bugün
- habire1275
- habire12 adamdır37
- izmirli kızların verici olması34
- mutsuzluğun en büyük nedeni12
- gece sokakta koşarak 31 çeken kolsuz cüce görmek3
- ben geldim naneler13
- sssilvermist22
- iş bulamamak3
- insan kaynakları2
- claudian clouds kadındır12
- cilgincapkin13
- yazarların almak istediği hediyeler4
- messi'yi savunan adamla ahbaplık etmem5
- anın görüntüsü18
- deccal'in sozluge gelmesi10
- kafa dağıtmalık şarkı önerileri5
- erkeklerin artık adım atmaktan korkması20
- gaz fren debriyaja aynı anda basarsak ne olur16
- türkiye den ispanya'ya yangın uçağı desteği3
- tas kafa traşlı hırt sorunu2
- küs insanları barıştırmak3
- japon denince akla gelenler2
- gammazların tarafsız olması gerekliliği26
- ben senin yerinde olsam5
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları14
- bir ay çaylak olmak4
- hakkımda bilmeniz gerekenler34
- sözlükteki kavganın amacı5
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri9
- sözlük kızları bizim neyimizdir sorunsalı11
- arkadaşlar sizce bu takım elbise güzel mi15
- lionel messi6
- gece sokağa çıkıp auuuu diye bağırmak3
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası19
- arkadaşlar bi bakar mısınız3
- arap gel oğlum5
- yarası olan gocudur5
- en sevilen su markası3
- suca suruklenen cocuk7
- nickten isim tahmini yapmak25
- yorgun mermi13
- temmuz6
- sözlük erkeklerinin 1 90 dan kısa olmaması10
- burhaniye6
- mutlu ama uzak olsun3
- sözlüğün en güzel kızıyla çıkmak2
- abdülhamid kayıhan osmanoğlu5
- sabahın 4 ünde parkta bir bankta oturan küçük kız2
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar7
- şu anda çalan şarkı2
küçük çocukların, yalnız yaşayan insanların, yalnız yaşamaya başladıkları andan itibaren öğrenmeleri gereken, öğrenmemeleri taktirde evi çöp eve çevireceklerini düşünülen olay..
(bkz: bırak dağınık kalsın)
ruh haline göre çeşitlilik gösteren oda dağınıklığının, bir noktadan sonra oda sahibini de rahatsız etmesi üzerine toparlanmaya, temizlenmeye ve düzenlenmeye başlanmasıdır...
aylar önce okuduğun gazete ve dergilerin yatak altlarından, dolap üstlerinden ve raf aralarından çıkması ile başlar her şey. sonra cd'lerin ayıklanması, rafların temizlenmesi, dolapların içinin boşaltılması, kıyıda köşedeki yığıntıların kaldırılması... vs ile devam eder...
sonra bir de bakmışsınız, odanızdan bir enkaz çıkmıştır. odanın metre kare'si büyümüştür... size de o yeni odanın keyfini çıkarmak kalır...
aylar önce okuduğun gazete ve dergilerin yatak altlarından, dolap üstlerinden ve raf aralarından çıkması ile başlar her şey. sonra cd'lerin ayıklanması, rafların temizlenmesi, dolapların içinin boşaltılması, kıyıda köşedeki yığıntıların kaldırılması... vs ile devam eder...
sonra bir de bakmışsınız, odanızdan bir enkaz çıkmıştır. odanın metre kare'si büyümüştür... size de o yeni odanın keyfini çıkarmak kalır...
diktatör annenin sevgili kızlarının tüm özgünlük ve özgürlük alanlarına karışmasıyla birlikte oluşan cezavari bir işkence şekli.
çin işkencesi dedikleri işkence şeklinin, başka bir versiyonu.
Benimki gibi bir odanız varsa yaparken size çin işkencesi gibi gelen eylem.
final döneminde olunduğunun göstergesidir..
burdan bakınca evrenin sırrını çözmek odamı toplamaktan daha zahmetsiz gibi duruyor. uğraşır çözerim, onda bir şey yok ama bu odayı toplayamam.
işte böle bişi.
işte böle bişi.
yerdeki her şeyi yatağın altına itip 5 dakikada tamamladığım işlem. biliyorum sözlük, kendimi kandırıyorum..
vizelerden önce sürekli gerçekleştirdiğim eylemdir.
her topladığınızda dersiniz ki bu sefer dağıtmayacağım, tüm eşyalarım yerli yerinde olacak, kıyafetlerimi asacağım falan filan fakat 2 gün sonra savaş alanına dönmüş olur.
sıkıcıdır fakat eğlenceli hale getirilebilir.
kafanız dağınıklaştıkça farketmediğiniz toplanacak yaşam alanı, artık aradığımızı bulamaz, sabah yataktan çıkıp işe gidebilmek için önümüzde dağlar oluşturacak raddeye gelince kollar sınavır-muhtemelen bir cumartesi- inceden dağılan dosyalar, okunan ortada kalmış kitaplar, dağılmış cdler, oraya buraya yapışmış not kağıtları, yapılacaklar hatırlatmaları, kablolar, getirilip bırakılmış incelenecek evrak çantalararı... inceden toplayayım derken hava iyiyse yeter lan noktasına varır sonu hedefe varılmadan eylemin, amaan denir hazırlanıp açık havaya çıkılır bir oh çekilir, dönünce herşey başka bir kafanın estiği vakte dek kutulanır incelenecek notuyla yatak altına sürülür, ta lazım olana dek...
Gercekten öyle buna katiliyorum. Beni anlatmisiniz sanki.
Bugun toplarım, yarın toplarım diyerek sürekli ertelenen, ancak odada kendimizi kaybetmeye, gündelik eşyalarımızı bulamaz hale gelince yapmaya karar verdiğimiz eylem.. Herseferinde bundan sonra sık sık odamı toplayıp temizleyeceğiz deriz ama nafiledir yine kendimizi kaybetmeye başlayınca odada ancak ozaman toplarız...
kimine göre iyidir. lakin başkasına dağınık görünen bir oda, sahibinin düzeni de olabilir. *
bu işleme başlamadan önce "artık hayatımı düzene sokuyorum." düşüncesi yaygındır. bir bunalım atlatmış kişilerin bu durumdan kurtulmaya yakın yaptıkları baş eylem. şu aralar yaşadığım aşk benzeri sarsıntıdan sonra harbiden iyi geleceğine inanmama rağmen "peh be neylerden medet umuyorum ne hale düştüm." düşüncesini kafamdan atamamaktayım.
40 yılda bir başa gelebilecek bir olaydır, hatta kimilerine o bile olmaz.
zahmetli iştir. uzun zaman ertelenmiştir. bu işlemi yaparken bulmaktan mutlu olacağınız şeylerle karşılaşırsınız.
meydana gelme olasılığı çok düşük bir olaydır, yapılsa bile sonunda kaybolan eşyalarınız için büyük pişmanlık duyma olasılığınız çok yüksek bir olaydır.
ebeveynlerle en çok edilen kavganın konusudur.
ders çalışmaktan kaçarken tutunulan doludur.
bu aktiviteden sonra o odanın bir daha hiç dağılmayacağı düşünülür ancak kısa bir süre sonra oluşan ortamla meydana gelen dumura uğrayışla bu süreç kendini tekrar ettirir.
işkencenin başka türlüsü. gece gündüz uyuyorsan üstüne yemek yemek için bile zorla kalkıyorsan yataktan. durumu kavradınız sanırım.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar