bugün
- romanya13
- avrupanın en ucuz mazotunu kullanıyoruz6
- fatma betül sayan kaya35
- fatma betül sayan kaya yalnız değildir13
- dünya59
- güne bir nostaljik şarkı bırak ulen9
- haluk levent vs fatma betül sayan kaya5
- melih gökçek soruşturması ne oldu5
- düğün yaptığını korna çalarak herkese duyuran tip3
- furkan bölükbaşı'nın açlık feryadı6
- ne yapsam iyi olur9
- iddialar araştırılırken istifa vs cb adaylığı3
- bir zirve yapsak kim kimin yanında oturur28
- başka ülkelre vatandşlk başvrsu yapn milltvekilri8
- apo'ya villa yapılması5
- sözlük kokusu3
- anın görüntüsü31
- atatürk kemalist değildir yalanı2
- türkiye'nin husi çatışmasına dahil olma eğilimi4
- rusya4
- avustralya3
- cedi osman2
- pazar günü bile çalışan ezik5
- tip'in dem gibi akp den taraf olması3
- pazar günü gezmesine takım elbise ile çıkmak3
- mahir çayan deniz gezmiş ölmeseydi olabilecekler3
- pazar günü akşama kadar uyumak2
- türkçe vs fransızca4
- bana onu sormayin diamond bey birader midir3
- binyamin netanyahu3
- furkan bölükbaşı2
- rambo ariel ortega4
- gürcistan3
- filtre kahve2
- xvala bere4
- günümüz türk muziğinin çöp olması3
- tiktok4
- arapça3
- zengin akpli kızların çok daha güzel olması17
- sadece kuran ile salat namaz olamaz3
- koklayarak öpmek16
- sarapci koala hatayi10
- dört ayda yüzde yirmi bin kazanmak3
- arkadaşlar ben uyusam ayıp olur mu4
- hem sırrı süreyyacı hem atatürkçü olmak5
- ferrarili trbaünlı2
- yiyişmeye gidilen sinemada filmin sarması12
- obradovic ten sonra fenerbahçe basket'in bitmesi2
- beni yeterince sevseydiniz daha çok eksilerdiniz2
- kosova2
1960 öncesinde, en az beş yıl profesörlük yapmış, bilimsel çalışmalarıyla kendini tanıtmış öğretim üyeleri arasından seçilerek kişiye verilen ünvan.
türk futbol tarihinin en büyük futbolcularından,fenerbahce nin efsane futbolcusu lefter küçükandonyadis in bilinen lakabıdır.
(bkz: ekrem akurgal)
üniversitelerin yanında halkın da verebildiği paye.
profösör olduktan sonra başka bir alanda en az o alanın profösörü kadar ehil olduğunu belli edecek çalışmalar yapma sonucunda da kazanılabilen; darbe yıllarında kaldırılan vasıf.
(bkz: cahit arf)
türkiye'de yanlış kullanılan bir ünvandır.
aslında latince Ordinarius (nizami, usule uygun) anlamına gelir. Ordinaryüs profesör ünvanı Türk üniversitelerine Alman akademik sisteminden aktarılmıştır. Alman sisteminde professor extraordinarius'un (dışarıdan atanmış profesör) zıddıdır. yani normal yollarla (dr/ doç/ prof)akademik ünvan almış profesorlerdir. oysa türkiye'de akademik ünvanlar dağıtılırken bu gözardı edilmiş ve şu anki manasıyla sistemimize girmiştir; aslında türkiye'deki bütün profesorler birer ordinaryus'tur, ama bu bilinmez.
aslında latince Ordinarius (nizami, usule uygun) anlamına gelir. Ordinaryüs profesör ünvanı Türk üniversitelerine Alman akademik sisteminden aktarılmıştır. Alman sisteminde professor extraordinarius'un (dışarıdan atanmış profesör) zıddıdır. yani normal yollarla (dr/ doç/ prof)akademik ünvan almış profesorlerdir. oysa türkiye'de akademik ünvanlar dağıtılırken bu gözardı edilmiş ve şu anki manasıyla sistemimize girmiştir; aslında türkiye'deki bütün profesorler birer ordinaryus'tur, ama bu bilinmez.
Türk üniversitelerinde 1933 reformu ile yaratılan ve 1981 yılında çıkarılan 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ile lağvedilen akademik ünvan. Ordinaryüs Profesör payesi en az beş yıl profesörlük yapmış, bilimsel çalışmalarıyla kendini tanıtmış öğretim üyeleri arasından seçilerek bir kürsünün yönetimiyle görevlendirilen kimselere verilirdi.
Ordinaryüs profesör ünvanı Türk üniversitelerine Alman akademik sisteminden aktarılmıştır. Alman sisteminde professor extraordinarius (dışarıdan atanmış profesör) zıddı olup, "nizami profesör" anlamında kullanılmıştır. Türkiye'de professor extraordinarius ünvanı kullanılmamıştır. Ordinarius sıfatı Latince "nizami, usule uygun" anlamına gelir. Günümüzde Profesörlerin hocası anlamınada gelmektedir.
Ordinaryüs profesör ünvanı Türk üniversitelerine Alman akademik sisteminden aktarılmıştır. Alman sisteminde professor extraordinarius (dışarıdan atanmış profesör) zıddı olup, "nizami profesör" anlamında kullanılmıştır. Türkiye'de professor extraordinarius ünvanı kullanılmamıştır. Ordinarius sıfatı Latince "nizami, usule uygun" anlamına gelir. Günümüzde Profesörlerin hocası anlamınada gelmektedir.
Bu unvanın 1960 yılında çıkarılan bir yasayla kalkmış olmasıyla günümüzde " neden rastlanamadığı" anlaşılabilir.
Bu sanı hakeden birçok prof var ülkemizde, ama bilindiği gibi artık tedavülden kalktı bu ünvan verme hadisesi. Zaten gerçek prof, isminin önündeki birlaç kelimeye taklıp kalmaz; işini iyi yapmaya bakar. iş, ünvana sahip olmak değil, o sanı haketmektir.
Bu sanı hakeden birçok prof var ülkemizde, ama bilindiği gibi artık tedavülden kalktı bu ünvan verme hadisesi. Zaten gerçek prof, isminin önündeki birlaç kelimeye taklıp kalmaz; işini iyi yapmaya bakar. iş, ünvana sahip olmak değil, o sanı haketmektir.
(bkz: ali fuat başgil)
(bkz: aydın sayılı)
sözlük karması.
orgeneral gibi bir rütbe olmalı sanırım. (bkz: yardımcı doçent)
(bkz: zall) vallahi bak...
artık kalmayan ünvan.
(bkz: isvicreli bilim adami)
yeryüzündeki son mensubunu bugün kaybetmiştir.
(bkz: ibrahim ATALAY)*
edinmiş olduğumu fark ettiğim karma sıfatıdır. iyi bir şey diyorlar.
Mevcut sözlük Karmam
Selam ve dua ile arkadaş.
Selam ve dua ile arkadaş.
Türk üniversitelerinde 1960 öncesinde, en az beş yıl profesörlük yapmış, bilimsel çalışmalarıyla kendini tanıtmış öğretim üyeleri arasından seçilerek bir kürsünün yönetimiyle görevlendirilen kimselere verilen unvan.
Tdk.
Tdk.
Ordinaryüs, Türk üniversitelerinde 1933 reformu ile oluşturulan ve 1981 yılında çıkarılan 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ile lağvedilen akademik unvan.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar