bugün
- beyazsemsiyeliyabanci47
- türkçe'nin edebi bir dil olmadığı gerçeği5
- sözlükte erkekleri istemiyoruz10
- 7 haziran 2026 aziz yıldırım'ın başkan seçilmesi5
- bugün mükemmel bir gün olacak2
- aziz yıldırım13
- fetöcü olduğunu beklemediğiniz kişiler3
- yorgun mermi26
- 7 haziran 2026 büyük sözlük ifşası32
- togg'a lpg taktırmak3
- monica bellucci ile 1 hafta vs 50 bin dolar5
- gammazlama yapmamak13
- hangi yazarla evlenmek isterdiniz10
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle63
- bebeksi bir hatunla sevgili olmak4
- haysenin1212
- heyt bea3
- gammaz beni çaylak yapmaz ki gammaz beni çsy9
- gina carano13
- aşık olmak9
- satranç haram yasaklansın7
- taylor sands3
- bu köyden olsam ne olacak8
- kızının düğününde oynayan baba5
- diamond bosphorus'un tüm sözlüğe yürümesi6
- güzel ayaklı bir kızla evlenebilirim4
- ölüm4
- 8 haziran 20262
- doktorlara saygının kalmamasının temel nedenleri7
- yapay zeka moderatörü15
- sözlükteki deliler3
- en gey özelliğiniz15
- anın görüntüsü21
- mılli yazılım f-16 ların kabiliyetini artıracak9
- sözlük yazarlarının ölüme bakış açısı20
- sözlüğe messi trasfer olmuş5
- sevişmek istediğiniz kadın yazarlar7
- diamond bosphoruss denen yazar7
- katatespizartmasi15
- çağrı isimli yazar4
- kabalcı3
- sözlükteki vatan hainleri4
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı8
- vurdurmayan sözlük yazarları3
- uysaljakoben31
- yaz geceleri4
- omurgasız tekerlek5
- hatırlanan en eski reklam sloganı5
- buddy dude17
- evlenilecek erkek nasıl anlaşılır3
devirmekten gelir. görüş farklılıklarından dolayı, devrim yerine kimisi inkilap kullanır kimisi reform. yapılması için etraflıca bir düşünmek gerekir. zira bu devirilecek şeyin daha iyisini inşa edemez isen çıkartırlar bağcığını kemerini. dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak lazım. *
426 günde bir de olsa *, özel mesajdan "nasılsın abicim" demesi var ya.. o bile yetiyor insana.
(#1547747) fenerbahçe'ye sempatiyle bakabildiğim tek an'dır... davayı satıp; lig bizim, türkiye kupası sizin olsun bile dedim, düşün yani!
küresel tanım: abisinin gülü...
küresel tanım: abisinin gülü...
odtünün stadına zamanında kocaman harflerle yazılmış fakat ne yapılırsa yapılsın silinemeyen baktıkça geçmişi hatırlatan yazıdır..
devrim'de yasal'lık aranmaz, zira kavram başlı başına yasal olmaktan uzaktır. ha devrim'de aranan bi'şey varsa o da olsa olsa halk desteği'dir.
bir de devrim kavramı dolayısıyla solculuğa ve sosyalizm'e genel bakış "devlet karşıtlığı" veya "anayasal olmamak" olarak değerlendirilmiştir.
ben böyle düşünenlere kısaca "yok yaaaa" demek istiyorum. misal 19 mayıs 1919'da başlayan süreç ne kadar yasaldı? "isyankar kemal" dedikleri ulu önder hakkında ölüm fetvası çıkarılmamış mıydı? kendisini tutuklaması için emir verilen karabekir paşa "hayır" deyip başında bulunduğu alayı onun emrine vermemiş miydi?
ha ne oldu halk desteği sağlandı ve haklı bir mücadeleye girişilip şu an üzerinde bulunduğumuz yasal ortam sağlandı. aslında bunların bir çoğu "istanbul merkezli bakış açısına" göre yasal değildi.
yani devrim'in koşullarından biri yasallık değildir, bu bağlamda göreceli olduğu da söylenebilir. devrim kendisiyle beraber yasallığını da iktidara taşır.
ben tarihin yalancısıyım...
bir de devrim kavramı dolayısıyla solculuğa ve sosyalizm'e genel bakış "devlet karşıtlığı" veya "anayasal olmamak" olarak değerlendirilmiştir.
ben böyle düşünenlere kısaca "yok yaaaa" demek istiyorum. misal 19 mayıs 1919'da başlayan süreç ne kadar yasaldı? "isyankar kemal" dedikleri ulu önder hakkında ölüm fetvası çıkarılmamış mıydı? kendisini tutuklaması için emir verilen karabekir paşa "hayır" deyip başında bulunduğu alayı onun emrine vermemiş miydi?
ha ne oldu halk desteği sağlandı ve haklı bir mücadeleye girişilip şu an üzerinde bulunduğumuz yasal ortam sağlandı. aslında bunların bir çoğu "istanbul merkezli bakış açısına" göre yasal değildi.
yani devrim'in koşullarından biri yasallık değildir, bu bağlamda göreceli olduğu da söylenebilir. devrim kendisiyle beraber yasallığını da iktidara taşır.
ben tarihin yalancısıyım...
(#1581290) hayrÂn olduğum.
(#1581290) kurban olduğum.
(#1581290) takdir ettiğim.
sanaldan kardeş mi olur lan diyenlere inat, öz kardeşten farksız gördüğüm insan. kendisine verdiğim kup griye sözü boynumun borcudur ki tez vakitte yerine getirmek için can attığım da bir gerçektir.
(#1581290) ayakta alkışladığım...
şu günlerde fenerin şampiyonluğu nedeniyle yürüyüşü bile değişen, insanlara tepeden tepeden bakan yazar kişisi.
gülü seven dikenine katlanır derler ya, bunun dikeni de fenerli olması işte...
gülü seven dikenine katlanır derler ya, bunun dikeni de fenerli olması işte...
sadece che guevera demek olmayan olgu.. halkın olanı kişilere mal etmemek gerek. yoksa devrimcileri say say bitmez. yolunda ölmeye değer, eğer bu toplum marxın toplum evrimi teorisine göre evrilecekse...
(bkz: gençler devrim istiyor)
(bkz: gençler devrim istiyor)
kendisiyle tanışmaktan ve muhabbet etmekten dolayı çok mutlu oldugum yazar. yalnız bu aralar moralsiz olmasına içimin hiç el vermediğini hatırlatmakla beraber bir an önce kendisini toparlamasını diliyorum. kafana şapkadan başka bir şey takmaman dileğiyle...*
tek basına yapılabilinimez fikri ve eylemler bütünü.
"fotoğrafları güzel yapan insanlardır abicim."
üstüne pek bir şey söyleyemedigim yazar kardesim.
üstüne pek bir şey söyleyemedigim yazar kardesim.
pek bir şirin, ufaklık yazar. *
daha önce melankolik'in başka kardeşi* olmadığını bilmesem, gerçek kardeşi sanacağıma emin olduğum şirin yazar.
pek ısınamamış olsam da bu gece şahsıma karşı son derece nezaketli davranmış yazar.
mesele fener olunca işleri haklı çıkmak adına çok farklı veya çok sinir bozucu mecralara götürebilen yazar.
ama gene de çok abarttığını görmedim ben bu yüzden saygı duyabiliyorum hala ona -ki nefret ettiğim mallar da mevcut-.belki de liseli olmasa gıcık ta olabilirdim,pek bilemiyorum.
başka konularda ise pek entrysini görmedim,veya gözüme çarpmadı.
ama gene de çok abarttığını görmedim ben bu yüzden saygı duyabiliyorum hala ona -ki nefret ettiğim mallar da mevcut-.belki de liseli olmasa gıcık ta olabilirdim,pek bilemiyorum.
başka konularda ise pek entrysini görmedim,veya gözüme çarpmadı.
eskişehir'de tanıştığım yazardır. liseli olduğunu duyunca gerçekten şaşırmışımdır.* vallahi seni engin öss deneyimlerimizle sıktık ama kusura bakma.
(#373929) no'lu entrysi ile içimi sızlatıp bam telime dokunan, gözlerimin buğulanmasına sebebiyet veren uuser. ne diyeyim ellerine sağlık abijik. sen çok yaşa e mi?
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar