bugün

/787
son gelişmeler bu şike(varlığı yokluğu konu değil yaşanan süreçten bahsediyorum) olayının fenerbahçeye ne kadar zarar verdiğini daha net ortaya çıkardı.
voleybol ve basketboldaki başarılara futboldaki başarılar(subjektif olabilir ama ben ortada bariz bir başarı olduğuna inanıyorum) eklenince hasarın büyüklüğü ortaya çıkıyor.bu olay fenerbahçenin diğer klüplerle arayı açmasını engelledi.tabi sürecin sonunda kim önde kim arkada çıkacak bekleyip görecez.
ve görüldü ki fenerbahçenin şikeye falan ihtiyacı yokmuş.
tanım: türkiyenin en büyük siviltoplum kuruluşlarından biri.
görsel
görsel
görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel
'topu olduğu için top oynayan mahallenin zengin çocuğu'' gibi. Öyle samimiyetsiz ve itici.
rakibinin 2 puan gerisindeyken yine şampiyon olduğunu sanan anadolu kulübü.
kalkan götleri itinayla indiren türkiye'nin en büyük kulübü.
öncelikle şunu belirteyim ben bir galatasaraylıyım. 22 nisan 2012 tarihinde oynanan galatasaray fenerbahçe maçında topun bir kez daha yuvarlak olduğunu gördük. oynanan oyundan çok hangi kalenin fileleri daha çok havalanıyorsa o kaybediyor. tüm istatistiklerin galatasaraydan yana olmasına karşın 2 defa fileleri havalandığından dolayı maçı kaybetmiştir. neyse olan oldu hala 2 puanla galatasaray önde ama şampiyon fenerbahçe olursa annesinden emdiği süt kadar helalidir. çünkü türkiye'de ki tüm kulüpler fenerbahçe ile bir derbi havasında maç yapıyor.
(bkz: bursaspor)
(bkz: eskişehirspor)
(bkz: kayserispor)
(bkz: sivasspor)
(bkz: orduspor)
(bkz: gençlerbirliği)
(bkz: karabükspor)
saymıyorum trabzonu galatasarayı beşiktaşı..
hiç bir takım kendi aralarında oynadığı gibi fenerle oynamıyor ve hepsi ekstra performans gösteriyor. buna rağmen bu takım şu an şampiyonluğa oynuyorsa bu kulüp iyi bir kulüptür güçlü bir kulüptür. amma ve lakin bu kadar insanda bu takımdan nefret ediyorsa kabahati nefret edenlerden çok onlarda da aranmalıdır.
türkiye'deki spor militarizminin bir cenahı.
rakinin 2 puan gerisindeyken şampiyonluğu kutlamıyor. rakibi daha fener maçlarını oynamadan kendini şampiyon sandığı için o götü indirmenin sevincini kutluyor.
bir hafta içinde galatasarayı voleybol,basketbol(şampiyon oldu) ve futbol maçında yenen türkiyenin en büyük spor kulübü.
bir aksilik olmazsa bu senenin şampiyonudur.
CAS hearings
For information only - CAS hearings are not open to the public

18 June 2012
CAS 2011/A/2551 Fenerbahce SK v. UEFA & Turkish Football Federation

http://www.tas-cas.org/news
bir galatasaraylı olarak şöyle düşünüyorum: futbol takımı ve erkek basketbol takımı hariç bu sene türkiye deki en başarılı kulüptür. çoğu branşta yurt içi ve yurt dışında başarılar elde etmiştir ve eminim ki bu başarılarıyla diğer kulüpleri de yukarıya çekecektir. yani türk sporunun gelişmesina katkı sağlayacaktır.
fakat ne olursa olsun saha içine baktığımız zaman galatasaray futbool takımı şampiyonluğu fenerbahçe futbol takımından daha fazla hak etmektedir.
futbol'un adaleti değil ilahi bir adaletti dün akşam ki maç. futbol'un adaletinden bahsedip duran rakip taraftarın anlamadığı gerçek bu.

ilahi adalet dualarımızı kabul etti ve kazandık.
nasıl bir demir leblebi olduğunu ne tez unutan aslanın dün akşam dişini kırmış takımımdır.
ortaokul son sınıfa kadar galatasaray taraftarı olan, lise yıllarıyla birlikte doğru yolu bulup memleketinin takımı olan bursaspor taraftarı olan biri olarak hakkında birşeyler yazmak istediğim kulüp.

bakın okuyacaksanız yazayım, ipneliğin alemi yok.

peki madem...

benim ortaokul yıllarım galatasaray'ın nöşatel ve monako zaferleri yıllarına denk gelir.
ilginçtir ki ailemde kimse galatasaray'ı tutmazken ben galatasaray'lı oldum bu yıllarda. ne günlerdi amına koyayım, ıtt marka kocaman bir radyom vardı, hagi'nin 3 tane yerleştirdiği steau bükreş maçını okulda derste bu radyodan dinlediydik.

işte o yıllara denk gelir fanatik galatasaray taraftarı oluşum. yani şimdinin ergenleri gibi, şimdikiler de uefa kupasından sonra tutmaya başlamadılar mı? yapın bir araştırma, taraftarları yaş gruplarına göre ayırın, en ergen taraftar galatasaray taraftarıdır.
işte biz de öyleydik.

babam olsun, kardeşim olsun, eniştem olsun her fener-galatasaray maçının ardından sürekli kızdırırlardı beni. çünkü sürekli fener kazanırdı amına koyayım.
hele o hasan vezir'in yağladığı 3-0'dan 4-3 olan maçı unutamam.

neyse,
derken lise döneminde bir gün sınıfça bir organizasyon yaptık.
sınıfta fenerliler, cimbomlular, beşiktaşlılar alayı bilet aldık. bursaspor trabzonspor maçına gitmeye karar verdik. hatta çok büyük bir de pankart yaptırdık, şimdi pankartta ne yazdığını söylesem bursaspor'u takip edenler hemen bilecek.
neyse içeriğe fazla gerek yok.
o gün bursa atatürk stadında trabzonspor kaydı bize. 2-0 yenildik. ama o gün taraftarlığın ne olduğunu gördüm.

daha önce de maça gitmiştim 4-5 defa, ama o maçta maraton tribününde bursaspor'un nasıl bir sevda olduğu işledi damarlarıma.

ta van'a bile gittim deplasmana.
bursaspor peşinde...
ne aydın kaldı, ne samsun, ne adana...

şampiyonluk da gördük, timsah yürüyüşü yapan mususi'yi de.
şükürler olsun, türkiye'nin en iyi takımının, en iyi seyirciye sahip camiasının taraftarıyım...

ama şu son 1 senedir sürekli soruyorlar bana.
"abi neden fenerden yanasın" diye.

şöyle,
ben galatasaray'ı tuttuğum yıllarda anladım fenerbahçe büyüklüğünü, galatasaraylı ezikliğini...bu yıllarda tattım...
galatasaray bir spor kulübüydü ama fenerbahçe bir cumhuriyetti.
ta o zamandan beri biliyordum bunu.

nitekim geçen sene galatasaray sportif olarak yerlerde süründü. camia kenetleneceği yerde, sporcusuna, yöneticisine sövdü-küstü...
bu sene bakıyorum fenerbahçe camiasında inanılmaz bir birlik ve beraberlik var.
ve adım gibi eminim ki bu şike davası da aynı ergenekon tertibi gibi bir düzmece.

işte bu yüzden fenerbahçe'ye saygı duyuyorum.
zira haksızlığa uğradılar...dağıtılmak istendiler...yıpratıldılar...
ama yılmadılar.
yılmadılar ve dün gece galatasaray'a bir kez daha koydular. her zamanki gibi...

eğer sezon başında fenerbahçe'nin başına gelen şeyler galatasaray'ın başına gelmiş olsa, bu sezon ligi ankaragücü 17. galatasaray 18. bitirirdi. samsunspor da kümede kalırdı...

ister zorunuza gitsin, ister borunuza.
bu böyle dostlar...

çocukluğumda galatasaraylıydım, şimdi bursasporluyum...
ama kendimi bildim bileli her alanda fener cimboma koyuyor. bu gerçek önümüzdeki yüz sene boyunca da değişmeyecek gibi...
kötülüğü, şikeciliği, şerefsizliği, anti-sportmenliği, anti-centilmenliği, hilekarlığı ve terbiyesizliği temsil eden, türkiye'nin en büyük ikinci takımı gibi gözüken ama aslında dünyanın değil evrenin en küçük kulübü.
bir galatasaraylı olarak yorum yapacağım biraz, kendi başlığınıza gidin bikbikbik diye ötecek olanlar için baştan yazayım.

3 temmuz'dan beri kadromuz dağıtıldı, yıldızlarımız gitti diyorsunuz, bakalım kimmiş bu yıldızlar:

andre santos : kaliteli oyuncuydu, ancak yerine ziegler geldi bir eksik yok yani.
lugano : tek eksiğiniz bu adam. ancak bunun da senelerdir gitmeye niyeti vardı şike olayları bahanesi oldu, hem lig biraz temizlendi fena mı?
niang : yerine bienvenu geldi yerini dolduramadı ancak zaten bu yüzden 9 puan fark koydu galatasaray araya.
emenike : bu adamın neyini eksikten sayıyorsunuz anlamıyorum. 1 hafta durmadan gitti adam.

tamam zarar gördünüz ama, bu takımı senelerdir taşıyan, takımı etrafında döndüren adamlar kim? alex ve volkan. bunlara bir şey olmadığı sürece eksik sayılmazsınız. nasıl senelerce önünde kezman, guiza vs. binbir türlü forvetle birlikte oynayıp hücumu taşıyan alex varsa, defans elemanları değişse bile performansını genel olarak koruyan bir volkan varsa eksik değilsiniz. belki galatasaraylı olduğumdan böyle bir yorum yapıyorum, ancak benim gördüğüm bu.

tebrik ederim ayrıca. bal, şans falan da olsa kazanmayı bildiniz.
en önemli özelliğinin, iyi gününde de kötü gününde de daima galatasaray takımına koymak olduğu spor kulübü.
simgesi arı olmalı bu takımın zira arılar fenere çalışıyor, başka açıklaması yok. *

her maçını balına kazanıyor bu takım nedense. özellikle de galatasaray ile yaptıkları maçları ya hu.
adı her zaman şaibe ve şike ile anılacak, türkiye'nin yüz karası spor kulübü.

ne kadar garip olaylar varsa bu takımın adı altında yaşanır. kendilerini iki dakika şampiyon sanıp, kutlama yapmak mı dersin.. son maçta şampiyonluk kutlayacağım derken 16 dakikalık uzatma sonucu şampiyonluğu kaçırmak mı dersin.. üstüne bir de aldıkları bir şampiyonluk var ki, şike kokan(onların tabiri ile şike şike) ve şimdi de play off saçmalığı çıktı.

şimdi nereye geleceğime bir bakın.. bu play off saçmalığı neden çıktı? ve mehmet ali aydınlar hangi kulübün eski yöneticisiydi? bu soruların cevaplarını tüm türkiye biliyor. play off fenerbahçe'yi kurtarma operasyonu ve daha doğrusu digiturk'u kurtarma operasyonudur. başka da bir şey değil. çünkü fenerbahçe şuan hakettiği lig'de yani bankasya birinci lig'de olsaydı, digiturk'un uğrayacağı zararı varın siz düşünün.

bir sene şike ile şampiyon olan, bir sene digiturk sayesinde şampiyon olmaya çalışan, iki kere de son dakikalarda şampiyonluğu dünyanın en malca haliyle kaçıran bir takımdır bu.
sağ da sol da yenilip de gelip galatasaray a kafa tutan hatta alt eden takımdır. aynı başarıları yurt dışında gösteremeyip sanki milli maç oynar gibi gs ye karşı oynamıştır.
"mehmet ali aydınlar'ın hangi klübün eski yöneticisi" olduğundan ziyade "o'nu kimin tff başkanı yaptığına" , "n'olur tff başkanı olun" diye kimlerin kapısında yattığına bakmak gereklidir.

ha bir de bu var.

" Bu; TFF'nin Play Off sisteminde yaptığı değişikliği, kamuoyuna kendi resmi sitesinde duyurduğu haberin linki. Tarih 26 Ekim 2011 ( http://www.tff.org/defaul...geID=687&ftxtID=13737 )

Bu da, sistem değişikliği kararının alındığı haftada lig tablosu. 8. hafta maçları oynanmış. Fenerbahçe, 5 galibiyet 3 beraberlikle - yani namağlup- 18 puanla lider. ( http://www.tff.org/Defaul..._m_198_935_ctnr_m_198_935 )"

Play Off sistemi; lig başlamadan yürürlüğe sokulmuş, statüsü Fenerbahçe liderken değiştirilmiş bir sistemdir. Allah aşkına sığınmayın artık şu Play Off'a. 30 şuttan 3 ünü kalemize sokup farkı 8 puana çıkartsaydınız da şampiyonluğunuzu ilan edeydiniz o zaman arkadaş...
son 5 günde 4 kez galatasarayı yenen spor kulübü.
bazı kirli ağızların asla adını ağzına alıp da kirletmemesi gereken türkiyenin tartışmasız her alanda zirvedeki spor kulübüdür. zira biz en büyüğüz diyen bir kendini bilmezi son 1 hafta içinde 4 kez farklı alanlarda yenip haddini bilmesini sağlamıştır.

galatasaray ligi normal şartlar altında şampiyon bitirmiştir. ama fenerbahçe büyüklüğü öyle bir büyüklüktür ki, galatasaray şampiyonluğunu bile fenerbahçenin onaylamasına muhtaçtır. bir iki darbede yıkılacağını düşündükleri fenerbahçe her zaman olduğu gibi gene hadlerini bildirip sesi soluğu kesmiştir.

sessizce dağılın şimdi...

edit: doğru söz koymuş bazı zihinlere. ne diyelim geçmiş olsun...
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026