bugün

/405
Kaliteli bir dizidir. Türk insanının dizi açlığını sömüren, izleyicileri beyinsiz yerine koyan kendilerini oyuncu, yönetmen, senarist ve komik sanan birçok kişiye tepki olarak çıkmışlardır. iyi ki de çıkmışlardır.
son zamanlardan izlediğim en güzel bölümdü. yemin ediyorum 5 dakika kahkaha attım resmen şu sahnede: "en sevdiğim şarkıcı: serdar ortaçgil, en sevdiğim at: karamurat, en sevdiğim kürk (ben kürt olarak anlamıştım aslında başta): madonna."

mükemmel bir dizi.
--spoiler--
noldu ya ayağına mı bastım?
--spoiler--

:)
Arapların aşk efsanesidir. hicri 1.yy da Arap ozanlar tarafından söylenmeye başlandığı düşünülür. Divan şiirinde mesnevi konusu olarak da işlenmiştir. Bu konuyu mesnevi olarak ilk ele alan nizamidir. En iyi ve en farklı Leyla ile Mecnun mesnevisi fuzulinin ki olarak kabul edilir. Orada derin bir tasavvuf anlayışı vardır. Mecnun Leyla üzerinden mevlaya ulaşmıştır.
türk televizyon tarihinin, özellikle son bir kaç yılın, cinsellik ve argo olmadan güldüren dizisi. her bölümü ayrı sevilen dizidir.
mecnunun efsane halayı, erdal baggalın neticesi, hidonun vurulma sahnesi ile kahkahaya boğarken, iskender babanın duygusal konuşması ile içimize öküz oturtan fevkalade bir bölüm izlettirmiş, eşi benzeri olmayan dizidir. ayrıca "gelin everek" adlı evlenme programında, mecnunun matamatiği bilmediği gibi, türkiyenin nüfusunu da bilmediğini görünce gülmekten gözlerimden yaş geldi *
telefonda Behzat ç ile konuşan mecnunun, telefonun mikrofonunu eliyle kapatıp, babasına bakıp
-"baba senin şarap çanağın mı var? " diye sorduğu yegane efsane dizidir.
göndermeleri çok iyi ve yerinde yapan dizi.

--spoiler--
erdal bakkal'ın delilerin başına geçmesi ve ayaklanma yapmaları hükümetin "akiller" projesine bir gönderme sanırsam...
--spoiler--

görsel
görsel
https://encrypted-tbn2.gs...WlFSbQW3CSwc3Bi-X0-gupD0Q
son 5 bölümüne kafayı toparlayıp dizi izleme moduna girilmediğinden dolayı izlenmeyen ama özlenen dizidir.
4.sezonda süresinin en azından bir 15-20 dk kısalmasını dilediğim dizimiz. kanal d gibi reklamlarla 2-3 saat süren dizilerin yayınlandığı bir kanalda adamlar bir yolunu bulmuşlar 60 dakikalık dizi yayınlıyorlar. (bkz: galip derviş) süre konusunda kanallarla nasıl bir sözleşme yapıldığı hakkında bir fikrim yok ama bir yolunu bulup bu duruma el atmaları lazım. izleyici kitlesi de bunu memnuniyetle karşılar. ey onur ünlü, burak aksak duyun sesimizi. 40 dk olsun bak nasıl anasının gözü dizi oluyor. Hoş, şu haliyle de gayet iyi.
Bu ülkede komedi dizilerinin ne çekiyor be. Yalan dünya'yı her hafta internetten beğenerek izlerim. leyla ile mecnun'u izlemeyi de çok isterdim, ama iki diziye vakit ayıramıyorum, en kısa zamanda başlıyacağım çünkü insanların eleştirilerini okuduğumda, dizinin güzel bir dizi olabileceği izlenimine kapıldım. bir absurd komedide mantık ararsan, her esprisine gülmeyi beklersen izleyemez, bir şey anlayamazsın. Çünkü herkesi güldürecek espriler yazmak imkansız. insanlar 2 espirisini anlamayınca diziyi kötülemeye başlıyor hemen. Yalan Dünya için yazılan yorumları okudum, ve çok şaşırdım. Benzer yorumlar bu diziye de var. Umarım tüm komedi yapımlarının başarılı bir yayın hayatı olur.
''ahahha bak burda internette izlediğim vidyo hakkında gönderme var ahahah süper yavvv'' diyen bir izleyici kitlesi olan boktan dizi.
gelmiş geçmiş en kaliteli komedi dizilerimizdendir. komedi demek sitcom demek değildir anlayışını kazandırdı nicelerine, güzel oldu bu işte. oyuncularıyla, ekibiyle, senaryosuyla herşeyiyle bir bütün oluşturup eski hallerini hiç özletmez, her haliyle, her bölümüyle sevilir, aynı tadı verir. alabildiğine absürd; ama yeri gelince hüzün de verebiliyor insana, birçok komediden farkı o işte bence.

edit: komedi dizisi dedik, sezon finali dram oldu arkadaş içim şişti be! bu kadar acı çekmek istesem öyle bir geçer zaman ki izlerim sayın burak aksak. tatilden dönünce toparlayıver şu işleri lütfen.
adıyaman harfane geceleri ile başlamış dizi.
Kişisel gelişim kitaplarına uçan tekmeyle dalan dizi.
#at twitter hashtagi ile yarmış dizi.
kubat ile şu an bin parçaya yarmış dizi.
98. Bölümde kubat konuk oyuncudur.
an itibariyle dedeye sahip çıkalım esprisiyle yarmıştır.
birçok bölümde geçen "kol gibi telif" muhabbetinin sebebinin ferdi tayfur'a ödedikleri telif olduğunu düşünmeye başladığım dizim.
dedeye sahip çıkalım lafını dahi edip yarmış dizidir. gönderme yapmadığı bir şey yok lan bu dizinin.
sayelerinde gece gece ferdi tayfur a bağladığım dizi.
mecnun çölleri aşmış leyla'nın aşkından sonra leyle ile birlikte olduktan sonra nen bunun için mi çölleri aştım ben diyip tekrar geri dönmüştür.
ilk 29 bölümü efsane Mecnun ismail abi her bölüm bomba ama leyladan yana yüzü gülmeyen Ardayı aratan dizi. Bu kadar kan keybetmesine rağmen bukadar uzamasına rağmen hep açık ara 1 numara.
98.bölüm itibarıyla sinan albayrak'ın çakma tom waits rolünde konuk olduğu dizi. az sakallı dededen sonra bir başka her şey çok güzel olacak oyuncusu daha dizide rol almış oldu böylece.

sinan albayrak çok iyi bir oyuncudur, birçok işte yer almıştır, ama o hep gönüllerde (bkz: tolga naber) dir.

(video artık mevcut değil)
© copyright 2005 - 2026