bugün
- nah sana oy17
- sözlüğün en düşük iq sahibi yazarları10
- dolar isterse 100 olsun37
- orospu çocuğu abdullah öcalan19
- netanyahu'ya kırmızı bülten talebi9
- melih gökçek4
- gürcistan göçmenleri13
- annen mi ben mi diyen kadın6
- hiç çaylak olmamış yazar gizli eşcinseldir11
- akp şehit ailelerine ne diyecek6
- game of thrones taki kerhaneci10
- hakiki gurbetçi vs sonradan gelme tipler4
- tanga giyen kızı doyurmak ne mümkün6
- aşk ve taht dizisi4
- mezarlığa sıfır bina3
- öcalan isterse savunma bakanı olsun10
- almancıları sevmemek11
- günde 5 yumurta yiyen erkek7
- dolar 100 tl mazot 100 tl13
- evlenmeden olmaz diyen kız7
- 19 litre damacanayı sırtlayıp su sebile takan kız9
- kırk yıl almanya ama kırk kelime almancasi yok3
- ben cehapeli değilim yeni partiliyim6
- iyi günler arkadaşlar nasibimi arıyorum12
- chp'nin yeni partiden fazla oy alması4
- sözlüğü bırakmaktan vazgeçmek12
- türk askerini kursuna dizen abdullah öcalan9
- lastik alırken nelere dikkat etmek gerek8
- enoch un kitabı4
- tayyib'in masayı devirme ihtimali6
- almanca3
- helin elveren2
- ihanetin affı olmaz5
- iyilerin kıymeti ne zaman anlaşılır4
- külodunu çıkarıp usulca erkeğe doğru atan kız8
- muşlettin amca bay beydir8
- kaç gündür kötü oylanan entrym yok bu ne yaa2
- tai lung12
- ünlüleri tanımamaya başlamak7
- cinsel fanteziler5
- darıca da bulunan 3 cesedin kimlikleri10
- gram altın7
- gavur sıcakları geri döndü4
- velvet51
- bu sıcakta cumaya gitmek4
- ayvalık tostu8
- avanos şu an 28 derece3
- uzaya camii açmak2
- sanayi tostu5
- ishal olmak götyaşı dökmektir5
Eski ingilizce hocamın adı.
Neptün gezegeninin varlığı önce matematiksel olarak saptandı, teleskopla daha sonra gözlemlendi.
Roma deniz tanrısı Neptün’ün adını almıştır.
modern astrolojide balık burcunun temsilcisi olan gezegendir. hayalleri, rüyaları, bilinçten kopup kozmik örüntüde yok olmayı simgeler. bana göre bu son rezillik çağında etkisi altında bulunulacak en talihsiz gezegendir. kendimden biliyorum.
ilk kedimin ismi. Henüz 14 yaşımdaydım. annem dayıma verdi hayvancağız yıllarca köyde yaşadı ev ortamından köye sonra hiç bilmediği bir yere atıldı. annem yüzünden yani.
iyi sen neptün diye cevap verilesi gezegen. Afedersiniz, iyakşamlar.
ne güzeldir şimdi. serin serin...
görsel
görsel
atmosfer icerisindeki yüksek basinc sebebiyle uranüs ile birlikte üzerinde yagmur gibi elmas yagdigi iddia edilen, günes sistemimizin en disindaki gezegen.
kaynak: https://www.nature.com/articles/s41550-017-0219-9
türkce kaynak: https://biliyon.net/neptu...as-yagiyor-684?ref=create
kaynak: https://www.nature.com/articles/s41550-017-0219-9
türkce kaynak: https://biliyon.net/neptu...as-yagiyor-684?ref=create
görsel
Neptün'ü savaş arabasıyla betimleyen antik Roma taban mozaiği. MS 3. yüzyıl. Hadrumetum'daki (günümüzde Sousse) bir Roma villasından. Sousse Arkeoloji Müzesi, Tunus.
Neptün'ü savaş arabasıyla betimleyen antik Roma taban mozaiği. MS 3. yüzyıl. Hadrumetum'daki (günümüzde Sousse) bir Roma villasından. Sousse Arkeoloji Müzesi, Tunus.
Güneşe en uzak gezegendir.
Güneş sistemindeki 8. Gezegen ve güneşe en uzak gezegendir. Soğuk gazlardan oluşur öyleki; üst atmosfer katmanları -218 dereceye kadar çıkabilir. Gezegenin merkezi ise 5000 dereceye kadar sıcaktır. Bu sıcaklık gezegenin oluşumundan kalmıştır. Onlarca cisim birbiri ile çarpışmış ve ısı açığa çıkmıştır. Kütlesi dünyadan 17 kat büyüktür.
Dünyaya göre güneşten 30 kat daha uzaktır. Neptünde 1 gün 16 saattir, lakin 1 yıl 90.000 dünya günüdür.
Komşusu uranüs gibi hidrojen ve helyum topudur. Ona rengini veren biraz metan gazıdır. Ama bu gezegen o kadar mavidir ki başka bir kimyasalın ona rengini verdiği düşünülüyor. Bunun ne olduğu hala bilinmiyor.
Neptün, hızları 600m/sn'ye kadar çıkan rüzgarlara ev sahipliği yapar.
Uranüs'te bulunmayan, atmosferinde kocaman bir benek gözlemlenmiştir. Buna "büyük koyu benek" adı verilmiştir. Bu benek bir delikti, ancak dengesizdi ve 5 yıl içinde ortadan kayboldu. Neptünde benekler sürekli olarak değişiyor. Sebebi tam olarak bilinmesede bunun şiddetli ekvator rüzgarları yüzünden olduğu düşünülüyor.
Eğer neptünün atmosferine dalış yaparsanız güneş sisteminde ki en hızlı gökyüzünde süzülürsünüz.
Neptünün çekirdeğinde bulunan ısı dışarı çıkınca tırmanmalar oluyor. Bu da jet akımına sebep olmakta. Böylece tüm gezegen büyük bir hava makinesine dönüşüyor.
Neptünde bol miktarda su olduğu düşünülüyor, ama hangi halde olduğu belirsiz. Bu su muhtemelen çok derinlerde.
Karanlık olsasa neptünün'de halkaları vardır. Küme halindedir. Işığı çok az yansıtır. Bu halkalar kümenin içindeki uydu sayesinde sabit durmaktadır.
görsel
Dünyaya göre güneşten 30 kat daha uzaktır. Neptünde 1 gün 16 saattir, lakin 1 yıl 90.000 dünya günüdür.
Komşusu uranüs gibi hidrojen ve helyum topudur. Ona rengini veren biraz metan gazıdır. Ama bu gezegen o kadar mavidir ki başka bir kimyasalın ona rengini verdiği düşünülüyor. Bunun ne olduğu hala bilinmiyor.
Neptün, hızları 600m/sn'ye kadar çıkan rüzgarlara ev sahipliği yapar.
Uranüs'te bulunmayan, atmosferinde kocaman bir benek gözlemlenmiştir. Buna "büyük koyu benek" adı verilmiştir. Bu benek bir delikti, ancak dengesizdi ve 5 yıl içinde ortadan kayboldu. Neptünde benekler sürekli olarak değişiyor. Sebebi tam olarak bilinmesede bunun şiddetli ekvator rüzgarları yüzünden olduğu düşünülüyor.
Eğer neptünün atmosferine dalış yaparsanız güneş sisteminde ki en hızlı gökyüzünde süzülürsünüz.
Neptünün çekirdeğinde bulunan ısı dışarı çıkınca tırmanmalar oluyor. Bu da jet akımına sebep olmakta. Böylece tüm gezegen büyük bir hava makinesine dönüşüyor.
Neptünde bol miktarda su olduğu düşünülüyor, ama hangi halde olduğu belirsiz. Bu su muhtemelen çok derinlerde.
Karanlık olsasa neptünün'de halkaları vardır. Küme halindedir. Işığı çok az yansıtır. Bu halkalar kümenin içindeki uydu sayesinde sabit durmaktadır.
görsel
Güneş etrafında attığı bir tam tur, yani bir neptün yılı 165 dünya yılıdır.
bir zamanların iğrenç esprilerinden biridir. naptın neptün.
Ne yapayım ya.
Bir Sen neptün.
Bir Sen neptün.
güneşe en uzak gezegendir.
görsel
Gece lambası.
Gece lambası.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar