bugün

/262
veri tabanının hackerlar tarafından hacklendiği rivayetleri dolaşmaktadır.

''hesabınız bakımda olduğu için kısa bir süre ulaşılamıyor''

bırak şimdi. birbirimizi yemeyelim.
sadece trend olduğunu belli etmiş bir site. bu site ilk yayılmaya başladığında herkes eski "samimi" arkadaşlarıyla buluşmaya çalıştı. çoğu da bunu başardı. sonra ise arkadaş sayısının sosyalleşme seviyesini gösterdiği algısıyla, görünce selam bile verilmeyen insanlar arkadaş olarak eklenmeye başladı. youtube'dan daha iyi bir şekilde seçilmiş güzel videoların önümüze serilmesiyle video sitesi oldu. bu aralar da oyunlar falan çıktı. saçmalamaya başladı. ama asıl saçma olan siteden kopamamamız * o ayrı.
Milletin Annesini,babasını,kardeşini,amcasının oğlunu,halasının kızını,dayısını,teyzesini,yanıbaşındakini,komşusunu,bakkalcıyı,fırıncıyı eklediği arkadaşlık sitesidir.Son zamanlarda akraba sitesi oldu sanırım.gereksiz yere bu kadar rağbet gören bir siteye yapılan büyük teklifin miktarına hayır diyen sahibi bu işi türkiyeye getirerek pek akıllılık yapmış.
sağolsun zamanımı geçirmeme yardımcı olan site.tasarım olarak gerçekten güzel olması yanısıra birde oyunları vardır bu sitenin.gereksiz oyunlar olsa da ara sıra takılıyoruz.
(bkz: facebookta gördüğü her kızı ekleyen arkadaş)
bir arkadaşlık sitesi değil, arkadaşlarınla iletişim kurduğun site.

"geçen facebook tan bir kız ekledim taş gibi allah'ım inşallah kabul eder dinimiz amin" diyen güruh çoğalırsa pılımı pırtımı toplar giderim.
profile her uğradığımda arkadaş sayımı değiştiren uygulama. öyle 1-2 kişi falanda değil, 122 ila 134 bandı arasında şu günlerde.
yine an itibariyle; 10 dakika önce sildiğim 3 özel mesajı bana yeniden gösteren site.

ben bu hallere düşecek adam mıydım, facebook bile benimle kafa buluyor. *
(bkz: seninlebenimaramdakocabifacebook)
su siralar "gecici problem var mna koydugum" diyerek bana gecis izni vermeyen, sadece airline manager uygulamasi ve rammstein, oomph ve roger federer sayfalari icin kullanir oldugum asosyallestirme aparati.

kendisi gecenlerde bir arkadasimin hesabini hicbir sebep yokken trankkada kapatmistir. lan korkuyorum, etmeyin eylemeyin... sokayim hesabina sikimde degil de benim 29 ucaklik filom var, gunluk 7 milyon dolar uzerinde gelirim var, ekmegimle oynamayin allahsizlar...
ya bu facebook yokken ne yapıoduk biz tarzında düşüncelere yönelmeyi de sağlayan site .
insanları asosyal yapan sitedir.
kurulma amacının tamamen dışına çıkmış olan site. ilk hesabımı açtığımda gerçekten ulaşmak isteyip ulaşamadığım birçok arkadaşımı buldum. ee ne oldu? iki muhabbet sohbet sonrası bu zamana kadar hayatında olmayan insanlar tekrar hayatında mı hayır tabiki? merak ettiklerinin zaten telefon numarası alınır istersen görüşürsün istersen görüşmezsin sana kalmış.
insanların özel hayatlarını fotoğraflarla herkese deşifre ettiği abuk sabuk yorumlarda bulunduğu yok şu an burdayım şimdi şunu düşünüyorum banane ya senin ruhsal durumundan. tabii türk milleti meraklı azcık takip ediyor efendim böyle şeyleri. herkesin kendi tercihi tabi. hayata nerden baktığınızla ilgili.
şimdi de gözlemlediğim ve duyduğum kadarıyla çapkın kızlarımız ve erkeklerimizin sahte muhabbetlerle fingirdeştikleri yer. zira burdan kolay ulaşıyorlar birbirlerine. süreç şu şekilde gelişiyor; erkek veya kızımız önce eklenir, muhabbetin olmasına gerek yok aynı ortamda bir defa görmüş olman yeterli. sonra birbirlerine kur yapmalar bu birkaç gün sürer sonra msn adresleri, telefon numarası derken buluşmalar takip eder arkasını. bu kadar kolaydır. tabi böyle başlayan muhabbetlerin sonuda aynı iğrençlikle biter. birde bunların arasında eski sevgilisinin arkadaşına yazan karaktersizler ve ona yüz veren hoşuna giden gerizekalı kızlarımızda vardır. saçmasapan ilişkiler yumağı. tiksindim resmen kapattım hesabımı rahatladım. *
açıldığından bu yana insanlara neden bu kadar cazip geldiğini araştırdığım ağ. efendim, sonuçları paylaşmak isterim. şöyle ki:

türkiye'ye ve dünya'da her insan kendini ortaya çıkarmak ister. facebook olmadan evvel bir blogla yapıyordu bunu ya da sözlükle. zaten internet insanların bu özelliğinden ortaya çıkmıştır: kendisini ortama taşımak, ifade etmek.

herkes blog yazamaz. çünkü blog yazmak için belli bir bilgi düzeyine ihtiyaç vardır ve herkes buna sahip değildir. herkes sözlükte de yazamaz. çünkü sözlük yazarı formata uymalıdır. aksi hâlde atılır. gazetelerin haberlerine istediği gibi yorum yapamaz. çünkü onaylanmama durumu vardır.

ama herkes facebook açabilir. yüzlerce gereksiz video paylaşabilir. istediği gruba girip, istediği düşünceyi savunabilir. eski sevgilisinden bu şekilde haber bekleyebilir. çevresindekilerden böyle haber alabilir. sahte resimler paylaşarak dikkat çekebilir. gerçek hayatta göremeyeceği hatunlara orada ulaşmaya çalışabilir. bilgi düzeyi ne olursa olsun, orada herkes kendini bir şekilde ifade edebilir.

bunların tamamı facebook kamuflajıdır. çünkü orada "beğen" butonu vardır. "beğenme" butonunu asla koymazlar. çünkü mutlaka sizin sunduklarınızı da beğenmeyenler çıkacaktır ama bunun içinizde kalmasını isterler. yoksa birkaç kişi tarafından beğenmeme butonu kullanılan üye facebook'a karşı başka hislere kapılabilir. tıpkı burada "eksi" oy alan kişinin biraz daha az istekle yazması gibi.
Bu siteyi kuran çocuğun Türkiyeyi satın alacak kadar çok parası olması.
kurucusu tarafından yapılan açıklama ile şaşırtıcı derecede rekor sayıda katılımcısı olan site.Facebook sitesinin eş kurucusu ve patronu Mark Zuckerberg blogunda yaptığı açıklamada, son üç çeyrekte pozitif nakit akışı elde ettiklerini ve son iki yıldır sağladıkları gelirin işletme masraflarını fazlasıyla çıkardığını belirtti ve üye sayısının 300 milyonu aştığını açıkladı. çoğalıyorlar efendim durduramıyoruz.
bütün gereksiz genç kızların sabah uyandıktan sonra gece yatana kadar cep telefonuyla habersiz çekilmiş izlenimi vererek çektikleri fotolarını millete göstermek için kullandıkları ve bu gereksiz insanların birbirlerinin fotoğraflarına kusma efektiyle ( canoooommm şokk daddlooo çıkmışsıııınnnn)yorumlar yaptıkları sitedir.

bu sitede erkeklerde altta kalmamaktadır. velhasıl facebook denince aklıma uçar kaçar sıçarken çekilmiş fotoğraflar gelir. ha bir de mailini açtığında bir milyon kişinin senle birşeyler paylaştığını haber veren uyarılar vardır. siler geçersin...
reklamları adultlaşmaya başlayan sosyal paylaşım sitesi.
http://img15.imageshack.us/img15/8766/sikrinsat.jpg
face verdik bok unu cıkardınız espirisine mal olmus site.
chat özelliği fena cortlayan sitedir. bir kişi birşey yazıyor, 5 pencere açılıyor. cevap yazıyorsunuz, iki saat sonra gidiyor.
tüm lise hayatım boyunca görmeyi asla dilemediğim gördüğümde yolumu değiştirdiğim kurtulmak için gün saydığım arkadaşlarımın,bu yerde ilginç bir şekilde anlam kazanıp gülümsememe neden olan asla anlayamadığım nevrotik bir durum...
status tagging isminde anlam veremediğim bir uygulamaya geçen site. sanırım facebook'da ne düşünüyorsun? kısmına @ yönlendirilecek isim yazılarak yazdığınız isime/sayfaya yönlendirme yapıyormuş.
arkadaşlarımı bulmak açısından faydalı olmuş, onun haricinde video izlemek dışında pek bir işe yaramayan site. gereksiz de addedilebilir.
üyelerinin çoğunun poke yediği site.
küçük yastaki kızların artist olma hevesi ile kolayca kandırıldıgı site.
(bkz: http://www.haberturk.com/...cat=200&dt=2009/09/14)
© copyright 2005 - 2026