bugün
- nickinde k harfi olan yazara olan aşkım15
- arkadaşlar bakar mısınız21
- yalnizca deli yalnizca sair21
- ton balığını kim yiyor sorunsalı8
- yeni seçimde akp halka ne vaadedebilir sorunsalı11
- rüyada zehra güneş'e sarılmak5
- katatespizartmasi17
- uzun ve ince sigara içmeye alışmak4
- özlem tekin4
- kitap okurken ağlamak7
- telefonun başında çaresiz beklediniz mi5
- hmm diye mesaj yazan türk kızı5
- iran da 120 çocuğun öldüğü okul saldırısı7
- altı ok'a ihanet edip mührü başka yere vurmak16
- selamın aleyküm desem kaç kişi aleyküm selam der7
- ömer yıldırım3
- sinirli kadını sakinleştirmek6
- atatürk'ün sözleri bilimle çelişirse ne yaparsınız2
- kürtler 5 yıl icerisinde türkiye yi ele gecirirler2
- kitap okurken ağlayan erkek3
- her şeyle dalga geçme mertebesine varan insanlar3
- merkür retrosu3
- evlenip boşanmış erkeklerin değerinin düşmesi9
- eski bir şarkıyla travmaları hatırlamak4
- odyssey6
- üsküdar da martıya eziyet6
- çamoluk3
- bakar mısınız dedikten sonra kimsenin bakmaması4
- şehre inen domuzları besleyen kadın6
- ordu4
- bir idam mahkumunun son günü2
- mucize beklemeyen insan2
- grizzy and the lemmings2
- kayseri ve konyanın yobaz olması2
- instagram'ın alışveriş merkezine dönüşmesi2
- hoşlanılan kızın fakirlerle konuşmuyorum demesi2
- sevilen kızın ağzımıza vermesi2
- kredi kartı2
- saraca finch house4
- sabah bi kalktın kadınsın napardın20
- recep tayyip erdoğan9
- bir gün benden şikayet ettiğin ne varsa2
- 23 temmuz 2026 türkiye kanada voleybol maçı2
- ağzına verilmek istenen kızın ağzına almaması18
- velvet47
- iyi insan olmak4
- esira2
- değişim partisi4
- 500 ve 1000 tl lik banknotların çıkmama nedeni6
- arkadaşlar sizce bu etek nasıl17
erzurum'un bir ilçesi
iran'ın kuzeydoğu kesiminde il.
erzurum'un 86 kilometre doğusunda 14 bin nüfuslu, oldukça muhafazakar ve oldukça soğuk bir yerleşim yeri*. geçimini kaçakçılık ve ticaret üzerine kurmuştur. küçük sınırları içerisinde bir askerlik şubesi, bir mühimmat bölüğü* ve bir jandarma karakolu barındırması sebebiyle halk geçimini askerlerden sağlamaktadır. adım başı cep telefoncu, askeri malzeme dükkanı, internet kafe, lokanta vs. olması da bunun kanıtıdır. sokakta dolaşan kadın görmeniz neredeyse imkansızdır, 3 ay sonra ancak bir kara çarşaflıya rastlayabilmişimdir.
(bkz: askerlik)
(bkz: askerlik)
iran'ın doğusunda yer alan bir bölge. bir çok tarikatın doğduğu ve tasavvuf ehlinin eğitim gördüğü yerdir.
doğan güneşin yeri anlamına gelir.
iran dilinde güneşin yeri demektir.
iran dilinde güneşin yeri demektir.
erzurum-kars yolunda olan erzurum'un ilçesi.
iran'daki horasan'ı bilirim ben. gitmedim ama biliyorum işte bir şekilde, karıştırmayın o kadar.
bugün türkiye'de yaşayan, zaza olduklarını söyleyenlerin yarısından fazlasının kökenlerinin dayandığı bölge.
bayat boyu'ndan gelen bu kişiler özbeöz türk'tür. anadolu'nun islamlaşmasında büyük etkileri vardır. gelin gelelim bunlar alevi olduklarından osmanlı devleti döneminde soykırımdan geçirilmişlerdir. sonunda sığınacak yer bulamadıklarından zazalar'la iç içe geçmiş ve dillerini unutmuşlardır.
bayat boyu'ndan gelen bu kişiler özbeöz türk'tür. anadolu'nun islamlaşmasında büyük etkileri vardır. gelin gelelim bunlar alevi olduklarından osmanlı devleti döneminde soykırımdan geçirilmişlerdir. sonunda sığınacak yer bulamadıklarından zazalar'la iç içe geçmiş ve dillerini unutmuşlardır.
mimar sinan'ın da kullandığı içinde yumurta akı da olan bir çeşit harç.
insanların erzurum il merkezindekilere nazaran kat kat daha medeni, sıcak ve misafirperver olduğu ilçe. tabii buna son yıllarda göçle gelenleri dahil etmiyorum.
erzurum'un ilçesi.
memleketim. o kadar görmek istiyorum ki. diyeceksiniz niye?
babamın dedemin doğduğu köyün ilçesi. bir gün gidip rahmetli dedemin gezdiği topraklarda gezmek istiyorum. ve bunu yapıcam.
memleketim. o kadar görmek istiyorum ki. diyeceksiniz niye?
babamın dedemin doğduğu köyün ilçesi. bir gün gidip rahmetli dedemin gezdiği topraklarda gezmek istiyorum. ve bunu yapıcam.
(bkz: dağıstan/#14348493)
Erzurum'un ilçesi. Yağmur şiirinin şairi nurullah genç buralıdır.
(bkz: horasan erenleri)
hallacı mansur , mevlana , gazali , hacı Bektaş veli nin çıkış yerleridir. Hepside tasavvufçudur. Biraz budizimden ve şiacılıktan etkilenmiş bir akımdır. Horasan iran ve Afganistan arasında bir yerdir. yani birezilyadan nasıl yetenekli futbolcular çıkıyorsa buradanda bol bol tasavvufçu çımıştır. dediğim gibi tasavvuf budizm e çok benzer. bukadar sevgi bukadar aşk amanda aman. çok fazla. aynı budizm e benziyor. buda kulağa hiç hoş gelmiyor. elbette islamda da insana hoş görü vardır. sevgi vardır. ahlak vardır. hemde hiçbir düşüncede olmadığı kadar. ama ibadeti sünneti fıkıh ı bir kenara bırakıpta aşk aşk aşk aşk aşk diye ortalıkta deli gibi gezersen bu da olmaz.
amerikan gizli servisi'ne göre Suriye'de güçlenmeye başlayan, 2013 yılında Muhsin El Fadli tarafından kurulan ve en az işid kadar radikal olduğu öne sürülen örgütün ismidir.
amerikan gizli servisi El Fadli'nin El Kaide'nin öldürülen lideri Usame Bin Ladin'in en güvendiği adamlarından biri olduğunu ve örgütün Ortadoğu, Kuzey Afrika ve güney Asya'daki eski El Kaide üyelerinden oluştuğunu iddia etmektedir.
(bkz: New York Times)
amerikan gizli servisi El Fadli'nin El Kaide'nin öldürülen lideri Usame Bin Ladin'in en güvendiği adamlarından biri olduğunu ve örgütün Ortadoğu, Kuzey Afrika ve güney Asya'daki eski El Kaide üyelerinden oluştuğunu iddia etmektedir.
(bkz: New York Times)
Horasan iran'ın doğusunda ve kuzeydoğusunda yer alan bölgeye verilen isim. Farsça bir kelime olan Horasan "Güneşin yükseldiği yer" anlamına gelir. Sasaniler zamanında ülkenin kuzeydoğuna bu isim verildi.
hemen her oğuz türk'ünün, anadolu'ya gelmeden önceki vatanı, memleketi.
halen horasan türkleri ve iran sınırlarında kalan türkmenistan türkleri adı altında iki oğuz türklerinden topluluğa ev sahipliği yapmaktadır.
halen horasan türkleri ve iran sınırlarında kalan türkmenistan türkleri adı altında iki oğuz türklerinden topluluğa ev sahipliği yapmaktadır.
Horasan'a geçmişte işbiri ülkesi deniliyordu. Çünkü Tufan'dan sonra bu bölgeye yerleşip imar eden ilk kişi Nuh'un torunu Aşur'du. Onun adına izafeten işbiri ülkesi denildi.
el-Bekri, el-Mesalik ve'l Memalik, 2/19)
el-Bekri, el-Mesalik ve'l Memalik, 2/19)
çocukluk anılarımın bir kısmı horasanın bir köyünde geçtiğinden aşina olduğum ilçe.
Iran'ın doğusunda bir bölge eski adı parthia
irani bir kavim olan horasanlıların yaşamasına rağmen göktürkler döneminden beri yerini türklere bırakmıştır.
irani bir kavim olan horasanlıların yaşamasına rağmen göktürkler döneminden beri yerini türklere bırakmıştır.
Köyü havası yaşanabilir bir yerdi bir zamanlar...
Giresun dolaylarında sıkça duyulabilecek bir soyisim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar