bugün

21 Mayıs 1968, istanbul.
bilkent işletme fakültesi mezunu. dağcılıkla ise 1988 sonlarında ilgilenmeye başlamış.
akut kurucu üyesi ve başkanı.
daha ayrıntılı bilgi için buyrun şahsi sitesi:
http://www.nasuhmahruki.com
17 ağustos öncesinde kimse tanımazken birden kıymete binen kişidir.oysaki kıymeti her zaman bilinmelidir.eli öpülesidir.fırsat varsa yardım akut ve benzeri kuruluşlara üye olunmalıdır.
(bkz: sesimi duyan var mı)
Everest'e tırmanan ilk Türk ve müslüman dağcı.
zaman zaman karıştırılıp masuh nahruki diye anıldığı görülmüş faydalı insan.
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) nin kurucu üyesi ve başkanıdır. Yazar, fotoğrafçı ve profesyonel sporcu olan ali nasuh Mahruki, dağcılık, mağaracılık, yamaç paraşütü, aletli dalış, motor sporları, yelken ve bisiklet sporları yapmaktadır.
felaketlerde ortaya çıkıp insanlara yardım eden kahraman ve sporcu
bi içim su bulduğum insandır düz yolda yürüyemeyen ben dağcılığa bu hoş çocuk sayesinde merak salmışımdır
en zorlu tırmanışının k2 tırmanışı olduğunu söyleyen dağcıdır.
bu abi bir yerlere ilk çıkmıştır ancak müslüman değil müsevidir.
(bkz: kar leoparı)
everest'e çıkan ilk türk ve müslüman olma unvanıyla övünen (ki yerden göğe kadar hakkıdır) , dinledikçe kendisine hayran bıraktıran , hayatının hiçbir kesitinde macera olmadığını , yaptığı herşeyi kendisini tanıyan ve ne yapıp ne yapamayacağını bilen bir insan olarak yaptığını anlatan , karizmatik kişi sıfatını tam anlamıyla hakeden , motorsiklet üzerinde 21.000 km yol yaparak istanbul'dan katmandu'ya gidip gelen ve bugüne kadar yaptıklarım yetmez hayalgücümde yapabileceğim daha çok şey var lakin ömrüm yeter mi diyebilen , 1996 yılında camel trophy'de selim kemahlı ile türkiye'yi başarı ile temsil eden , akut'u enstitüleştirme planları olan , bahçeşehir üniversitesinde dersler de veren , dağcılık felsefesini hayatın her alanına entegre ederek o alanlarda mutlak başarı sağlanabileceğini akıllara uygun hale getiren , şu ana kadar 5 adet kitap yazmış bulunan ve bu kitapların devamının geleceği konusunda işaretlerde veren kişi.
kar leoparı ünvanını, dünyanın en yüksek 7 zirvesine değil, rusyadaki 7 yüksek dağa tırmanarak kazanmış dağcıdır.
oncelikle, nasuh mahruki yedi kitanin en yuksek noktalarina cikarak degil de sovyet rusya'nin 7000 m.'den yuksek 5 dagina cikarak (bkz: kar leopari) unvanini almistir. ayrica, kendisi kesinlikle musevi degil, muslumandir. hatta, buyuk buyuk babasi kaptan-i derya ali nasuh pasa'dir, yani soyu dogrudan osmanlidan ve muslumanliktan gelmektedir.

ayrica, medyatik yaninin aksine gercek anlamda ilkleri gerceklestiren ve teknik olmasada yuksek irtifa dagciligi alaninda buyuk basarilari olan bir doga adamidir. yuksek irtifa dagciligi ve ozellikle doga sporlarinda sponsor kavraminin turkiye'de oturmasinda buyuk emeklerinin oldugunu belirtmek gerekir. ayrica, katildigi ekspedisyonlarda tuttugu gunluklerinden derledigi cesitli kitaplari vardir: (bkz: bir dagcinin guncesi), (bkz: everest te ilk turk), (bkz: asya yollari himalayalar ve otesi), (bkz: yedi zirveler). ayrica, daha onceleri cesitli cografya ve macera dergilerinde cesitli makaleleri yayinlanmistir. kendisi (bkz: etiler)'de oturmaktadir. son olarak, normalden fazla kitap okudugu icin ve yine normalden fazla cografya tanidigi icin kendisiyle konustugunuzda bir kultur resitali izleyebilirsiniz.
(bkz: vatan lafla değil eylemle sevilir).
küçük dağları ben yarattım büyüklerine de zaten tırmandım ben en iyiyim sizler salaksınız modunda ki insan bir konuşması sırasında tam 19 kere "ben akutta 721 kişiyi kurtardım" demiştir.
bok atılmaması gereken bilinçli kişilik. akut gibi büyük bir kurumu kurarak devletin sallamadığı deprem ve arama kurtarma konusunda büyük bir boşluğu doldurmaya önderlik etmiştir. ülkemiz adına büyük bir sporcudur. ayrıca akut birimlerinde genişlemeye ve yeni gönüllülere ihtiyaç olduğunu her fırsatta dile getirmektedir.
97' de sivil vatandaş yanıbaşındaki enkazdan arkadaşını, eşini, dostunu kurtarmak için kazma bulamazken, yerle bir olan güney marmara' da, gönüllüleriyle beraber binlerce can kurtaran kahraman. saatler geçtikçe çaresiz yüreklerde umutlar tükenirken anlattığı küçük umut hikayeleriyle çaresiz insanların yüreklerine su serpen insan, umudun tükendiği yerde başlayan insan.
bu sene sabah'ın düzenlediği kariyer günlerinde tanıştığım sempatik dağcı. kendisi yanılmıyorsam etiler'de oturuyor.
dağcı vatandaşların "götü çok kalkık" deyü sevmediği bir zatmış kendisi.
bağımsız dergisi yazarı.
her an çemkirecekmiş gibi duran akutçu genç.
dağcılık camiasında sanırım dışa vurduğu imajından dolayı çok sevilmeyen, bir ilki başlatan başarılı dağcımız. birkaç senedir üst üste girdiği tdf başkanlık seçimlerinde alaattin karaca karşısında yenilgiye uğramıştır.
yine de, ileride dağcılık federasyonunun başına gelmesi en muhtemel kişidir.
extreme sporlar tutkuunu biradam olarak bnm idolüm, hergün işyerinde onca gerizekalının bi boka yaramayan hikayeleri yerine bir kere k2'ye tırmanırken yaşadıklarını anlatsa bnm içim milli piyango'ya bedel olacaktır...ülkemizde böylesine değerler olduğu için gurur duyuyorum ve böyle değerlerin artmasını diliyorum
bir halkla ilişkiler uzmanı.
en iyi on macerası şöyle imiş;

- birinci sıraya herhalde uzaya gitmeyi yerleştiririm. k2' nin bile önünde gelir. uzay, insanoğlunun bugün için yaşayabileceği en büyük macera.
- k2 tırmanışı.
- güney kutbu' na, destek almadan tur kayağı ile ulaşmak.
- motosikletle uzun seyahatlere çıktım. istanbul- katmandu arasında, dört ayda 21 bin km yaptım.
- antalya' daki altınbeşik, kırkgözler ve incirli mağaralarında keşif dalışlarını gerçekleştiren ekiplerde yer aldım.
- 2001' de; kuzey alaska' da, arktik koşullarda hayatta kalma eğitimi aldım.
- everest, benim ilk sekiz binlik denememdi. fakat tekrar gitmeyi ve bu kez oksijensiz tırmanmayı planlıyorum.
- erciyes' ten yamaç paraşütüyle atlamak heyecan vericiydi.
- uzakdoğu' da, şaolin rahiplerinin tapınaklarından birine kabul edilmeyi ve orada eğitim görmeyi isterdim.
- bu dünyayı değiştirmek için çalışmanın da başlı başına bir macera olduğunu düşünüyorum.
güncel Önemli Başlıklar