bugün

sıkıntıdan izlemeye başlayıp başından kalkamamam sonucu iş yerindeki herkesin diline düşmeme sebep olan anime. ayrıca kesinlikle japonca ve anime olarak izlenmeli, zira o filmdeki light olmaz olsun.
*
--spoiler--

--spoiler--

herkes favorisini yazmış, elbette "l" çok karizmatik, farklı ***** ve zeki olsa da benim favori karakterim defterden vazgeçtikten sonraki lighttır. sonuçta o halde hem nazik, hem zehir gibi hem de sürekli kendinden şüphe duyuyor kira olabilir miyim diye. "l"in beynini kullandığın sürece ne kadar tatlı yesen de kilo almazsın sözü hayat felsefem olmuştur. Elime bir death note geçse kira'lığa soyunabilecek kadar kira felsefesini benimsediğim ancak misa'ya davranışları yüzünden kira light'ı asla affetmeyeceğim, sanki karakterler gerçekte yaşıyormuş gibi hissettiren animedir.

--spoiler--

--spoiler--
Bunu seven bunu da sever...

(bkz: code geass)
25. bölümde bitse idi efsane olabilirdi dediğim animedir.
akıl oyunlarının olduğu anime, izlediğinizde hiç düşünmediğiniz bi' şeyi o anki karakter 'bunu düşünmedin!' diye pat seni göt ediyor. hayal gücü unsurlarıyla süslenmiş, atraksiyonu bulabileceğiniz bir anime. tavsiye ve teşvik ederim bu konuda.
üstün zekalıların savaşı, 25.bölümde ryuzaki'nin ölmesiyle hayal kırıklığı yaratmıştır.
aklı başında her insanın izlemesi gerekir.
--spoiler--

ryuzaki öldükten sonra eski heycanını kaybedeceği düşünülen, yinede güzel toparlayan muhteşem anime.
ayrıca ryuzakinin ve lightın ölüm sahneleri insanı ağlatacak duruma getirir.

--spoiler--
süper başlayıp sonradan boka saran anime.
--spoiler--

bir ölüm tanrısının "ölüm defteri"ni dünyaya düşürmesi/bilerek bırakması ile dünya üzerinde garip ölümler gerçekleşmeye başlar. ölüm defterini bulan light dünyadaki kötülükleri yok etmek için defteri kullanarak insanları öldürmeye başlar. ancak bu garip ölümlerin ardındaki kişiyi l isimli japonya'nın en iyi dedektifi bulana dek rahat etmeyecektir. bu noktadan itibaren ikisi arasında büyük bir satranç oyunu oynanmaya başlanmıştır. tek yanlış hamle kişiyi ölüme götürebilir.

--spoiler--

tanım: amane misa isimli karaktere sahip olan anime. insanı gerçek dünyadan alıp anime olmaya teşvik edecek kadar güzeldir.
aşağıdaki kurallara sahip olan defter:**

1- Deftere adı yazılan kişi ölür.
2- Deftere ismi yazan kişi aklında yazdığı kişinin yüzünü canlandırmazsa defter işe yazaramaz. bu yüzden aynı isme sahip kişiler defterden etkilenmez.
3- ölüm, ölüm sebebi deftere yazıldıktan 40 saniye sonra görçekleşir.
4- eğer ölüm sebebi yazılmazsa kişi kalp krizinden ölür.
5- ölüm sebebi ve detayları en geç isim yazıldıktan sonraki 6 dakika 40 saniye içinde yazılmalıdır.
6- defter dünyaya düştüğünde ona ilk dokunan kişi defterin sahibidir.
7- defterin sahibi, defterin asıl sahibini (örneğin ölüm meleği) görebilir ve duyabilirler.
8- defteri kullanan kişi öldüğünde cennete ya da cehenneme gidemez.
9- eğer isim yazıldıktan 40 saniye sonra ölüm sebebi yazılmazsa kişi kalp krizi ile ölür. istenirse isim yazıldıktan sonraki 40 saniye içinde ölüm zamanı deftere yazılabilir.
10- deftere dokunan kişiler defterin asıl sahibi olan kişiyi (örneğin ölüm meleği) görebilir ve duyabilirlerç
11- eğer ölüm sebebi olarak o kişinin fiziksel olarak yapamayacağı bir şey yazılırsa ölüm gerçekleşmez.
12- defterden kopartılan bir sayfa ya da kağıt parçası da defterle aynı etkiye sahiptir.
13- yazılanlar okunabilir olduğu sürece yazma aracı önemli değildir. (örneğin; kalem, makyaj malzemesi ya da kan)
14- death note'a sahip olan kişi o defterin asıl sahibi olan ölüm meleğine de sahip olur.
15- defter dünyaya düştükten en geç 39 gün sonra ölüm meleği defteri kullanan kişiye görünmeye başlar.
16- bir ölüm meleği ölüm defterinin nasıl çalıştığını defterin yeni sahibine açıklamak zorunda değildir; fakat isterse açıklayabilir.
17- bir ölüm meleği öldürdüğü kişinin kalan ömrünü kendi hayat süresine eklemiş olur, fakat insanlar için bu geçerli değildir.
18- sadece ölüm meleğinin gözlerinden; insanların kalan ömürleri ve isimleri yüzlerine baktığında görülebilir.
19- bir insan kalan ömrünün yarısı ile ölüm meleğinin gözlerini takas edebilme şansına sahiptir.
20- bir ölüm meleği öldürülemez. onları öldürmenin sadece tek bir yolu vardır ve bunu bir çok ölüm meleği bile bilmez.
21- eğer istenirse önce ölüm sebebi, ölüm biçimi ve ölüm zamanı yazılıp; sonraki 19 gün içinde kişinin ismi yazılabilir.
22- intihar geçerli bir ölüm sebebidir. çünkü her insan için intihar mümkün bir ölümdür.
23- intihar ya da kazalarda kişinin ölüm anından önceki davranışları kısmen de olsa kontrol edilebilir.
24- ölüm gerçekleşmeden önce ölümün detayları değiştirilebilir fakay deftere yazılmış bir isim asla silinemez.
25- ölüm defterine 490 gün boyunca dokunmayan kişi onun sahipliğini kaybeder.
26- ölüm meleği gözleri; bir death note'a sahip olan kişinin ölüm tarihini göstermez fakat ismini gösterir. sadece gerçek bir ölüm meleği o kişilerin ölüm tarihini görebilir.
27- ölüm defteri sahipliği başka birisine devredilebilir; fakat ölüm meleği gözleri devredilemez ya da ve defterin sahipliği kaybedildikten sonra asıl sahibine dönerler.
28- ölüm defterinin asıl sahibi ölürse, ölüm defteri o an onu kullanmakta olan kişiye ait olur.
29- aynı isim deftere iki kez yazılırsa, ilk yazılan ölüm sebebi ve tarihi geçerlidir.
30- death note'un sahipliğini devreden kişi defterle ilgili tüm anılarını kaybeder.
31- ölüm defteri 124 yaşından daha büyük olan kişilerde işe yaramaz.
32- doğal ölümüne 12 dakika ya da daha az süre kalmış kişilerde defter işe yaramaz.
33- ölüm defteri ile ilgili anıları silinen kişi deftere dokunursa anıları geri gelir. *
* ikinci bölümünde l lawliet 'in yagami light 'ı çok fena göt etmesi ile -afedersin- , çekirdek çitleyicisi kalıbına sokarak kişiyi, kitleyen anime/manga serisi.
manga ve animeden bağımsız film denemeleri olmuştur, lakin dedikodulara göre amerikalı bir yapım şirketi seriyi filme dökücekmiş -deyolar-...
ayrıca seri izlendikten sonra, kişide sol gözde seyirmeler ile başlayan ve kira benim, l benim semptomları ile devam eden bir çocuklaşma, akıl oyunları oynama isteği oluşturandır.
ağlatan anime.

--spoiler--
L'in başına gelenler yaprak dökümünde ali rıza bey in başına gelmedi.o şerefsiz light a son bölümde olanları yapan L olmalıydı.ama kader kısmet.
--spoiler--
bir çok animeseverin favorilerinden olan anime - manga. izleyin, izlettirin. dayanamayıp ben de yazmak istediklerimi yazıyorum artık...

--spoiler--
aslında bir çok kişinin yazdıklarına benzer şeyler yazacağım. izlemeye başlamadan önce bir arkadaşım " 25. bölümden sonrasını izleme " demişti. izlemek istemedim gerçekten de. fakat orada bırakmak ne mümkün !

l öldü. light gerçekten eksiksiz bir plan yapmıştı. tabi l 'den sonra, l gibi yetiştirilen çocukların, onun yerine geçeceklerini tahmin edemezdi. ama sonra gelen 12 bölüm, ilk izlediğimiz, l 'in ölümüne kadar olan 25 bölüm kadar heyecanlı değildi.

light' ın l 'e karşı yaptığı planla, mello ve near 'a karşı yaptığı planı karşılaştırmıyorum bile. karşılaştırmam da. o kadar büyük bir kurgu farkı var ki ikisinin arasında. ayrıca bu animeyi izleyen çoğu kişi l' e karşı bir sempati beslemiştir ve ölümü bu kişilerin hepsini diziden soğutmuştur. l öldürülecekse sonda öldürülmeliydi arkadaşım ! seviyoruz lan l' i !

animenin sonu beklendiği gibiydi tabi. light yakalandı. garip bi' şekilde son kareye kadar light' ın yakalanmasını istemedim. hatta near' ı da orda öldürsün istedim. istediğim bitişle beklediğim bitiş uyuşmadı tabi...
--spoiler--

edit: saol tool.*
amane misa nın sesine tahammül edebilecek bir babayiğit iseniz eğer hiç durmayın izleyin derim zira sesini yükseltiğinde çelik gibi sinirlere sahip olmak gerekiyor. onun dışında müthiş!

bu arada son 5 bölüm kala finalini verilen spoiler lardan öğrendim istemeden. müteessirim. o kadar da kastım okumayayım diye lakin gözü kayıyor insanın.. *
izlendikten sonra kalitesiyle beklentilerinizi yükselten ve başka anime beğenememeye sebep olan anime.

tavsiye ettiğim bir arkadaşım bir günde izlemiştir bütün bölümlerini, sürükleyicidir.
başlayın 25/37 episode a kadar duramazsınız zaten sonrası da o gazla gider.oturun sağlam kafayla izleyin. ayrıca l/ryuzaki karakteri Tsugumi Oobanin kendi hareketlerinden alınarak tasarlanmış diye biliyorum(çay a şeker atış şekli,oturuşu,yürüyüşü,giyinişi vs).
çok iyi bir şekilde başlayan ama arada bir düşüş yaşasa da yine yüksek tansiyonda devam eden ve son iki bölümünde heyecanınızı tavan yapan süper bir anime.
L'e böylesine karizma yükleyip gönüllerin sultanı yapıp da birdenbire öldürmek için ne cani bir senarist olmalı insan. daha sonra da mello'nun ölmemiş olmasını umduk ama basit bir şekilde öldü. ama tüm bunlara rağmen arşivlik bir anime.
kuroi light soundtrack 1 yıldır tel melodisi olarak kullanıyorum,super walla.
--spoiler--
3 tane japon yapımı filmi yapıldı. ilk filmi geç zaten izleme. 2. film (death note: last name) uyarlamaya çalışmışlar,"eh işte" olmuş. 2. filmden animeden farklı olarak L/ryuzaki/ryuga hideki/lawliet deftere adı yazıldığından 15 gün sonra ölecek şekilde biter. 3. film (L: change the world) animenin karizma karakteri L'i göstermek için yapılmış yaşadığı son 15 günü anlatır. hikaye animeden bağımsızdır. L'in insani yönünü fln ortaya koymuşlar daha çok.
--spoiler--

bu filmlerin hiçbiri animeye yakışmasada Ken'ichi Matsuyama ryuzaki rolünün baya hakkını vermiş hepsinde. yeni trend olarak hollywood yine çekik gözlülerin yapdıklarını beğenmeyip 'bi dene de biz çekek' diye 2011 de hollywood tarzı bir death note çekiceklermiş. oyunculuğu hepsi fan clup haricinde yalan olan zac efron'dan nefret etsemde yagami light tipine bu kadar benzer yani .
hepsi ve daha fazlası için *-->
http://www.animea.net/for...le-cast-32218/index2.html
insanın canını çektiren defterdir. böylelikle kötü insanlar dünya üzerinden rahatlıkla kaldırılabilir.
iyi hoş animedir, kurgusu güzel sürükler falan da tek kötü yönü o baş karakterin, ligh'ın fazla mükemmel olması. adam hem yakışıklı, hem zeki, hem taş gibi kızları götürüyor, hem de en iyi okulda okuyor. bu çok fazla bence.
--spoiler--

sonunda iyiler* kazanıyor.

--spoiler--
müthiş bir zekayla yazılmış anime.ryuzaki karakteri beni kendisine bağlamış olup nickim ordan gelmektedir.bu animeyi izleyenler light'cılar ve ryuzaki'ciler olarak ikiye ayrılmaktadır.ayrıca filmide vardır ancak animesi kadar güzel değildir.
izlerken bitmemesi için bölümler arasına günler sokmaya çalışırken tırnak yedirten anime. taraf olup insan kalmaya çalışmak, karar vermek çok zordur.
bağımlılık yapıcı animedir.

arkadaşım, elinde mükemmel bir anime dizi olduğunu söyleyip izlememi istediğinde anime ve japonca sevmeyen biri olarak kuşkuyla yaklaşmıştım. bu önyargım yüzünden de az daha bu muhteşem diziyi izleyemeyecektim.

diziye sarmak için ilk 2 bölümün izlenmesi yeterlidir. daha sonra olayları çözmeye çalışırken, bölüm bitimleri diğer bölümlerin başlangıçlarıyla birleşmeye başlar.
izlendikten sonra farklı versiyonlarını aradığım, Kurgusuyla beni etkileyen anime. Yazarı Tsugumi Ohba 'dır ve gerçek kimdiliği bilinmemektedir. Anime' de L. karakterine benzediği söylenir.
http://www.animefreak.tv/...nglish-dubbed-online-free buradan izlenilebilir.
bir anime şaheseridir. izlemeyen çok şey kaçırmıştır ( şahsi fikrim )*