bugün
- ota boka devşirme diyen hırto25
- yunanlıların yağlı güreşi çalmaları7
- köylü olan ailemden utanıyorum12
- üstteki yazara bir hayat tavsiyesi bırak16
- sabah nasıl uyanıyorsunuz5
- türkan saylan6
- fırının başında beklemek4
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız40
- fetö nün siyasi ayağı19
- true nickli namussuz yazar10
- ateistlerin nursuz olması13
- böceklerin tek tabanca gezmesi5
- türkiye'nin en güvenilir siyasetçileri9
- pkklı cenazesi bombalamak2
- tabiatındaki dengesizliği maharetle kullanmak6
- iyi sevişen erkeğe aşık olunur mu12
- giresun çocuğu5
- kürtlerin tekelinde olan meslekler13
- kadın çantasında olmazsa olmaz üç şey2
- kezolara duyduğum ateşli ilgi5
- ahbap18
- fabrikadan çıkmış yazarlar5
- umudu yeşerten bazı detaylar2
- gayet iyi2
- testo taylan true ziyareti6
- yurtdışında arap mısın diye sorulması12
- sinir bozucu şeyler20
- köpekten daha murdar yuzır3
- kemalim yapmaz öyle şey7
- belinde kelebek dövmesi olan yazarlar12
- cookie3
- haluk levent'e bile devletten daha çok güvenmek10
- yoruldu bu beden2
- karışık kızartma10
- yurtdışında hintli misin diye sorulması9
- 15 temmuz 2026 ingiltere arjantin maçı37
- uysaljakoben15
- ispanya arjantin finali2
- yavudi yuzır8
- amerikan filmlerindeki heyecanlı genç grubu4
- mmm gocu kelebek dövmesi kocaman kafam kadar4
- aykolik'in haftalık 5 gb internet kazanması3
- aşırı mühendislik vs planlı eskitme4
- arkadaşlar bu nedir8
- ciddi ciddi maymundan geldiğine inanmak9
- 16 temmuz 2026 gece selası9
- külyutmazlıkla enayilik arasında dengede olmak3
- türkiye de hiç özel imam hatip okulu olmaması2
- haluk levent in tutuklanması8
- bulgara gitmek8
türkiye standartlarında kişinin rahatça eğitim,sağlık,gıda,barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği, bölgelere ve kişinin kanaatkarlık katsayısına göre değişebilen maaştır.
ideal ama ne kadar ideal...
gonul isterki 15 bin lira kazanalim.
gonul isterki 15 bin lira kazanalim.
Semtine göre değişiyor.... Mesela ben ankarada okuyacağım anneciğim benim maaşımı 280-300 tl arası belirledi.
3500-4000 lira maaş gerçekten çok ideal. gönül isterdi bu paraları kazanmak ama nerede.
türkiye de 3-4 bin tl arasidir.
12.000 tl brüttür.
2 bin en idealidir.
3500 - 4000.
yaşam standartlarına en uygun olanıdır. örneğin; istanbulda yaşayan birinin konyada yaşayan birine göre şartlarının ağır olması gibi.
5000.iyidir.keşke herkes en az vu kadar alabilse.
nasıl bir hayat için ideal? sorusunu gerektirir.
eşin de aynı ücreti aldığı ve sadece bir çocuk yetiştirileceği varsayımı altında 1000 dolar üzeri bir maaş ile normal bir hayat sürülebilir.
yeditepe: her yaz yurt dışına çıkmayı, ikinci arabayı, çocuğu özel okula göndermeyi falan unutucaksın tabii ki. normalden kasıt bu.
eşin de aynı ücreti aldığı ve sadece bir çocuk yetiştirileceği varsayımı altında 1000 dolar üzeri bir maaş ile normal bir hayat sürülebilir.
yeditepe: her yaz yurt dışına çıkmayı, ikinci arabayı, çocuğu özel okula göndermeyi falan unutucaksın tabii ki. normalden kasıt bu.
Ülkeyi yönetenlere göre 2825 tl.
insanca yaşamak için kişi başı gelirin 10k civarı olması idealdir. "Çok şükür, Evime ekmek götürebiliyorum" cular için astronomik gelebilir, evet.
insanca yaşamak için kişi başı gelirin 10k civarı olması idealdir. "Çok şükür, Evime ekmek götürebiliyorum" cular için astronomik gelebilir, evet.
birim değerinin zerre kadar önemli olmadığı, alım gücünün ciddi şekilde önemli olduğu maaştır.
misal 100.000.000 birim maaşınız olsun ama akıllı bir cep telefonu 10.000.000.000 olduktan sonra pek bir önemi olmaz.
ama birim maaşınız 4.000 birim iken aynı akıllı telefonu 200 birime alabiliyorsanız o zaman ideal bir maaş aldığınızı söylemek mümkün olacaktır.
veya temel ihtiyaçlar, aylık market alış verişi maaşınızın %60'ını kapsıyor ise yine ideal bir maaş aldığınızı iddia edemeyiz... temel ihtiyaçların aylık gelirinizdeki payının %10-15 aralığında olması gerekir ki "hayat" denen bu boku yaşayabilin...yoksa nefes alıp vermek hayat sayılmamalı...
saygılar...
misal 100.000.000 birim maaşınız olsun ama akıllı bir cep telefonu 10.000.000.000 olduktan sonra pek bir önemi olmaz.
ama birim maaşınız 4.000 birim iken aynı akıllı telefonu 200 birime alabiliyorsanız o zaman ideal bir maaş aldığınızı söylemek mümkün olacaktır.
veya temel ihtiyaçlar, aylık market alış verişi maaşınızın %60'ını kapsıyor ise yine ideal bir maaş aldığınızı iddia edemeyiz... temel ihtiyaçların aylık gelirinizdeki payının %10-15 aralığında olması gerekir ki "hayat" denen bu boku yaşayabilin...yoksa nefes alıp vermek hayat sayılmamalı...
saygılar...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar