bugün

/14
şirin bir kebabımız.
götün tekidir.
yüzündeki faça gençliğinden kalmadır.
en son yediği kafa ile burnu da düzelmedi.
bu kafa ile giderse mundar gider!
Avm’deki iskendercilerin sattığı donmuş dönere iskender demek…
bursa, istanbul...
orjinalini bulmak çok zor. kıymadan yapılan tadı tuzu olmayan sözde iskender doldu her yer.
az olsun dört olsun .
Genel olarak kaypak bir karakterde olan erkeklere verilen isimdir. iskender olup doğru düzgün olan adamla karşılaşamadım.
kazıkçı esnafımızda 1000 liradan aşağı satılmayan ve dönerle yapılan yemek. avm'lerdeki hd iskender gibi restoranlar da olmasa dışarıda yemek yiyemicez
görsel
fast food budur. iskender, iskenderdir yani. burda entry girip izah etmeye çalışmak bile absürt.
beni iskender kadar mutlu edebilen çok az şey var maalesef.
“bu alemdeki her parça, bir başkasını geliştirmek, iyileştirmek, değiştirmek için yaratılmıştı. ne sivrisinek ateşböceğinden önemsizdi, ne de pirinç altından. yüce sarraf, böyle tasarlamıştı kâinatı.”

elif safak 2011 de cıkan kitabı.

goc, gocmen, tore, ırkcılık, köy hayatı, londra gibi konular islenmistir.
bugün iskender yedim. 177 lira şu an usta dönerci'de. lezzetliydi bence.
görsel
yarın yemeyi düşündüğüm bir yemek. bizim orada 177 liraymış. bana zaten geçen sene adam en az 200 tl mi ne hediye etmişti rami kütüphanesi'nde. paramın değeri düşmeden harcayayım.
bunun bir de eti bol versiyonu var. normal iskendere 2 kuzu şiş ve 1 adana kebabın eklenmesiyle oluşturulmuş.

görsel
Artık çoğu insan için bir hayal halini almış lezzetli gıda. Ha yersin de ya iki gün bir şey yemezsin ya da en fazla bisküvi yersin.
doğru yalan 1,5 iskender ,900 liras.

togg yaptık,tcg anadolu ile dünya lideriyiz.
millet aç .
pahalılık yüzünden hasret kalınan lezzet.

(bkz: bir leyla ağlıyor gözleri yaşlı)
görsel
pahalılık yüzünden artık yiyemediğimiz yiyecek. ben gidip yiyorum ama orası ayrı.
kötü iskender insanı doğduğuna pişman ediyor.
Şehir dışından geliyorsanız ilk yiyenin Bursa heykel de yemesi gereken tat. 10 numara iskender yersiniz.
pahalı ama yenilesi bir kebap türü. bursa'ya aittir.
görsel
yemek olanını çağrıştırdığı için komik gelen erkek ismi.

(bkz: alexander)
1234...14
© copyright 2005 - 2026