bugün
- aşırı çıplaklığın rahatsız edici olması11
- yazarların mezun olduğu okullar17
- vurdurmuş erkek nasıl anlaşılır15
- şişman kısa tembel kıllı ama egosu tavan kız4
- dünyayı kezbanlardan temizleme planım3
- bir kadına verilecek en güzel çiçek9
- döl bankası4
- ölümün en iyi tanımı6
- arjantin mısır maçı13
- aleyna tilki nin ayakları4
- 7 temmuz 2026 isviçre kolombiya maçı7
- radiohead dinleyenlerin çok kız düşürmesi5
- sözlüğün en muhteşem yazarlarının fotoğrafları14
- ankara da nato zirvesi13
- murat yakın3
- bakire kadını gözünden tanımak6
- sevişmek istenen ünlüler2
- günün şiiri25
- kaslı yakışıklı sert mizaçlı memur erkekler4
- sevgiliyle köpeköldüren içmek5
- avm otoparkında uygunsuz çifte bağıran kadın18
- ctrlx'in ayakları11
- en ilginç fetişler2
- tanrı mı bizi yarattı tanrıyı mı biz yarattık10
- rafadan yumurta kaç dk olmalı13
- donald trump'ın anıtkabir'i ziyaret etmemesi12
- 7 temmuz 2026 arjantin mısır maçı11
- sözlüğün en güzel 3 kadın yazarı24
- sözlüğünü başka sözlükle aldatan hain yazar6
- sonsuza dek uyumak istiyorum4
- uzun entry giren yazar enayiliği2
- balık burcu bir sözlük kızıyla evlenebilirim16
- donald trumpun geceyi kızı neclada geçirmemesi3
- milliyetçi olacakken faşist olmak4
- gözleri güzel bir kadın olmak2
- 23 yaş7
- üst düzey yönetici olabilmek için gerekenler9
- daha 17 dizisi3
- zengin evlerindeki ürkütücü sessizlik2
- adana sokak lezzetleri5
- kesin sevişmeyiz içliği2
- sevgiliyle tatile gitmek2
- sevmek3
- atın taşaklarını yapan heykeltıraşın amacı2
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz9
- bir kadına iltifat etme sanatı3
- lionel messi7
- tek başına5
- atm'ye ateme diyen hanzo13
- borsadan anlayan kadının olmaması3
baba tarafından bir kaç akrabalarımın ikamet ettiği, bana kayseri'nin minik bir klonu gibi gelen * benzerlik açısından sessiz, sakin, kendi halinde bir ilimiz. ayrıca plaka kodu 51'dir.
Üniversite'sinden başka bir şeyi olmayan, 6 yıl yaşadığım, küçücük caddesinde ayçiçeği çekirdeği yiyerek jöleli kafalarla hatun avına çıkan abazaların dolu olduğu, tüm esnafın dükkanın önünde oturarak "lan şu hatunu bi götürsek" diyerek üniversiteli hatunlara sarktığı, üniversiteli hatunların acaba şu abazalardan hangisine versek de kurtulsak dediği, üniversite öğrencilerinin üniversitenin yetersizliklerinden ve kendi kapasitesizliklerinden dolayı ya esrara yada hatuna vurdukları, herşeye rağmen sevdiğim fakat aynı zamanda nefret ettiğim şehir.
elması, patatesi ve gecti bor un pazari sur essegi nigde ye atasözüyle ünlü memleketim. Nevşehir ve aksaray'ın il olması sonucu yüzölçümü küçülmüştür.Selçuklu mimarisinden örnekler bulundurmaktadır ayrıca köylerinde rumlardan kalma kiliselerde vardır. Birde bizim köyde Kurt'a canavar derler.
bozkırı seviyorsan niğde'yide seversin şeklinde tanımlanabilecek şehir.şehrin coğrafyası da insanları da bozkırdan ibarettir.tabi bozkırdan ne anladığına bağlı.
antik adı NAHiTA olan sehirdır.
(bkz: nigde saat kulesi)
petrol fışkırdığı rivayet olunan il.
http://www.cnnturk.com/EK...PID=40&haberID=355342
http://www.cnnturk.com/EK...PID=40&haberID=355342
yuz olcumu 14.294 kilometre kare, nufusu 350 bin kisi, altunhisar, bor, camardi ve ulukisla ilcelerine sahip sehrimizdir.
(bkz: niğde bagları)
Beş sene oturdugum, bir mecburiyet caddesi haric caddesi olmayan,insanları güzel,üniversitenin gelmesi ile çok büyük bir gelişme gösteren şirin ilimiz.
bir diğeri için (bkz: istanbul)
bir diğeri için (bkz: istanbul)
iç anadolu'nun en güzel şehri. 18 yılımın geçtiği,sülalemin yaşadığı, istanbul'a geldikten sonra kıymetini kavradığım, bağları ve bahçeleri ile ve tertemiz kokan meyveleriyle, kimisinin gezmeyi bilmediği için güzelim yerlerini hiç göremediği ve bilmediği, iç anadolu şehri. ve memleketimin diğer küçük şehirleri ile birlikte kapitalist düzenin hakim olmaya başlayıp, çokça marketlerin açılmaya başladığı; habire göç alıp, niğdelinin artık zar zor bulunabildiği ve aldığı göçlerden dolayı yozlaşan şehir.
poktan bir şehir. hatta şehir bile değil köy! bir tane üniversite var o kadar, zaten o üniversiteye de üniversite demek için değil 1000 30000 şahit gerek. içinde yaşayan gençlerin de birçoğu çakal.
edit: efendim niğde'nin tarihsel dokusuna laf yoktur. hititler'den tutun da roma imp.'e oradan da selçuklu ve osmanlı'ya kadar giden bir kültür katmanı vardır. eleştirimiz tarihi zenginliklerle dolu olan niğde değil, eleştirimiz medeniyet zengiliği içinde medeniyetisizlerin yaşadığı niğde'dir.
edit: efendim niğde'nin tarihsel dokusuna laf yoktur. hititler'den tutun da roma imp.'e oradan da selçuklu ve osmanlı'ya kadar giden bir kültür katmanı vardır. eleştirimiz tarihi zenginliklerle dolu olan niğde değil, eleştirimiz medeniyet zengiliği içinde medeniyetisizlerin yaşadığı niğde'dir.
giris kapilari gibi cikis kapilari da ardina dek acik olan sehir. begenmeyen, bok atan kalmasin 80 tane daha sehrimiz var..
şehri begenmeyenler için önerim alaaddin camii ni gezmeleridir. ağustos ayında bulutsuz bir günde ve öglen saatlerinde gezilirse camiinin giriş kapısının işlemelerine gizlenmiş bayan silueti görülebilir. sorarım size dünyada platonik bir aşkın sanat eserinde ölümsüzleştirilmesine daha güzel bir örnek var mıdır.
görsel
görsel
kesinlikle kötü bir şehirdir, ne bir yeşillik ne bir manzara hiç birşey yoktur, her yer taş, kayadır.
bozkir anadolu'da adeta bir colde vaha.
camardi ilçesine giderek türkiye'nin en önemli * dağcılık merkezlerinden birisi olan demirkazık * bölgesine ulaşılabilecek olan şehir.
kemerhisar ilçesindeki bir meyhanede inanılmaz güzellikte özel yapım şaraplar olan şehir.
(bkz: nigde/#1928492)
efendim bundan 20-30 yıl kadar önce en fazla okur yazara sahip anadolu şehri idi. şehri yozlaştıran aldığı göçlerdir efendim! anneannemin gençken giydiklerini şimdi giymeye kalksak eve orduyla varırız. demem o ki; tıpkı istanbulun büyük bir köy olduğu gibi anadolu şehirleri de birer birer büyyütülme adı altında cosmopolit köylere çevrilmeye çalışılmaktadır. niğde de bundan nasibini fazlasıyla almaktadır!
efendim bundan 20-30 yıl kadar önce en fazla okur yazara sahip anadolu şehri idi. şehri yozlaştıran aldığı göçlerdir efendim! anneannemin gençken giydiklerini şimdi giymeye kalksak eve orduyla varırız. demem o ki; tıpkı istanbulun büyük bir köy olduğu gibi anadolu şehirleri de birer birer büyyütülme adı altında cosmopolit köylere çevrilmeye çalışılmaktadır. niğde de bundan nasibini fazlasıyla almaktadır!
niğde ili bor ilçesine bağlı bir köy aklınızda bir fikir oluşturması amacıyla. (bkz: narazan)
"geçti bor'un pazarı, sür eşşeğini niğde'ye" şeklinde atasözlerimizde geçen il.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar