bugün

illet.

Geçmiş olsun kardeşim umarım bir an önce şifa bulur teyzen.
bunu yaratacaksan bizi neden yarattın tanrım...
umarım bir gün çaresi bulunur.
bu hastalıkla uğraşan herkese Allah şifa versin. babam bu hastalıktan vefat etti. annem yakalandı atlattı. insallah bir an önce kesin tedavisi bulunur. Allah kolaylık versin zor.
Kafasına göre çoğalan yararsız hücre topluluğu.
Günümüzde, Bu hastalıktan kurtulan, atlatan insan sayısı eskiye göre çok daha fazla. Yani hasta olup kurtulma oranı eskiye göre epeyce arttı.
Bu yüz güldürüyor ancak hala, her yıl milyonlarca insan bu hastalıktan hayatını kaybediyor.
21.yüzyılda da, ölümcül ve korkunç.
sözlüğe girince oluşuyor.
bu hastalığa en uzun süre dayananı 5.5 sene imiş.
En vicdansız rahatsızlıktır. Ölmek için yalvaran insanlar var. Acıya dayanamayanlar. Kanser olduğunu duyunca dünya başına yıkılır. Sınırlı Bi süre verilip şu kadar yaşayacaksın dendiğinde beyninden vurulmuşa dönersin. Kansere neden çözüm bulunamıyor? Kanserli hastalara kanser olduğunu söyleyen ve onları tedavi eden doktorun psikolojisini merak ediyorum.
Kuzenlerimden birini geçtiğimiz saatlerde henüz otuzlu yaşlarının başındayken bu hayattan koparıp alan lanet olası hastalık. Narin, nazik bir bedende aynı oranda nazik bir ruh onca sevenine, iyi haberini dört gözle bekleyenine rağmen alıp başını gitti. Hayatımda yaşadığım en büyük travma değil ama en büyük hayal kırıklığı bu galiba. Bir insana yardım etmek için çabalayıp, iyileşeceği günü umutla beklerken bir gece ansızın gelen telefonda "yavrum x ablan..." cümlesini işitmek öyle acı ki. Annem umudumun öylesine farkındaydı ki o cümleyi tamamlayamadı. ilk öğrendiğimde bir gece yarısıydı, o gece uykum tamamen kaçmış yatağın içinde bomboş gözlerle karşımdaki perdeyi izleyerek sabahı etmiştim. Şimdi yine bir gece yarısı ve ben evde tek başıma boş boş dolanıp duruyorum. Onca emek, onca sınav, onca çaba, olağanüstü parlak bir öğrencilik hayatı, umutla ve aşkla yapılmış bir evlilik... sonuç yaşanamamış bir aşk, kucağa alınamamış çocuklar, hissedilememiş bir ton heyecan. Sonuç yıkıntı, yarın yokmuş gibi yaşamak klişe bir tavsiyeden çok daha fazlası...
Dünya genelinde her yıl 9.6 milyon kişinin hayatını kaybetme nedeni.
illet hastalık.insan vücuduna girdi mi kemirmeden öldürmeden bırakmıyor.Bugün 20 yaşında gencecik bir fidanın sönmesine neden olan hastalık.Doktorlar kanser hastalarına tavuk önermiyor.Ne yiyeceğiz bilmiyorum.Umarım bizler de bir aday değilizdir.Günümüzde hormonlu gıdalar yüzünden sayısı artmaktadır.
Benden önceki aile üyelerimin neredeyse tamamında belli bir yaştan sonra görülen hastalık. 3 kuşak geriye kadar hemen hemen hepsi kanserden ölmüş. En son babaannem. Ama dedem ve babamda bir şey yok.
Beni almasını beklediğim hastalık
Çok uzadı bu iş sanki.
19 yaşındaki kanser hastası bir gencin son isteği isviçre Dağlarını son kez görmekmiş.
“Dilek Ambulansı” adındaki kuruluş bu dileği gerçekleştirmiş.

görsel
evlerden ırak ola, dağlara taşlara denilendir.
Yarin doktordan duyulmamak istenendir.

Ben inancli biri degilim. Her zaman akil ve bilimin kurtarici oldugunu, Duanin bir ise yaramayacagini dusunuyorum. Yine de olmasin istiyorsun iste. Olmasin diyorsun. Sadece olmasin.

bedeninde kanser ihtimali olan ben degilim bu arada. Ama keske ben olsaydim...
2019'da dünyada yaklaşık 18 milyon kişiye kanser tanısı konulmuş. 9,5 milyon kişi de hayatını kaybetmiş.

https://www.memurlar.net/...er/885194/?source=twitter
hücre bölünmesinden dolayı her gün sürekli mutasyona uğruyor hüclerimiz. bağışıklık sistemide mutasyonlu hücreyi öldürüyor ama mutasyon eğer hücre dna sının üreme kısmında oluyorsa buna kanser deniliyor.

bu şu demek oluyor örnek vermek gerekirse günde 1000 hücremiz, hücre bölünmesi geçirirken 1 tanesi mutasyona uğruyor ama kanserli hücreler sürekli üredikleri için hücre bölünmesi kat kat artıyor ve böylelikle mutasyona uğrayan hücre sayısı da artıyor. bağışıklık sistemimiz 1 hücreyle savaşacakken 100 belkide 1000 hücreyle savaşıyor.

bu hücreler o kadar çok mutasyona uğruyor ki bunlardan bazıları bağışıklık sistemine karşı güçlü bir mutasyon geçiriyor ve kendini öldürecek hiç bir şey kalmıyor ortada.

aynı şekilde kemoterapi ilaçları da eğer mutasyonlu hücreleri hızlı öldüremezlerse yada etki edemezlerse hücreler bu ilaçlara karşı mutasyon geçirip kemoterapiyi yenebiliyor.

kansere karşı en etkili tedavi şimdilik ameliyat. bu tedavinin sıkıntısı şu eğer kanser; meme, ayak, bacak vb hayati önem taşımayan organlarımızda çıkarsa işe yarıyor ama akciğer vb hayati organlarımızda çıkarsa yapılacak bir şey kalmıyor.

yakın zamanda organ nakilleri, yapay organlar vb tıp alanında çalışmalar mevcut. bu çalışmalar sayesinde hayati organlarımızı yapay organlar ile değiştirebiliriz veya beyin nakliyle başka bir organik veya mekanik vücuda beynimizi aktarabiliriz.

tıp alanında yapılan çalışmalarla insanlık zaten kanseri yenecektir. önemli olan bu sürecin biran önce ve daha az maliyetle olması.
Artık öldürmeyen hastalıktır. Bizim peder kanser oldu 3 evre filan dediler hala yaşıyor 4 seneye girecek neredeyse birde akciğer kanseri fazla yaşamaz derlerdi. Yalanmış. O hemen öldüren kanserleri özledik.
Çaresi basit hastalık. Bu yüzden dark sidedayım..
vücudumuzda kölelik yapan bakterilerin(mitokondri) isyan edip intikam almak istemesiyle(serbest radikaller) oluşan hastalık/bozukluk. *
aptal yobazların anlayamadığı mantık. ayı ve yobaz olmasan anlardın. toplumsal bilinç oluşturmayı kanserden haberdar olmak sanan mallar olduğu için böyle yürüyüşler var. evet kanserden haberdarsın da kaç senede bir smear alınması, mamografi çekilmesi, kolonoskopi yapılması gerektiğini biliyor musun? kendi kendine meme muayenesi nasıl yapılır, hangi yaştaki vajinal kanamalar tehlikelidir biliyor musun? prostat muayenesi ne sıklıkta yaptırılmalıdır biliyor musun? nelerin kanseri tetiklediğini bili yor musun? vitamin hapı kullanmanın kanseri engellemediğini bilakis tetiklediğini biliyor musun? hangi meyvelerde a-e-c vitaminler var biliyor musun? lifli beslenmenin kolon kanserinden koruduğunu biliyor musun? sigaranın kanser riskini kaç kat arttırdığını biliyor musun? yazın tatile gittiğinde cilt kanseri olmamak için nasıl güneşlenmen gerektiğini biliyor musun? sorsan ben kanserden haberdarım dersin. ayı. cahil. yobaz.
3 yıl önce dağ gibi dedemi teşhisten 37 gün sonra götüren illet (bkz: pankreas kanseri)
yan komşumuz gayet sağlıklı görünürken aniden bir hafta içinde hastalanıp 20 ay gibi bir sürede bu dünyadan göçtü.
içinde yaşadığımız dünya şartları çok sağlıksız, her şey yapay.
eskiden insan ömrü kısaydı çünkü insanlar bugün kolayca tedavi edilebilen mikrobik hastalıklardan hayatını kaybediyordu, şimdi ölüm nedenleri değişti.
bir de ilaç sektörü denilen şey çok pis bir şey, kontrolsüz kapitalist sistem ürünü. diyabet ve kanser ilaçlarından korkunç paralar kazanılıyor.
cinsiyete bağlı kanserlerin (göğüs, rahim, prostat vs.) atlatılabilirliği daha yüksek.
çörekotu ve karabiberli zerdeçalı hayatınızdan eksik etmeyin.
güncel Önemli Başlıklar