bugün

esekten olma.
babacan veya sevimli bir üslupla söylendiğinde azardan çok iltifat gibi algılanabilen kelime.
eşek yavrusu.
bir türlü anlam veremediğim söz öbeği. şimdi sıpa, zaten eşek yavrusu demek. eşek sıpası deyince ne oluyor onu hala çözebilmiş değilim. eşeğin yavrusunun yavrusu gibi bir sıfat oluyor herhalde.

(bkz: öyle bir küfür ederim ki içinde 3 nesil barındırır)
ebeveynlerin, bilhassa babaların kullandığı sevgi sözcüğüdür. kendilerine de küfrederler ama olsundur gülümsetir.
Annemin beni severken kullandığı niteleme. Genelde kızdırdığım zamanda söylüyor ama olsun. Anne candır bir tanedir. Özledim lan.
görsel

Aşırı derecede tatlılardır.
Eşşek sıpasi olmasaydı yerine ne kullanılırdi sorusunu uyandıran kavram .
Bunu alacaksın şöminenin karşısına, göbüşünü devireceksin, o kalkacak sen devireceksin defalarca en sonunda yorulacak kalkmayacak melül melül sana bakıp yoruldum dercesine işte o zaman ısdırmak suretiyle göbüşünden ham yapacaksın.

görsel
bir nevi eşşoğlueşşek.
küçük olanları çok tatlı canlılar.

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel
Annesinden süt emecek kadar küçük olan eşekler, dünyanın en sevimli varlıklarından birisidir.
Geçen günlerde süzme orospu çocuğunun teki böyle masum bir hayvana kıymıştı, evet o sünepe piçi 5 yıl boyunca her hafta sonu belediyenin köpek barınağında köpek pisliği temizlettireceksin amk çocuğuuu.
Bazı insanların da sıpası var.
önceden küçük çocukları böyle sevenlere pek anlam veremezdim. eşeğin yavrusu sevimli olur mu, diye. hakikaten sevimliymiş.
https://www.youtube.com/watch?v=MIQKlHSD89E
© copyright 2005 - 2026