bugün

/790
neden mi ceza aldı? adamlar bir baktı karşılarında savunma makamında spor hukuku açısından ceza almış kişiler var ve bazıları da ceza mahkemesinden de ceza almış ve iç yargı sürecinin bitmesi bekleniyor yapıştırdı cezayı. kendi palavrasına inanan adam bizimkiler. yıllarca zor maçlar öncesi aziz başgan halleder diye sayıklayanlar (burada ki halletme maçı bağlar) bugün yok öyle şey yapmaz demeye başladılar.

biri de juventus düştü inter'le milan ne hale düştü diyor. inter ve milan birer kez şl'yi aldılar juventus'tan sonra. bu takımların hatta tüm italyan takımlarının performans düşüklüğünün nedeni ekonomiktir. yüksek vergiler yüzünden iyi futbolcular gelmiyor var olanda hemen ayrılıyor. stadlar kötü ve seyirci son 10-15 yıldır stada gitmiyor. (milan'ın kombine satışı 30-35 bin stad 80 bin kişilik) fener ve beşiktaş düşse kimseye bir şey olmazdı.
kendi yanlışları sayesinde kendi doğrularını bulacak camia, takımım, kulübüm. ama yarın ama diğer bir gün.
elbette herkese sıra gelecek, baki olan kendisidir. belki bu süreçte çok ama çok fazla kan kaybetmiş olacağız, varsın olsun.
sokaktaki adamın sevdasına da mı zincir vuracaklar? elbette hayır. o zaman sorun yok.
asıl sorun şereflice bir kez ölmek ya da ölememektir. çünkü bu taraftarı x bir kişinin her gün şerefsizmişcesine öldürmeye hakkı yok.
koyarsın bütün kartları oynarsın oyunu. haa buna götün yemiyor mu, o zaman biri gelir dur der! nokta.
bu arada uefa kararları öncesi d-smartla yaptığı anlaşmayı duyurup borsadan voliyi vurmaya çalışan kulüptür. ve soruyorum 100 milyonluk bir tahvil ihracı yaptı fenerbahçe bunların karşılığını ödüyor mu?
Çoğu kişinin antipati duymasının sebebinin Aziz Yıldırım olduğu kulüp. Ben de diyorum bu antipatim nerden kaynaklanıyor. Meğer bu heriftenmiş.
borsanın amına koyanların halen daha utanmadan "borsadan voleyi vurdu" dedikleri kulüp.
allah doyursun amk'm, az bize de verin lan!
şike yapma 'cıs' dedik. dinlemedi. şimdi de 'cas'a giderim diyor. aman bi git be. şimbilli!
bir fenerbahçeli olarak fenerbahçe'nin sütten çıkmış ak kaşık olduğuna inanmıyorum.

şikesini iyi yapamayan trabzonspor'un madur olduğuna inanmadığım gibi.

türk futbolunu yıllardır takip eden taraftarlar bilirki, yıllardır manşetlerde okuduğumuz otel odalarında futbolculara paylaştırılan paralardan nasiplenmemiş bir futbol takımı yoktur.

formamızı bir kenara koyup düşünmek lazım. ister galatasaray, ister sivas olsun hepsi şike yaptılar, bizler de maymunlar gibi salak salak sevindik.

şerefli ikincilikler hikaye aga. kirli bir ligimiz var.

gitsin bu peşkeşçiler.
şöyle bir durum var şampiyonlar liginde 8 dakikada 3 gol atan bir lyon var şike yaptığı kanıtlanmış olan bir dinamo bükreş var onlara ceza yok ama fenerbahçeye ceza var neden acaba bir de böyle düşünmek gerekir.
vücut bulmuş hali, tanımı alex'ti.

ne volkan, ne gökhan gönül, ne aykut kocaman, ne de aziz yıldırım.

fenerbahçe bir gün tekrar sarı-lacivert olmak isterse, ilk başvurulması gereken kişi o olmalı.

görsel
basketbol ve futbol takımındaki yerli grubunu değiştirmediği sürece isterse mourinho'yu getirse başarı sağlaması riskli. isteyince oynayan, istemeyince yatan bir yerli kadrosu var. yatmak hoşlarına gittiği için de aykut kocaman gitmesin diye ağladılar, zico'ya daum'a ağlamazlar ama.

ersun yanal ve obradoviç'e allah kolaylık gelsin.. volkan, gökhan, bekir, selçuk, caner & ömer-oğuz gibi adamları temizlemeleri gelecek adına doğru hamleler olur.
şikenin tescillenmesiyle lige kaç eksi puanla başlayacağını merak ettiren takım. ama bir alt lige düşürülme cezasıda sürpriz olmaz.
senelerdir galatasarayın başarılarına kıskançlık ve çekememezlikle çamur attılar, attıkları çamurda kendileri boğulup dünyaya rezil oldular.
'' herkes bizi kıskanıyor '' ve '' biz tek siz hepiniz '' ısrarındaki fenerbahçe fanatiği ve sevimsiz başkan aziz yıldırım haricinde iyi bir kulüptür.
hala, şike olayının kesinleşmesinden sonra bile, fenerbahçe' yi savunan fanatiklerineyse anlam verilemez. gerçek fenerbahçeliler, bu karardan ötürü üzgün ancak kanuna saygılıdır. iletişim kopukluğuna yol açan, aziz yıldırım' ı hala savunabilenlerse fenerbahçe fanatikleridir.
gerçekten de fanatikler gibi şuurunu kaybetmemiş, oturup uzun uzun sohbet edilebilen adamlar da var bu kulübün taraftarı olan. ama '' iyidir, hoştur,sağduyuludur, futboldan anlar '' dediğim çoğu fenerbahçeli' nin izini, kuru inatlarından ötürü, 3 temmuz 2011' den itibaren kaybettim. gerçekten çok üzgünüm.
derinlerde bir yerde saygımın olduğu takım. şu aziz yıldırım dan tamamen kurtulursa o zaman ezeli rakip saygısını tekrar kazanabilir.
el yarrağı yemeyen kendi sikini piyade tüfeği sanırmış.nedense fenerbahçe için bu geldi aklıma
çırpındıkça batan, tüm dünyada şikeci olarak meşhur olmuş güzide takımımız. avrupada ses getirmek böyle olmuyordu siz çok yanlış anladınız. *
istanbul Valiliğinin 1 hafta içinde Olağanüstü Genel Kurul kararı alınmaması halinde Yönetimine Kayyum atanacağını belirttiği kulüp..
aziz yıldırım'ın mahvettiği takım. ama öyle pek te üzülmüyorum açıkçası. eskiden beri yaptıkları çirkeflikler ve pisliklerle haketmişlerdi bunu.
günahların takımı.

fener zenci sever derlerdi meğerse yalanmış adamlar uefa kararlarından sonra şemsiye müptelası çıktı.
gönüllerde ki tek gerçek aşk. evet.
gönüllere sığmayan bir Sevda. sınırsız sevginin sarı laciverde bürünmüş hali. karakterli oyuncu ve taraftar yuvası.

bütün renkler aynı hızla kirleniyordu birinciliği beyaza verdiler takımı. iftihar kaynağımız, sebebi aşkımız.
Galatasaray'a adeta "şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek" diyen spor kulübü. Galatasaray avrupaya gidiyor kendileri gidemiyor diye her yerde galatasaray'ı görüyor gariplerim. Abi çok üzülüyoz biz ya valla bak. Adamlar uefa'nın verdiği kararda bile galatasaray'ın izlerini görmüşler.

Hayır öğrenemediler mi anlamıyorum , abi uefa , fifa cart curt yalan yani hepsinin arkasında galatasaray var. Şimdi cas'a gidiyorlarmış. Boşuna olum onların da arkasında biz varız. Şimdi cas'tan gelince "cas'da galatasaray izleri" diyecekler. Çok üzülüyoz.
uefa'nın hangi kritere ve savunmanın hangi kısmına dayanak yaparak +1 dediği cezayı iptal ettiğini de açıklaması gereken kulüp.
madem su götürmeden şike yaptık, her şey 4/4 lük tezgahlanmış ve ıspatlı o zaman +1'i ne diye indirdin diye sorarlar adama!
bu ne lahana bu ne siyaset, bu ne cemaat bu ne saray!
hani bazı şerefsizler bir şeyler söylüyor ya, o sebeple dedim.
lan amına koyduğum doğurduğu senin aklın mı kalmış yorum yapıyorsun, dibine kadar siyasetin içindesin işte, görmeyen mi kaldı!
uefa liglerine gidemiyor muşuz? ulan ne büyük kayıp be...
o yavşaklar iyi baksınlar da kendi avrupalı liglerinde hangi ülke takımları ne tezgahlar yapmışlar onları da bulsunlar.
sıkıştığında taraftarın gazını almak için galatasaray'ı hedef gösteren başkana sahip kulüp.

dahası; mahkeme savunmalarında, kulüp genel kurullarında da galatasaray ismi hiç düşürmüyorlar ağızlarından...

bugün açayım haberleri dedim yine galatasaray'a laf atmış... belözoğlu'na bakıyorum o da galatasaray için 2 yıl önce biz şampiyonluğa koşarken onlar şöyle şöyleydiler muhabbeti yapmış.

volkan demirel'e bakıyorum uefa için tapeleri kastederek "türkçe yazılan tapeleri yabancı biri nasıl anlıyor" cümlesi kurarak uefa'yı kendi üstün zekasıyla eleştirmiş...

dahası; muhalefet yok çünkü çoğu dayak yedi bizzat mevcut yönetim tarafından.

dahası; taraftar kandırıldı ve kandırılmaya devam ediyor.

dahası; süreç normal seyrinde gidiyor ancak daha büyük sıkıntılar var, üstü örtülüyor.

not: ben 2 yıldır "aklı başındaki fenerbahçe taraftarını tenzih ederim" diyerek eleştirilerde bulunsam da, öyle bir kitle var ki gerçek suçluyu ısrarla görmüyor ve kulübüne gerçek zararı kimin verdiğini göremeyecek kadar kör.
(bkz: tff nin ince detayını fark edemeyen bizler)

rezalet!
© copyright 2005 - 2026