bugün
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet9
- kadir inanır15
- üniversitelerin gereksiz olması13
- türk soyu ve arap soyu birdir7
- true'nun çaylak olması15
- israil6
- a milli futbol takımı'nın dünya kupası ndan dönüşü2
- velvet28
- arkadaşlar uyudunuz mu6
- kemalist dünya19
- 26 haziran 2026 türkiye abd maçı29
- dinci insanlar efkarlandığında ne içiyor sorunsalı10
- 2026 dünya kupası27
- sözlüğü bırakmak istemek8
- aile evinde yaşamak13
- sedat pekmez21
- yazarların iyi olduğu konular9
- kadir mısıroğlu'nun soyu18
- salak erkek neden bu kadar çok8
- futbol21
- kemalistlerin sanki biraz şey olması10
- barda şişenin üstüne oturmuş kız görmek5
- memesi güzel olan bir kadını alıp çıkacağım4
- hiçbir şey yapmadığınız halde aşık olan erkekler2
- seri gizli artı oy veren melek7
- galatasaray lobisi11
- anın görüntüsü17
- arapça okuyabilen yazarlar3
- sözlük yazarlarının kombinleri9
- birader yazar olmak13
- erkeklerin her işi tek elle yapabilmesi11
- pringles 12 tl oldu kimsenin umrunda değil4
- yeni tanışılan kızdan istemek5
- özlü sözler5
- tüm mahlukatın cenneti yaşayacak olması3
- eski sevgilinin dolgun göğüslerini özlemek7
- 26 haziran 20266
- türklere devşirme diye laf atan kürt5
- kürtçülerin algıları5
- kürtçülük5
- 85 milyon kişi uludağ sözlük'ü okuyor14
- ayağımla nah çekebilme yeteneğim6
- hızlı para kazanmanın yolları14
- canımın sürekli hamburger çekmesi7
- aylık 317 bin lira iyi para mıdır sorunsalı5
- ingiliz aksanı6
- ktç abinin çaylak olması5
- allah yoluna cenk edelim şan alalım şan2
- herzevekil'in biraz şey olması6
- ana dilimiz kürtçe olsun kampanyası4
genelde hastanedeki hasta odalarına ve muayenehanelere girmeden giyilmesi gereken ve o mekanların kapısının önündeki çöp kotularında temizleri ve kullanılmışları olarak ayrı ayrı yer eden, hangisi temiz şeklinde insanı ilk 2 sn apıştıran ayakkabı önlüğü.
hastene yakınlarında yolda yürüyen, durakta bekleyen unutkan amcalarda bulunan mavi ayakkabı kılıfı...
spor salonlarının bazılarında kullanılan ayakkabıya geçirilen kılıf. ama en yadırganan şey bir çöplük tenekesi vardır bir de galoşların konulduğu yer. ama bazı zekiler, galoşların konulduğu yerin hemen dibine atılan galoşlar için bir yer yapıyorlar ki ayırt edemiyorsun iki saat. *
ozellikle kisin camurlu ayakkabilarla takilmasi (ya da giyilmesi) cok zor ve igrenc olan naylon kilif.
hijyen amacıyla icad edilmiş ama zararı faydasından çok olan nesne. gittiğiniz her hastanede, poliklinikte ve birçok zengin evinde karşımıza çıkıyor. başlangıçta nezih gibi görünse de o poşet atıklarının çevreye verdiği zararın daha korkunç olduğunu düşünüyorum.
genelde mavi renkli giyince ilginç bir hissiyat bırakan poşet.
mekanı steril tutmak amaçlı bir icattır.mekan dışında da o sinir fışırtıyı duyuyor ve etrafın size güldüğünü hissediyorsanız çıkarmayı unuttunuz demektir.
herhangi bir yerin kirlenmemesi, pislenmemesi için kullanılan ayağa geçirilen poşet. genellikle spor salonlarında bulunur.
ayak prezervatifidir bir nevi.
ilköğretim okul müdürümüzün oğlunun ayakkabılarını ölümsüzleştirmek için kullandığı kalkan.
bir ara üretimini düşünmüştüm. dediler ki gel bu sevdadan vazgeç.
dilimize fransızcadan geçmiştir.
bazı kadınların ev gezmesine giderken ayakkabı değiştirmemek için evden arabaya gidene kadar ayakkabılarının üstüne geçirdikleri zımbırtı.
(bkz: bugün bunu gördüm)
(bkz: bugün bunu gördüm)
naylonculardan çok ucuza büyük sayılarda temin edebileceğiniz üründür.
diş hekimime ilk gidişimde ayağıma zorla geçirtilip sonraki gidişlerde mekanın bana olan bağışıklığından olsa gerek sallanmayan hadise.
tapılası bir sözcük
bir diğeri *
bir diğeri *
çok amaçlı olarak kullanılan sterilize aparatlarından biridir.
Pabuç bonesi. (kelime oyunu programından alıntı)
DişÇiden Çıkarken ayağımdan Çıkarmayı unuttuğum o an ölmek istediğim özgüven yok eden gereksiz naylon.
Gereksiz nesne. Ayakkabıya geçirilirken ellerin ayakkabıya değmesi daha mı steril oldu.
Türkiye'de kafaya takılır.
Genelde mavi veya yeşil tonları olsa da renk kısıtı olmayan petrol bazlı bir ayakkabıkabıdır; Ayağın kabının kabı. Eskiden sadece hastane gibi medikal ortamlarda tanışılırdı ancak günümüz türkiye’sinde daha çok spor salonlarında tanış olunur. ilkesi; ayakkabını güzel sarmalamak suretiyle yer ile temasını kesmek, amacı; Ayakkabının araba tekerleğine dönmüş tabanındaki pisliği etrafa göç ettirmemektir. Sırf bunu takmadığı için ne canlar yanmıştır spor salonlarında ve bunun gideri de gym sahiplerini…
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar