bugün
- falıma bakmak isteyen var mı20
- sıkıldım ulan sıkıldım anlıyor musun sıkıldım5
- kemal kılıçdaroğlu13
- chp'li 17 belediye başkanının akp'ye geçmesi9
- benim gibisi bir iki senede bir gelir4
- sokak köpekleri sorununun çözümü5
- yaz aşkı bulamamak7
- göğüs dekoltesi olan erkek7
- iş flörtü5
- itperestler yüzünden kuduzdan ölümlerin başlaması2
- erkek erkeğe açık oylaşmak11
- paraya ip bağlayıp komşu fakir ülkeye atıp çekmek4
- chp izmir il örgütünü basan hırsızlık hükümlüsü4
- ofis masasında pörsüyen mandalina3
- düşünürken tavana bakmak4
- aylık 307 bin lira iyi para mıdır sorunsalı2
- herbokolog4
- özel okul öğretmenleri açlık grevinde8
- kalamar ızgara3
- müşriklerin esasında putlara tapmaması7
- beyler gammazlandım3
- bu saatte teyzesinde olduğunu söyleyen kız5
- su içmekten göbeğin çıkması4
- chp den akp'ye jet geçiş5
- biraz osursak mı3
- pelin gümüşdağ2
- tembellik hakkı4
- yastığın soğuk tarafı2
- arkadaş kafayı mı yedin sen2
- meme mutluluk getirir mi getirmez mi sorunsalı15
- ibrahim hacıosmanoğlu6
- ayrılığın 7 aşaması4
- iran la ilgili endişe ortaya çıktı2
- para mutluluk getirir mi getirmez mi sorunsalı16
- kadınlar neden aldatır17
- gece 23'ten sonra sözlüğe giren erkek10
- erkek aldatabilir ama kadın aldatamaz14
- midenin tencere olması3
- ibrahim hacıosmanoğlu'nun dünya kupası açıklaması3
- 23 haziran 2026 portekiz özbekistan maçı12
- çita leopar jaguar farkı2
- klimasız arabayla uzun yol gitmek7
- sedat pekmez17
- devşirmelik makamı13
- eski uludağ sözlük ortamı7
- online yazarlar8
- vivaldi'ye gıygıy diyen kezo3
- bir şeyler söyle3
- sözlükteki üstü kapalı erkek nefreti11
- manipülasyon nasil önlenir5
PHP ÖYLE GÜZEL BiR KODLAMA DiLiDiR Ki ŞU AN OKUDUĞUNUZ VE YAZDIĞIM BU YAZIYI KOPYALAYARAK BAŞKA BiR YERE YAPIŞTIRDIĞINIZ ZAMAN HARFLER BÜYÜK GÖZÜKECEKTiR.
(bkz: canımın içi php)
(bkz: canımın içi php)
bu sozlugun yazildigi script dili
(bkz: asp)
(bkz: asp)
herkesin başlayabileceği ama kolay kolay bitiremeyeceği bir dildir.
<?php
echo"merhaba dünyalı";
?>
gibi bir şeyi yazdığında sevinen ama hiç bir zaman tam bir script yazamayan binlerce kişinin öğrenmeyi bıraktığı ama azmedenlerin uludağ sözlük gibi portallar çıkarabildiği güzel bilgisayar zımbırtısı.
<?php
echo"merhaba dünyalı";
?>
gibi bir şeyi yazdığında sevinen ama hiç bir zaman tam bir script yazamayan binlerce kişinin öğrenmeyi bıraktığı ama azmedenlerin uludağ sözlük gibi portallar çıkarabildiği güzel bilgisayar zımbırtısı.
bazen 2. yıl projesi alırsınız ve basit bi site olmaktan çıkıp frameworke dönüşebilir. çok kolay bir dil.
daha önce çok muhabbetimiz olmadı kendisiyle. öğrenmek 2 ayımı almadı. şu sıralar projeyi frameworke çevirdim.
görsel
daha önce çok muhabbetimiz olmadı kendisiyle. öğrenmek 2 ayımı almadı. şu sıralar projeyi frameworke çevirdim.
görsel
şu anda php'ye giriş konusunu okuduğum, açıkçası kolay ve pek de eğlenceli bulduğum web programlama dili.
$a = a'lar falan... *
$a = a'lar falan... *
temelleri rasmus lerdorf tarafından geliştirilmiş daha sonra open source olarak geliştirilmiş bir "hypertext processor" dur. uzun adı php: hypertext processor'dır.
oooooooo bilgi içerikli entari alırım bi dal
<php ?>
soru işaretini çözemediğim dil.
<php ?>
soru işaretini çözemediğim dil.
javascript ile birlikte internet dünyasını domine eden bir betik programlama dilidir.
resmi sürümü derlenmez, çalışma anında yorumlanır. ancak facebook hiphop gibi bazı projeler php kodunu derleme yoluna giderek performans artışı sağlayabilmişlerdir.
ayrıca cli arayüzünü kullanarak, terminalde veya masaüstünde çalışan yazılımlar da yapılabilir.
resmi sürümü derlenmez, çalışma anında yorumlanır. ancak facebook hiphop gibi bazı projeler php kodunu derleme yoluna giderek performans artışı sağlayabilmişlerdir.
ayrıca cli arayüzünü kullanarak, terminalde veya masaüstünde çalışan yazılımlar da yapılabilir.
http://www.php.net adresinde zengin bir dokumantasyona sahip script dili
rasmus lerdorf hayratıdır. script dillerine, teknolojilere ve programlama dillerine bakıyorum da, microsoft ipin ucunu kaçırırsa bir daha toparlayamayacaktır php karşısında. oop, stability, scalability vs gibi bileziklerinden bahsetmektense php'nin, yıldızlarına değinmek daha doğru olur.
mysql gibi bir kardeşi var. tek yumurta kardeş denilesidir. kendisi varken başka dbms'lere ihtiyacı olmasada desteklerinin bulunması karizmasıdır php'nin.
facebook gibi bir fenomen ağırlıklı olarak php kullanır. dünyanın en büyük memcached kurulumuna ve official geliştiricisi ünvanına sahiptir. (bkz: memcached) (memory object caching system)'in livejournal için geliştirilmesinden sonra facebook üzerinde kullanılması ve büyük oranda face'in sırrı olarak nitelendirilebilecek bir hale gelmesi php'nin jestidir.
son olarak; 3 sene boyunca asp ile web uygulamaları geliştirdikten sonra kendisini tanıma kararım -.net'i ve javayıda karşıma alırsam- bir karşılaştırma yaptığımda en yerinde karardı. amelelik diyorlar php ile geliştirmek için * seviyorum seni php *
mysql gibi bir kardeşi var. tek yumurta kardeş denilesidir. kendisi varken başka dbms'lere ihtiyacı olmasada desteklerinin bulunması karizmasıdır php'nin.
facebook gibi bir fenomen ağırlıklı olarak php kullanır. dünyanın en büyük memcached kurulumuna ve official geliştiricisi ünvanına sahiptir. (bkz: memcached) (memory object caching system)'in livejournal için geliştirilmesinden sonra facebook üzerinde kullanılması ve büyük oranda face'in sırrı olarak nitelendirilebilecek bir hale gelmesi php'nin jestidir.
son olarak; 3 sene boyunca asp ile web uygulamaları geliştirdikten sonra kendisini tanıma kararım -.net'i ve javayıda karşıma alırsam- bir karşılaştırma yaptığımda en yerinde karardı. amelelik diyorlar php ile geliştirmek için * seviyorum seni php *
ilk adı Personal Home Pages olan bu script dili rasmus lerdorf sadece bir iş görüşmesi için geliştirilmiş olup ilgi görmeye başladıktan sonra gpl lisansı altında open source olarak geliştirilmeye devam etmiştir.1993 doğumlu dil daha sonra Php Hypertext Processor adını almıştır.
Günümüzde Php 5 versiyonu ile object oriented programming* * desteği vererek, script dilinden çıkmaya ve ciddi bir programlama dili olmaya aday gösterilmektedir.
Günümüzde Php 5 versiyonu ile object oriented programming* * desteği vererek, script dilinden çıkmaya ve ciddi bir programlama dili olmaya aday gösterilmektedir.
php_printer.dll eklentisi ile beni benden almış web programlama dili.
diyelim web tabanlı bir otomasyon programınız var, girdi-çıktı işleri, ürün takibi, stok, müşteri işlemleri yapıyorsunuz.eh bu kadar şey olunca fatura kesmek de cabası.fatura formatınıza uygun bir yazılımla web üzerinden çıktı da alabilirsiniz.
şöyle basitinden bir örnek verelim;
<?php
$yazici = printer_open();
printer_start_doc($yazici, "döküman");
printer_start_page($yazici);
$font = printer_create_font("Arial", 72, 48, 400, false, false, false, 0);
printer_select_font($yazici, $font);
printer_draw_text($yazici, "deneme deneme. uludag sozluk bir iki", 10, 10);
printer_delete_font($font);
printer_end_page($yazici);
printer_end_doc($yazici);
printer_close($yazici);
?>
bununla birlikte windows + php diyorsanız (bkz: wamp)
diyelim web tabanlı bir otomasyon programınız var, girdi-çıktı işleri, ürün takibi, stok, müşteri işlemleri yapıyorsunuz.eh bu kadar şey olunca fatura kesmek de cabası.fatura formatınıza uygun bir yazılımla web üzerinden çıktı da alabilirsiniz.
şöyle basitinden bir örnek verelim;
<?php
$yazici = printer_open();
printer_start_doc($yazici, "döküman");
printer_start_page($yazici);
$font = printer_create_font("Arial", 72, 48, 400, false, false, false, 0);
printer_select_font($yazici, $font);
printer_draw_text($yazici, "deneme deneme. uludag sozluk bir iki", 10, 10);
printer_delete_font($font);
printer_end_page($yazici);
printer_end_doc($yazici);
printer_close($yazici);
?>
bununla birlikte windows + php diyorsanız (bkz: wamp)
azcık programlama mantığı bilen birinin öğrenmesinin gayet kolay olduğu dil. öğrenmesinin derken ileri düzey bir öğrenmeden bahsetmiyorum. orta düzey siteler tasarlanabilir az bir gayretle. örneğin; kendi blog scriptini veya kendi sözlüğünü yazabilir herkes bir kaç gün php çalışarak.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar