bugün

ekonomist olarak başlar, çok dindar olarak devam eder, dıj güjlerle mücadele eden milliyetçi bir halk kahramanı olarak bitirir.

bazen ben de oyunlarda heyecanlandığımda tüm tuşlara basıyorum. sonu pek iyi olmuyor.
sayesinde darmadağın haldeki ingilizcemi toparlama hevesimin oluşmasına ve hatta ikinci bir yabancı dil arayışına (ispanyolca, portekizce) girmeme neden olmuştur.

teşekkürler.
zaten önceden de kötüydü fakat şuan daha da kötü.
Ülkemizde her zaman kötü olmuştur kötü olacaktır.
Ekonomi çok iyi olsa bu sefer de ekonomi çok iyi herkes çok kazanıyor diye bir şeyler çıkarıp extra çakarlar bize. Bizde ekonomiden çok zihniyet kötü. Örnek veriyorum Benzin fiyatı artıyor mesela, nakliye bahane edilerek süt fiyatı da artıyor. Sonra benzin fiyatı düşüyor ama süt fiyatı artmaya devam ediyor. Çünkü milleti sikmeye doyamıyorlar.
en basit haliyle kıt kaynakların optimal kullanımıdır diyebiliriz, bir nevi geçimbilimi demek de yanlış olmaz ve ayrıca herkes ekonomi okuyabilir ama herkes ekonomist olamaz.
görsel
görsel
20 mayıs 2023 tarihinde 7 dilim soğuk baklavaya 90 lira verdim. Yarım kilo 7 dilim etti. Neyse dilim başı 10 liradan fazla bir fiyat ödedim. Düşünsene 1 dilim soüum baklava 10 küsur lira. Sadece 1 dilim. Vay anasını sayın seyirciler.
100 lira ile 50 kilo sebze alınıyordu pazardan şimdi 2.5 kg biber amk.
ne sikim ekonomi ise ölemiyoruz kadar yaşatıyor.
halkın belini kırmıştır ve sinirleri fazlasıyla germiştir.
çözüme kavuşturacak yolları belirleyecek kanun koyucular da bu gerçeğe fransız kalmakta.
ufuk karanlık...
Dolar: 30.45 TL
Euro: 33.16 TL
Gram Altın: 2.013 TL.
görsel