harikadır. ve 4 yıldır beni en çok rahatlatan eylemlerden biridir kendisi.
insana prestij kazandıran bir özelliktir.

çalabilmeyi çok isterdim, harika bir enstrüman. şimdilik farid farjad eserlerinde kemana eşlik ederken dinlemekle yetiniyorum.
öğrenmek zaman alsada basit şeyler çaldığında bile kendini iyi hissetmeni sağlayan eylemdir.
Dünyanın en iyi hissettiren uğraşı.
tüm ensturmanlar bi yana, o başka bir yanadır.
5 senedir yaptığım eylemdir.meraklısı sağ elle q klavyede aynı tempoda "kişilik" yazarsanasıl bir şey olduğunu anlar.
hep gönülden geçen fakat henüz ulaşamadığım mertebe.
şöyle bir şeydir,

http://www.youtube.com/watch?v=Z_R8Unzd4zM

analar ne yiğitler doğurmuş, peh..
guzel bir ugras. calabilenleri tebrik etmek alkislamak lazim.
Yapılan araştırmalar sonucunda zekayı %46 arttırdığı tespit edilmiştir. ( Bundan 7 yıl önceki bir araştırmada %70 kadar arttırabiliyor denmişti. ) Gerçekten de konservatuvarlarda en yüksek ortalamaya sahip olanlar genellikle piyanistlerdir. Dönem sonunda birinciler yine piyanistlerden çıkar.

http://hurarsiv.hurriyet....rintnews.aspx?DocID=-7965
profesyonel piyanistler günde 18 saate kadar çalmak zorundadırlar neredeyse ki o dinamizmi kaybetmesinler.
bence yapıldığında en fazla zevk veren eylem. hele hele parmak uçlarıyla piyanoya dokunduğunuz o an sizi farklı alemlere götürebilir. çok sevdiğim bir arkadaşımın piyona çalarken çekmiş olduğu videoyu paylaşıyorum. izleyin; http://www.youtube.com/watch?v=h333mjbT5ok
çocukluk hayalimdir, keşke şöyle odamın bir kenarında dursa, arada sıkılınca gidip notalara hayat versem.
#19975778 bunu da izleyebilirsiniz. arkadaşımın son çalışmalarından.

http://www.youtube.com/watch?v=uI91NXDhWaI
dünyanın en rahatlatıcı en huzur verici eylemidir.