bugün

kitabın hangi sayfasında kalındığını belli etmek adına köşesini kıvırmak yerine, 'alın bunu arasına koyun' diye üretilmiş nesne. koleksiyonu yapılır. görünce aaa ne kadar güzel bi ayraç şeklinde düşündüren çok ama çok güzelleri mevcuttur.
koleksiyonunu yapan tek kisi oldugumu sandigim*,
her gördügüm yerde bayila bayila aldigim, almasam da baktigim, yararli, zararsiz hede..
alsam da kullanamadığım nesne.gazete tvalet kağıdından koparılan parçalar daha işlevsel ve durum kurtarıcıdır çoğu zaman.
kitap okuma isteği uyandıran ve kitabevleri tarafından promosyon aracı olarak kullanılan müthiş icat.
neredeyse kitaplarımın sayısına ulaşacak kadar iyi bir koleksiyona sahip olduğum nesne *
koleksiyonunun babasına sahip olduğum hedecikler. böyle kitabın atmosferine en uygunu seçilir özenle. seviyorum lan bunları.
bide bunlar kitaplarınızı ısrarla sayfalarını kıvırarak okuyan insanlara tavsiye edilmelidir, böyle ilk sayfasına manidar bir şekilde koyulmalıdır.
kitapların altını çizen ve arkaya doğru kıvıran zihniyetlere ise fayda etmez.
bazen çeşitli resimler, fotoğraflar ve bir yerlerden koparılmış resimler de bu işlevi görür.. hatta kimisinin arkasında tanıdıklarınız tarafından düşülmüş notlar ya da bizzat kendinizin yazdığı cümleler vardır. ayraç işi önemlidir. bir süre sonra iş çığrından çıkar. kanımca en güzel ayraçlar; yky yayınlarının binbir gece masalları ile birlikte verdiği ayraçlardır. özellikle cilt 2/1 deki tavsiye olunur. tam şukelalık.
hatıra taşımışdır.
kitapseverler için hoş ve önemli bir ayrıntıdır.
kitap okumayı seven insanların fazlasıyla önemsediği bir nesne. genellikle koleksiyonu yapılır. (bkz: kendimden biliyorum)
alternatif olarak pena da çok güzel ve faydalı bir ayıraçtır, kullanılabilir*. ayrıyetten ilgili nesnenin sık sık kaybolması sorunsalına ilaç gibi gelir.
sadece kitap okurken bir işe yaramasına rağmen, garip bir şekilde çok sevilen, çok çok alınan, çeşit çeşit kullanılan zımbırtı.
kitap dışında da işe yarar. kesin bence. yapılabilecek çok şey var ondan. yan yana dizip yelpaze yap mesela.
sayesinde sayfayı kıvırmanıza gerek kalmaz.yararlı bişeydir; ama olmasada olur kagıt parçası da aynı işi görebilir.
kimi zaman kumanda, kimi zaman bir kalem, yahut toka ele geçen ilk küçük ince uzun nesnedir.

en kolay ve ergonomik olanı, sayfanın köşesini hafifçe kıvırmaktır.

tabi bu kimilerince imkansızdır zira kimileri kitabının zarar görmesini istemez.
(bkz: sakız kağıdı)
nerde kaldığını hatirlamaktan cok, kitapların sayfalarını koruyan nesnedir. ve bunların çok sevimlileri vardır.
benim için her şeydir. her şeydir derken her şeyimdir demiyorum tabi*, herhangi bir şey olabilir kitap ayracı, yeni aldığınız bir giysinin etiketi, kamil koçun verdiği ıslak mendilin ambalajı, süpürge teli, ego kartı, kürdan, ders kitabının köşesini yırtarak oluşturduğunuz zımbırtı ve şu an aklıma gelmeyen bilimum araç olabilir kendileri.
yıllardır hayranı olduğum, biriktirdiğim ve benimde zaman zaman yaptığım nesnelerdir. birçok kişiye sıradan kaygan bir kağıtmış gibi görünsede, aslında önemi küçümsenemeyecek kadar büyüktür. malesef ki şimdilerde heryerde bulmak mümkündür hatta üzerleri bilmem ne açıköğretim dershanesi, bilmem ne kitapçılık vs. reklamlarıyla doludur ki bu yüzden önemsiz kabul edilir. halbuki eskiden sadece aldığınız kitapların arasına koyulmuş bir vaziyette verilirdi ve üzerinde aldığınız kitabın resmi,önsözü yazardı. gerçi halen o ayraclardan var ama yüzüne bakan yok. kısacası kitap okumanın önemini, değerini bilen insanların, kitap kokusu ve büyük kitap rafları arasında heyecandan kaybolduğu zamanlarda ki feneridir aslında..
kitap okumayı daha güzel kılan nesnelerdir. son zamanlarda okadar çok çeşidi varki ama en özellerinden biri anıtkabir de satılan papirüs kağıdı üzerinde küçük atatürk portresi olan ve gazi kitap evinin atatürk portresi yanında "para ile satılmaz" yazısı bulunan ayraçlarıdır.
koleksiyonu yapılası en güzel ve değerli olan şeylerdir.
beni hüzünlere boğan nesnedir kendisi. kitap okurken oh ne alaa kitap bitince at bi kenara. halbuki kitabını okurken sana eşlik etmiştir, nerde kaldığını kolaylıkla onun sayesinde bulmuşsundur hem de kitabının sayfaları kıvrılmamıştır. kitap bitince öksüz bi çocuk gibi sahipsiz durur bi kenarda. sahip çıkmak lazım. koleksiyonu yapan arkadaşlara saygım sonsuz...
özeldir eğer marjinal bişeyse havalı durursunuz.bir nevi kişiliği yansıtır belki de.
görsel
görsel
görsel
bugüne kadar yaklaşık 20000 kere elime geçen bir kere bile doğru düzgün kullanamadığım şey. her seferinde arayıp arayıp bulmak daha zevkli bence. tabii 1500 sayfalık kitap okunuyorsa o başka.
güncel Önemli Başlıklar