bugün

/273
Türkiyenin en medeni , en gelişmiş , en aydın insanların yaşadığı ve yetiştiği yerdir.
Yaşanılacak tek şehirdir bana kalırsa.
Hayallerimin memleketi. Bir gün oraya yerleşeceğim.
Kemeraltı çarşısı mükemmeldi ayrıca haziran akşamında konak'da balık tutmanın zevkini başka hiçbir şehirde alamazsınız.
insanın kendini sıkmadığı rahat şehirlerdendir.
Bana göre Türkiyenin cenneti. Sokakları mis,insanı mis şehir. Eğer imkanım olursa yaşlanınca alaçatıda yaşayıp huzurla ölmeyi istiyorum.
bokun içinde de kalsam chp ye vereceğim diyenlerin şehri. şunu da hatırlatmak lazım iş yapan bir belediye geçsin başa altyapı üstyapı derken on yılda adam edemez burayı.
esbaş altgeçidi ile otobanın gaziemir kavşağı arasındaki ışıklı tabelalarda yazan şu yazı, izmir'in nasıl bir kent olduğunun özetidir adeta:

"daha güzel bir dünya için vandalizme hayır diyelim"
karısını önce şehlere hocalara siktirenlerin eleştirdiği şehir.
Övüldüğü kadar güzel olmayan hayal kırıklığı yaşatan itici şehir.
izmir hiç gitmedim hayatım boyunca ama internet üzerinden Hazal Çınar adlı bir güzellikle tanışmam sonucu ne kadar gitmesem bile hem gerekse o şehri hem de izmirli kızlar hakkında iyi izlenimler oluşturmamı sağlamış kızdır.
Boyoz yiyin. Tam saatidir orada şimdi.
Her sene bu zamanlar Kış güneşiyle kandıran şehir. Bir iki hafta sonra görucez nasıl soğuk olacak.
baharın gelişini göremediğim şehir, bu hafta içi döneceğim sana izmir, evimi yerimi özledim...ama söz konusu izmirin ısınmasıysa eğer burası da bodrum bir ay sonra denize girmeye başlayacağız.*
Rasathaneyegöre 08:15 de 3,6 şiddetinde deprem olduğu bildirilen, tv de ise 4.2 şiddetinde olduğu söylenilen şehir. Geçmiş olsun güzel memleketim.
deprem meprem korkutmayın ulaan. hakkında acil bilgi verilmesini beklediğim şehirdir. çok hissedildi mi deprem?
Bir başkadır benim memleketim.
Alsancak çimlerinde içerken insana "laiklik ulan!" diye bağırma isteği veren şehir.
şu şehirden bi bölüm kazanıp, en güzel yerinde eğer precious* da o zamanlar müsait olur kabul ederse* en güzel daireyi tutup, deniz manzarası eşliğinde balkonda ayaklarımı uzatarak kahvemi içmezsem bana da naneli limonata demesinler.
Canım memleketim. Havası bile bir başka güzel olan şehir.
Bir kez daha veda ediyorum sana. Kucuk parkina kibris sehitlerine kordona konak meydanina karsiyakaya asansore teleferige sabuncubeline konak piere... bir kez daha gidiyorum merhaba diyemeden geldigim onca yola ragmen. Hep seninle kalacak bu sehir, hep seninle.
şubatın 3 ünde kışın ortasında yazı yaşayan şehirdir. ciddiyim hala kısa kollu t-shirtle gezenler var ortalıkta.
Bazen kar yağar, bazen ilkbaharı yaşar.
bugün çok güzeldi.
Bugün 20 derecede gezdigim sehrim.
özlediğim şehir, ilk gidişimde beni hayran bırakan şehir.

yaşayan şehir yaşanılacak şehir sloganını sonuna kadar hak eden bir şehir.
© copyright 2005 - 2026