bugün

Bolu'nun en güzel yeri.
Bolu ve Zonguldak sınırları içinde olup, paylaşılamayan yeşillik deryası. Öyle ki yazın ağaçlardan gökyüzü gözükmez. Yer hep nemlidir. Tam bir sessizlik ve huzur beldesi. Yurdumuzda cennete en çok benzeyen yerdir. Yedigölleri gördüm, cenneti görmedim ama tasvirlerinden yola çıktım.
izmir'de esasen göl falan olmayan gidipte gezilesi görülesi yer.
yolu çok virajlı olan göller. otobandan giderken sorun yok ama giderken yedigöller 48 km diye bir tabela göreceksiniz işte oradan sonraki yol bitmek bilmiyor. başınız dönecek mideniz bulanacak bitsin artık diyceksiniz ama bir bucuk saat devam edicek. yedigöllere geldiniz mi giriş parasını ödediniz. sanmayın oyle park , yuruyus yolu falan var diye bildiğiniz orman. ormana girmek için adam bilet kesiyor. neyse oradan da geçtiniz. karşınızda bir göl.
fotograf çekmek için harika bir yer yansıma, gölge, doga fotografı çekicem diyorsanız dogru adres. sabah saatlerinde orada olmak gerekiyor sonra fotograf çekmek için yeterli ışık sorunu yaşayabilirsiniz. tripotunuzu yanınıza mutlaka alın çunku umadıgınız yerlerde karşınıza şelaleler çıkıyor.

ps. yedi göl varmış ama birtane etrafında dönüp durduktan sonra karar verdik ki önemli olan 7 gölü görmek değil hacı olup dönmekmiş.
erzurum'un uzundere ilçesinde tortum gölü’nün hemen altında yeralan ve yıkıklar diye de anılan bölgedir. zümrüt yeşili ağaçlar arasındaki irili ufaklı birkaç gölden oluşur. tertemiz havası, bozulmamış doğası, muhteşem manzarası ile insanı büyüler. mutlaka gidilmesi ve görülmesi bir cennetten bir köşedir. ayrıca burada süper fotoğraflar çekebilirsiniz.
(bkz: kral çıplak)
4 yıldır bolu'dayım dedim, o kadar anlatılıyor gitmeden bolu'yu terketmeyeyim. 45 km'lik yolu 2 saatte döne döne, sallana sallana gittik, dedim sonuçta dağın tepesinde, güzel yerler göreceğiz keyif almaya bak. neyse vardık. kurduk tezgahımızı seringöl' ün kenarına. organizasyon firması tarafından birer poğaça dağıtıldı, siz gezin iki buçuk gibi gelin öğlen yemeği var. biz de baktık haritaya ne var; 7 tane göl var, gülen kayalar var, geyik üretim istasyonu var, 7 dilek çeşmesi var, şelale var, pisagor ağacı var(dedik o da ne?) oh oh sabaha kadar gezsek bitiremeyiz biz burayı. çıktık dolaşıyoruz, nereden başlayalım gölleri bir gezelim de gerisine sonra bakarız. seringölü zaten gördük, deringölü görelim, onu da gördük, sırayla büyükgöl, nazlıgöl, sazlıgöl, incegöl ve kurugöl. dur lan o da ne. kurugöl gerçekten kuru. içinde su yok amk. yani bildiğin çukur olum bu. yediye tamamlayacağız diye yapılacak iş mi. buraya kadar geldik hem madem geyik üretim istasyonu var gidip iki sevişen geyik görek. harita tek yol üstünde sağlı sollu göllerden falan ibaret geyik üretim istasyonunu bulacağız diye iflahımız kesildi. neyse haritada yazan yeri bulduk ama etrafta geyik falan yok. geyikle iki fotoğraf çekiliriz diyorduk çok mu şey istedik arkadaş. böyle deyince de biraz garip oldu ya neyse buraya gelirken bir bekçi gördüydük dönerken bari ona sorarız. dayı ee hani geyik. denk gelecek dayısını, ee istasyon, öyle işte siz boşverin geyikleri gülen kayaları görüm. eee gidip kayaları görelim biz o zaman. 20-25 dakika kah tırmanıp kah uçurumdan yuvarlanma tehlikesi geçirerek bulduk kayaları. üç tane kaya üzerinde bir tabela "gülen kayalar" hoppalaa. abi bundan burada tonla var, niye burası, burayı geçtim niye "gülen kayalar." niye bir "horon çeken kayalar" falan değil, nasılsa işkembe i kübradan uyduruyoruz., 7 dilek çeşmesi alttan borular falan döşemişler bildiğin dağdan şebeke çekmişler yan yana 7 çeşme ama ritüeli bile var. 1. çeşmeden başlayıp yedinci çeşmeye kadar birer birer içip her birinde bir dilek dileyeceksin. şelale, debisi biraz kuvvetli olan dere, pisagor ağacı, bir ağaç ötekinin üzerine devrilmiş arada haliyle bir üçgen oluşmuş al sana pisagor ağacı. anlyacağınız eğer yolunuz bolu'ya düşerse sedece manzarası için çekilecek yol değil, hemen 20 dakika 5-10 km dibinde gölcük diye bir yer var yedigölleri kat kat yapar, domalt... neyse siz anladınız ne demek istediğimi. bitirmeden, yolunuz bolu'ya falan düşerse ya da ne bileyim öğrencilik güzeldir bolu'da sessiz sakin yer sonuçta hem kampüsü falan da varmış derseniz sakın ha 'kedi organizasyon'un yapacağı her hangi bir faaliyete katılmayın. bedavaya cennete götüreceğiz deseler gitmeyin. tek poğaçayla günü bitirdik. bari yedirmiyorsunuz burada da yiyecek bir şey yok bari geri getirin dedik ancak akşam altı buçukta yola çıkabildik ve hala geri göndermemek için bizi ikna etmeye çalışıyorlardı. vesselam bolu güzel yer, her yeri gezeceğim diye de o kadar kasmayın.
sömestr tatilinde çadırımi alıp gitmeyi planladığım, Bolu'nun mükemmel bir bölümü. şimdiden heyecanı sardı, götümuzun donacak olmasına rağmen.
ziyaretçi kitlesi bendenizi kültür şokuna uğratmıştır.şelalelerin o taraflar daha iyi tabi ama o girişteki gölde piknik yapan çakal tayfayı görünce dizlerimin üstüne çöküp ağlamak istedim.
bolulu olmama rağmen bir türlü gidemediğim, en kısa sürede gitmem gerektiğini düşündüğüm yer.
Hafta içleri türkiye, hafta sonları arabistan.
izmir-buca'da bir park.
sonbaharda fotoğraf meraklılarının mekkesi olur. takılın bir tura gidin görün sevgilinizle birlikte.
yine tam zamanı geldi ancak artık yedi göl yok altı göl var, belki de adı altıgöller olmalı...

https://www.azcok.net/gez...-parki-ve-golcuk-h19.html
An itibariyle kar yağışı yoğun olan bölge.

Kampa gidenler Tulumları almayı unutmayın.
canlı kamera neyin olsa da izlesek.
Önümzdeki dönemde kamp yapmaya gideceğimi düşünüyorum. Nedense artık rock festlerde çadır kuran bir gençten doğa ile sakinliği arayan bir gence dönüştüm.

Hayırlısı.
sonbaharda ziyaret edilirse renk cümbüşüne denk gelinir.
görsel
Çocukken gitmiştim. Vay be.
giden bir arkadaşımın " ankara'nın dikmen'i ..... " cümlesi kurduğudur. o kadar yol, burası için çeklmezmiş.
bir ay kadar sonra -yapraklar sararmaya, kızarmaya başlayınca- gidilesi harika bir doğa parçası.
6 kişilik arkadaş grubuyla bir haftasonu kaçamağı * yapmak niyetiyle gitmeyi düşündüğümüz doğal ortam.

fakat nerede konaklamak lazım, nereleri ne zaman gezmeliyiz, çok kalabalık olur mu, doğa filan diyoruz ama adım başı bilet kesecekler mi, yanımıza neler almalıyız neler almamalıyız, araba yolları düzgün mü yoksa aşırı virajlı vs. gibi mi, şeklinde uzayıp giden sorular listesi var aklımda. *
bir de; abant'a da gitmek istesek çok mu yoruluruz nedir ne değildir, hanımlar, beyler, içimizdeki bolulular! sizlere sesleniyorum. teşekkürler.
Yedigöller yolu çok bozukmuş. O yüzden gitmekten vazgeçtim. Abant güzel.
yolları bozuk ve virajlı. yol üstü tesisi de yok. önünüze geyikler, yaban domuzları fırlayabiliyor. yedigöllere ulaştığınızda yemek yiyecek yer de yok. kendi mangalınızı götürün derim ya da ordan gölcüğe geçerseniz lokanta tarzı bir şeyler bulur, karnızı doyurursunuz.

aslında ben seviniyorum yolların bozuk olmasına. öbür türlü yakıp, yıkıp mahvediyorlar.
gördüğüm en kalabalık milli park. haftasonları adım atacak yer olmuyor.