bugün

/114
iyi bir dost, kafa dengi bir sevgili, huzurlu bir aile .
Günlük koşuşturmacaların, hırsların, arzuların arasında kaybolur. Insanoğlunun gözü en tepelerde, burnuda kaf dağında olduğu sürece de kolay kolay erişilemeyecektir.

Aslında bulması kolaydır sadece etrafa güzelce bakabilmeli ve küçücük bir anı bile yeter gülümseyebilmek için..
ufacık anlarda geleni en güzelidir!

tekrar yaşamak istersiniz o anı, ama sürekli aklınızda olduğundan, ilk seferki gibi ansızın gelmez.
yıllar önce moralimin çok bozuk olduğu bir kış gününün akşamında cebimdeki son parayla aldığım bir zülfü livaneli kitabı. moralimin neden bozuk olduğunu hatırlamıyorum ama içimin kırılgan ve buruk olduğunu çok iyi hatırlıyorum o güne dair. o psikoloji ile kitabında abartısız yarısını okumuştum gece yarısına kadar.
Koltuğa uzandığında kumandayı eline aldığını farketmektir.
tanımlanamayan şeylerden.
Zülfü Livaneli'nin romanlarından biridir. Film uyarlaması da başarısız sayılmaz.
küçücük bir bebeğin minicik elleriyle parmağınızı tutup bırakmaması.....
keyif alarak okuduğum, en iyi romanlardan biridir.
uzun zamandır hissedilmeyen.
Mutsuz olmadiginiz kisa ve hizli zaman dilimi.hayatin default hali zaten mutsuzluktur.mutluluk gecici halidir.yani ise ara verip tatile gitmek gibi bir fark.
geçicidir. herkes hayatının belirli bir döneminde mutlu olur, dönemden de ziyade anlık bir duygudur. ama mutsuzluk.... o hep var.
Bazen kucuk bir cocugun gulumsemesinde, bazen hasretle kavusan gonullerde, bazense birkac kelimede. Mutluluk kisacasi ayrintilarda gizli, ne mutlu onu bulabilene.
en ufak şeylerle bile elde edilebilen bazen de çok büyük şeylerle elde edilemeyebilen bir duygudur. insanın hayata bağlanma sebebidir ayrıca.
küçük şeylerden alındığında etkisi çok daha fazla olan..
acı varsa mutluluk var anlaşma böyle.
hissedince yadırgadığım duygudur.
alex'in yüzünden okunandır.
görsel
pres makinelerinin, çalışanların gürültüsü ve bilfiil çalışma halindeyken, tam olarak ifade edilemeyebileceğini farkettiğim duygu!

sonrasında ise belirtmek yanlış anlaşılabilirdi...
bir gün elinizden kayıp gidebilir.
yanı başınızdayken sonuna kadar değerlendirin.
bizi zorlayan kadere karşı kazanılan zaferlerin en büyüğüdür.
Her varlğın peşinden koştuğu ve koşacağı tek şey .
'mutluluk, insanın sevdiği kişiye yakın olmasıdır yalnızca.(ona sahip olmamız gerekmez.) '

-alıntıdır -
bir keresinde -hatırladığımakadarıyla
anam(meursaultsenmisin?) anam öldüğünde
yanına yaklaşmıştım da, (hayır, değilim)
anam galiba ölmüştü.
yanına yaklaşmadım.
Küçük bir çocuğun avucundaki jelibonken, kimisinin altındaki ferrari bile olamayan insan hissi.
© copyright 2005 - 2026