bugün
- ismet gurbuz 202418
- telefon sinyali çekmeyen bölgede kaybolmak5
- sözlüğe fotoğraf atmayanların özgüvensiz sanılması16
- küfreden kız iticiliği5
- 2026 dünya kupası finalini kim oynar17
- 23 haziran 2026 fransa ırak maçı4
- bozulmaması ile meşhur olan şeyler7
- bacak kıllarını almadan şort giyen erkek4
- lise defteri7
- usta şoförlerden acemi şoförlere tavsiyeler8
- bakire kızla evlenmeyi savunmak5
- yeniden üretilse satın alınacak eski arabalar4
- evli çiftlerde tv kumandası kimde olur3
- ideal sevgilinin en önemli özelliği17
- yürüyüş partisi8
- aylık 374 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- ankara da nato zirvesi tedbirleri4
- beyaz otomobil satın almak15
- sevgiliye gitmemesi için söylenen sözler5
- şapkalılar suç örgütü operasyonu2
- saba makamı ile okunan ezan4
- türkiye6
- amerika birleşik devletleri6
- mağaza camına kafa atan ergen genç4
- göbek adınız2
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle25
- uludağ sözlük'ün instagram'a dönmesi11
- rabbin para vermesi4
- düşük iq belirtileri5
- askere 79 kilo gidip 100 kilo olarak dönmek3
- almanya5
- hep aynı şeyleri yaşamak4
- milli takımı eleştirenleri hapse atma çağrısı7
- ibne penis nah3
- birader beyler biraderdirler3
- gelmiş geçmiş en iyi türk teknik direktör2
- 22 haziran 2026 arjantin avusturya maçı3
- chp'deki değişimciler3
- bugün de meme atan olmaması13
- ilgi2
- terlikle dövmek2
- 2 buçuk yaşında çocuğuna şarap seçen anne5
- bir arı bir arıya sen kapat ben arıyım demiş2
- makarna süzmek5
- yapay zekaya entry yazdıran yazar5
- diş ağrısı2
- yaşlılığınız için insan biriktirin12
- dna testiyle ırk öğrenmek2
- ipkis2
- kablo dolu çekmece2
"ay'ı gördüm allah, eşheduenlah, bu ne güzel aydır, elhamdulilah" şeklinde bir duası vardır.
doğarken ki turuncu-kızıl karışımı rengiyle insanı büyüleyebilen güzellikte olan uydumuz.
nehir kenarından doğuşunu izlemenin keyfi tarifsizdi.
nehir kenarından doğuşunu izlemenin keyfi tarifsizdi.
- olursa eğer - kızımın ismi.
doğacak kızımın adı.
kumsal ve şarapla birlikte muhteşem üçlüyü yaratan olmazsa olmaz ögelerden biri.
sahildeysen sarhoş eder.
ayna.
cesaret.
hırçınlık.
hoyratlık.
damarlarına pompalanan farklı bir kan.
ondan aldığın şeylerden sadece birkaçı. masum durduğuna bakmayın onun. kurtadam efsanesini neden dolunay'la bağdaştırdıklarını daha iyi anlıyor insan, dolunaya baktığında içindeki tehlikeyi görüyorsun. içindeki kendini durduramama hissi yayılıyor tüm vücuduna, o farklı ısıda olan kanla beraber. omuzlardan başlayarak iniyor aşağıya.. hafif bir titreme. anında yanma ve 1 saniye sonra hızla yayılan donma.. gecenin tüm karanlığı içine doluyor, doluyor, doluyor.. doluyor ay, dolduruyor seni. dolduruyor gece, rüzgarı ise teninde dolaşıyor tuhaf, tedirgin bir incelikte. lakin tenini yırtmak istercesine. ten anlamaz bunu. o serin, yumuşak sanar rüzgarı. ama içindeki o kan hisseder bunu. rüzgarın ve dolunayın davetine sessiz kalmaz. rüzgarın naifliğine kanan derine bir ders vermek ister.
https://www.youtube.com/watch?v=43eQOV9U3fI
dolunay,
bu gece gri ve siyah bulutların arkasına saklandığını gördüm! ama biliyordum, ordaydın. ışığını saklayamadığını birinin sana öğretmesi gerek. bu da ben oldum.
sana da ihtiyacım yok. karşımda duracaksın öyle mi? artık aynam olmayacaksın öyle mi?
al o zaman! bu iz senin için.
dolunay,
nedir bu gece seni benden alıkoyan? içimdekileri, kendime yapacaklarımı biliyordun. korktun mu? aynamdın benim sen? gözlerimi sana kilitler, içimden gelene kulak verir, itiraz etmezdim. canımın isyanı umurumda değildi.
saklanma hiç oraya! çık karşıma ve aynamı tut bana. kara bulutların ardına saklanmak da nereden çıktı? durduracaksın beni öyle mi? ışığını görüyorum. ordasın.
al! bu, yaptığının işe yaramadığına kanıt!
durdurabildin mi beni? hayır. geç karşıma.. peki artık kal orda sen de.
aynamı nasıl umursamadığımı, onu nasıl parça parça ettiğimi içimde, gör sen de.
al! bu da aynam olan sıfatın için bir kusur tenimde!
damarlarımda dolaşan, bana yansıtmaktan korktuğun cümleyi söyleyeyim mi sana?
yo.. o kadar kolay değil benim için. o kadar sözle değil bu cümle. dilimden öğrenmeyeceksin onu. üstümdeki yazıya bak.
kanıma, saklanmanın getirisi olan sonuçlara bak. hepsini birleştir ve oku. zor değil senin için. basit bir insan dahi okuyabilir.
zira onu yazan da basit bir insan, kazıyan da basit bir insan oldu.
cesaret.
hırçınlık.
hoyratlık.
damarlarına pompalanan farklı bir kan.
ondan aldığın şeylerden sadece birkaçı. masum durduğuna bakmayın onun. kurtadam efsanesini neden dolunay'la bağdaştırdıklarını daha iyi anlıyor insan, dolunaya baktığında içindeki tehlikeyi görüyorsun. içindeki kendini durduramama hissi yayılıyor tüm vücuduna, o farklı ısıda olan kanla beraber. omuzlardan başlayarak iniyor aşağıya.. hafif bir titreme. anında yanma ve 1 saniye sonra hızla yayılan donma.. gecenin tüm karanlığı içine doluyor, doluyor, doluyor.. doluyor ay, dolduruyor seni. dolduruyor gece, rüzgarı ise teninde dolaşıyor tuhaf, tedirgin bir incelikte. lakin tenini yırtmak istercesine. ten anlamaz bunu. o serin, yumuşak sanar rüzgarı. ama içindeki o kan hisseder bunu. rüzgarın ve dolunayın davetine sessiz kalmaz. rüzgarın naifliğine kanan derine bir ders vermek ister.
https://www.youtube.com/watch?v=43eQOV9U3fI
dolunay,
bu gece gri ve siyah bulutların arkasına saklandığını gördüm! ama biliyordum, ordaydın. ışığını saklayamadığını birinin sana öğretmesi gerek. bu da ben oldum.
sana da ihtiyacım yok. karşımda duracaksın öyle mi? artık aynam olmayacaksın öyle mi?
al o zaman! bu iz senin için.
dolunay,
nedir bu gece seni benden alıkoyan? içimdekileri, kendime yapacaklarımı biliyordun. korktun mu? aynamdın benim sen? gözlerimi sana kilitler, içimden gelene kulak verir, itiraz etmezdim. canımın isyanı umurumda değildi.
saklanma hiç oraya! çık karşıma ve aynamı tut bana. kara bulutların ardına saklanmak da nereden çıktı? durduracaksın beni öyle mi? ışığını görüyorum. ordasın.
al! bu, yaptığının işe yaramadığına kanıt!
durdurabildin mi beni? hayır. geç karşıma.. peki artık kal orda sen de.
aynamı nasıl umursamadığımı, onu nasıl parça parça ettiğimi içimde, gör sen de.
al! bu da aynam olan sıfatın için bir kusur tenimde!
damarlarımda dolaşan, bana yansıtmaktan korktuğun cümleyi söyleyeyim mi sana?
yo.. o kadar kolay değil benim için. o kadar sözle değil bu cümle. dilimden öğrenmeyeceksin onu. üstümdeki yazıya bak.
kanıma, saklanmanın getirisi olan sonuçlara bak. hepsini birleştir ve oku. zor değil senin için. basit bir insan dahi okuyabilir.
zira onu yazan da basit bir insan, kazıyan da basit bir insan oldu.
Enerji potansiyeli çok yüksektir fakat Negatif yönde. Ay'ın insan üzerindeki güçlü çekim kuvveti vücuttaki Sıvı miktarının çoğalmasına yol açar. Bu durum bedensel ve ruhsal değişikliklere zemin hazırlar.
Duygu taşkınlıkları kavgalar cinayetler çoğalır. Yangın çıkmasında, tecavüz olaylarında artış görülür. intiharların çoğu bu dönemde gerçekleşir. Kanamalar artar. Bu zamanda yapılan ameliyatlar çok kanamalı olur. Hastalıkların iyileşmesi uzar.
Duygu taşkınlıkları kavgalar cinayetler çoğalır. Yangın çıkmasında, tecavüz olaylarında artış görülür. intiharların çoğu bu dönemde gerçekleşir. Kanamalar artar. Bu zamanda yapılan ameliyatlar çok kanamalı olur. Hastalıkların iyileşmesi uzar.
güzel bir yeni türkü şarkısıdır. https://www.youtube.com/watch?v=-tDIpPTzUNk
kriminologların(inşallah doğru yazdım) yaptığı araştırmalara göre ay bu haldeyken insanların cinayet işleme eğilimi artmakta, dolunaylı günlerde cinayetler ciddi oranda artmaktadır.
(bkz: dilberay)
şu an doğmakta olandır.
izlemesi mükemmel.
sarı rengi harika.
büyüklüğü göz kamaştırıcı.
izlemesi mükemmel.
sarı rengi harika.
büyüklüğü göz kamaştırıcı.
suan gokyuzune can katmaktadir ve kesinlikle gorulmesi gerekir. olabildigince buyuk ve parlak bir durumdadir. uzerindeki siyah bolgeler cok iyi secilebilinir vaziyette.
Imkan varsa mutlaka izlenilmesi gereken bir tablo veya şaheserdir.
Bugün izleyin derim...
Bugün izleyin derim...
ışığı kapatıp* yatağa yöneldiğinizde noluyoruz dedirten uydu.
etraf aydınlık olunca bir garip oluyor insan. sanki bitmemiş bir şölenin curcunasından kaçıyormuşuz da dolunay bizi eleveriyormuş gibi. hınzır şey.
etraf aydınlık olunca bir garip oluyor insan. sanki bitmemiş bir şölenin curcunasından kaçıyormuşuz da dolunay bizi eleveriyormuş gibi. hınzır şey.
en güzel kız isimlerindendir. evet.
ayın bu gece olduğu hali.
ileride kismet olursa kızıma vereceğim isimdir. zira babasıyla bir dolunay gecesinde başlamıştır aşkımız. *
huzur verir.
isim olarak da çok güzeldir. ileride kızım olursa koyabileceğim isimler listesindedir.
Akrep burcuna sahip insanların sevişmede nirvanaya ulaşacağı durum.
ayın en güzel hali.
Güzel bir halil sezai şarkısıdır.
Kişiyi duygusallaştırır. Dolunaya baktığınız zaman bir anda edebyatçı kesilirsiniz,
ama abartılcak bir yanı yok.
Belirli zamanlarda görülen bir doğa olayı.
ama abartılcak bir yanı yok.
Belirli zamanlarda görülen bir doğa olayı.
şu günlerde daha bi parlak diyola.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar