bugün

entry'ler (2101)

servet koçak

Cemiyet hayatının bilinen ve Türkiye'nin en zengin kadınlarından biridir.

çocuklarını mirasından çıkarmak

En son ülkemizin en zengin kadınlarından olan (bkz: servet koçak) hanımefendinin vasiyetinde evlatlarını mirasından men etmesi durumudur.
Bu zenginlerin görülmeyen hayatları. evlatlar analarına zülüm ediyor, analar evlatlarıyla aynı mezarda bile yatmak istemiyor. yazık...

--spoiler--
https://www.milliyet.com....-defnedilmesinler-7647679
--spoiler--

azerbaycan türkçesi daha güzel olan kelimeler

kaldığım bir otelde şöyle yazıyordu : ' zahmet olmasa çöle zibil atmayın.' bizdeki karşılığı ' lütfen dışarı çöp atmayın.'
azerbaycan'da eski türkçe ve anadolu ağzı çok kullanılıyor. tabi rusça'da girmiş ancak genel niteliğini bozmamış.
ben gayet iyi anlıyorum.

sy belek luxury hotel

Antalya Belekte (bkz: the land of legends) tema parkın karşında temiz, yeme içmesi güzel kompakt kısa tatiller için ideal bir oteldir.

asansörde sessizlik

Sabahları şirket asansöründe oluşan sessizliktir. kimse günaydın bile demek istemiyor aslında.

mezarlığa sıfır bina

Avcılar ambarlı mezarlığına sıfır yapılan binalardır.

annen mi ben mi diyen kadın

bir erkeğin hayatında 3 kadın olarak annesi, eşi ve kızı olur ise öncelik kızıdır bence.

netanyahu'ya kırmızı bülten talebi

yakalanırsa iadesi hangi devlete yapılacak olan sorunsal.

her şeyi açıklayan en kısa cümle

Haklısın.

askerde 200 metre atışı yapmak

Yapmadım ve 'mesai devam ' cezası aldım. Yani ikinci emre kadar kamuflajlı çıkarmadım ve asker koğuşunda karargahta yaptım. Hâlbuki yanımda bir uzman vardı bir tane de benim hedefe sıksa görev tamam olacaktı.

kadın olmanın avantajları

Kendi kendine bakabilir. Bu çok önemli zira erkekler kadınlar tarafından yetiştirildiği için bu konuda oldukça zayıf.
Kadınlar acıya çok daha dayanıklıdır. Bu da hayata tutunmalarını güçlendiriyor.
Hisleri güçlüdür.

mehdi nereye inecek sorunsalı

bir kurtarıcının gelmesini eski insanlar dahil kitap sahibi olanlar da bekledi. Yahudiler Davut soyundan bir Mesih bekliyor, Hristiyanlar Hz. isa'nın tekrar gelişini bekliyor. Şia 12nci imamı bekliyor. Daha önce medeniyet kurmuş Aztekler, inkalar vb birçok halk da bir kurtarıcı bekledi.

islam dünyasının bu halkalarla irtibatından sonra 'lan onlar bekliyor biz niye beklemeyelim' düşüncesinin hasıl olması şaşırtıcı değil.
şahsi düşüncem: bir kurtarıcı beklemeye gerek yok. zaten insan ömrü buna yetmez. kendin varsın ve ne yapmak istiyorsan yap. birini beklemene gerek yok.
hattı zatında öyle biri de geldi zaten . son peygamber geldi. konu kapandı. öğretilerini dinlersen kurtulursun.

kedi tekmelemek

kedisi olan biri olarak (bkz: sen hayırdır oğlum)

daha fazlasını keşfedin

Sözlükte ekranın üzerinde çıkan (bkz: gemini) içerikli başlık.

camide rakı içen izmirli kız

camide rakı içmenin yahut dini değerlere saygısızlık yapmanın izmirlisi kadını erkeği olmaz. hepsi birdir. muhtemel aklı başında değildir. yahut sadece dini değerlere değil kendi dahil herhangi bir şeye saygısı olmayan kayıp biridir.

kadını olduğundan daha çekici kılan şeyler

başkalarının yanında sana nasıl davrandığıdır. çok çekici de olabilir ilelebet itici de olabilir.
unutulmamalıdır ki kadın kendinde ya da kendisini isteyen başka birinde gücü hissettiği an huyu suyu değişir. işte değişmeyen çekicidir.

insanın karakterini ele veren küçük detaylar

Sözleri ve davranışları arasındaki uyuma bakarım.
Sözlerini ortama göre değiştiriyor mu ona bakarım.

emre yaban

Eline emeğine sağlık kişidir. bu tarz isimlerin sözlüğe kazandırılması da ayrıca taktire şayandır.

indüksiyon ocak

Oluşan manyetik alanın tencerenin içini doğrudan ısıtması prensibine göre çalışır. Bu tür ocaklar için tencere altları uygun olmalıdır. aksi halde aparat kullanmak gerekir. bakır, alüminyum vb metallerde doğrudan pişirme yapılamaz. En verimli pişirme yapılmaktadır. verim oranları gazlı ocaklarda %60 'larda iken bu tür ocaklarda %90'nın üzerine çıkmaktadır.

vitroseramik ocak

Elektrikle çalışan rezistansların cam yüzeyi ısıtması ve ısının tencereye geçmesi prensibi ile çalışır. Gazlı ocaklara göre verimi bir miktar yüksektir. Cam yüzeye el ile temas edilmez.
© copyright 2005 - 2026