bugün

/207
hdp ile yaptıkları işbirliği mhp tarafından bozulan parti.

genel başkan yardımcılarının hdp'ye oy verdiği parti. çıkmaza bak amk.
iktidar olmak için çalmak gerektiğini öğrenmiş parti. sırada allah allah deyip oy toplamak var. bunu da becerirse %40 oyu garanti.
sen bu partinin ideolojisini ve programını benimseyip üye olmuşsundur. düzenli olarak aidatını ödersin. çalışmalarda bulunursun, emek verirsin. seçimlerde oy verirsin. bağlı olmaktan gurur duyduğun chp'nin peşinden koşarsın ve yorulmak sana mutluluk verir. sonra da hayatında chp'ye oy vermemiş adamın biri "atatürk'ün partisini ne hâle getirdiniz." der, aklınca sana ve partine akıl verir. buna sinirlenmeyip ne yapacaksın?
(bkz: chp ye yeni isim önerileri)
Atatürkün yolundan çıkıp onun kemiklerini sızlatan parti.

gazi mustafa kemal paşa. Kürtçülük hakkında nutuk'ta, "türk milleti aleyhine hazırlanmış büyük bir suikast" olarak belirtilen, her türlüsünün zararlı olduğu bir ideolojiden bahsediyor.

Amma velakin cumhuriyet halk partisi atatürkün bu sözünü ezip geçip Kürtçü olmuş ve desteklemiştir.

Başbuğ Alparslan Türkeş boşuna dememiş;

"cumhuriyet halk partisi atatürkün çizdiği yoldan sapmasaydı, ben milliyetçi hareket partisini kurmazdım".
bu mhpliler ötekiye çamur atıp, kendilerini üstün görmekten ne zaman vazgeçecek merak konusudur. gençler arasında kavga arkası olarak gösterilen gençlik kolları, türküz demekten başka bir siyasi temel ve ülke içinde herangibi bir planı olmayan bir partinin üyesi kendini nasıl en iyi görüşe ve düşünüşe sahip parti olarak algılar benim aklım almıyor.
görsel
Yorum sizin.
iktidara geldikleri taktirde-ki varsayamı bile komik-, akp'yi vurduğu her şeyin; adam kayırmanın, kadrolaşmanın, yolsuzluğun vs dik alasını yapacak parti. Belediyeleri bunun temennisidir. Ayrıca son zamanlarda da gözlemlendiği üzre akp'yi değil hdp'yi aşan kürtçülüğünün yanında bir de değişmez alevi mezhepçiliği vardır ki zaten bu özellikte bir evlat olsa cami avlusuna bırakıp kaçarsın.

Ayrıca chp, meclise pkk'yı ilk sokan partidir. Ahmet türk, leyla zana, osman baydemir ve cehaplılara it sürüsü diyen sırrı sakık chp yahut onun yan oluşumu shp kökenlidir.
bdp ye alenen destek vermiş bu günlerde artan pkk saldırıları akabinde herkesi sağduyulu olmaya çağırmış parti.
terör komisyonu teklifi ile kendine çok güldüren particik.
olaya gel, pkk nın medya ayağı, üstüne bir de selocan polisleri şehit ettiğini, takır takır pusu kurup asker öldürdüğünü itiraf etmiş, demiş ki "bizim yerel birimlerimiz kendi başlarına suruç misillemesi yapmış" yani diyor ki "ben daha yerel kuvvetime söz geçiremiyorum, biz hep böyle 2-3 kişi öldürcez ara ara, işid için destek olmazsanız hep öldürcez akıllı olun. ses çıkarmayın sineye çekin"

sonrada terör komisyonuna giriyor. olum siz şakamısınız? yok chp suruç olayı ile ilgili 500 sayfa rapor hazırlamış... rapora gerek yok canım bana söyleseniz ben 2 tane link bulurum o barışgüvercini oyuncak götüren keleşe mermi dizen teröristler için.
https://www.facebook.com/...46266/?type=1&theater
al canım, bak youtube gir attıkları sloganı da görürsün.

ışid için pkk mı öveceniz? yoksa "ne var canım pkk ara ara asker öldürse polis öldürse" mi diyeceniz?

hoş zaten chp li vekillerin şu aralar hdp lilerle çok samimi olduğunu aynı yerlerde aynı sloganları attıklarını biliyoruz.

kısacası pkk kabul ettiği polis katletme hareketinden sonra hdp terör komisyonuna girince çakma solcular tarafından aklanmış oldu. olaya gel... demekki 30 senedir pkk tek kişiyi öldürmemiş baksana terör komisyonuna katılıyor? senin kafana sıçayım ben.
siyaseti bilmemelerini geçtim de, yakın tarihi bile bilmeyen salakların yıllardır iktidar olmamasıyla dalga geçtiği parti.

efendim, chp iktidarda en son dyp-chp koalisyonuna ortak olarak bulunmuştu ki bu koalisyon 1996'da sona ermiştir. yani chp hepi topu 19 yıldır iktidar olamayan bir parti. bu 19 yılın 13 yılı da zaten akp'nin tek başına iktidarı. o yüzden hiç dalga geçmeye çalışmayın. açın da kendi götünüze gülün derler adama.
Cenabı Hakkın Partisi adı altında muhafazakarlardan oy topladığı bilinir eski zamanlarda.
enteresan bir seçmen tabanına sahip olan parti.

şöyle ki chp seçmeni, kendi partisinin akp ile koalisyon kurmasını veya koalisyon görüşmesi yapmasını normal karşılarken ve hatta buna destek verirken; mhp'nin akp ile bazı konularda ortak hareket etmesini "stepne, koltuk değneği" vs. gibi argümanlarla açıklamaya çalışıyor.

tamamen rte karşıtlığı pompalanarak pkk, chp tabanı üzerinden açıkça meşrulaştırılıyor. chp ise kendi potansiyel genç seçmenini kaybettiğinin bilincinde değil. yapılan anketlerde ilk defa oy veren genç seçmenin chp'den öte hdp'yi tercih ettiği çok net ortada. ilk defa oy verenler arasında chp sonuncu olmuş.

özetle chp kazanabileceği bir seçmen kitlesini "hdp'lileşerek" ve onu meşrulaştırarak kaybediyor. bu bile chp açısından bir siyasi başarısızlıktır. bunun yansımasını ilerde daha net göreceğiz. chp'nin bu kadar propagandaya rağmen %25 alması gayet açıklayıcı sanırım.
son anketlere göre oyunu %29'a çıkaran parti. geçenlerde dersanede gördüydüm.
uluderede kaçakçıların hayvanları öldürülünce olay yerini incelemeye giden ama kendilerine şehidin olduğu herhangi bir olayda rastlamadığımız Mezhepçi (alevi), kürtçü radikal bir partidir.
(bkz: hdp ye dost olmak)
Ataturkun zamaninda sallandirdigi adamlarin torunlarina biraksaniz domalacak kadar ataturkcu partidir.
Olaylardan beslenmeye çalışan provokatif bir parti değildir.
apo resimleri altında yürüyüş yapan vekilleri ile atatürk'e ne kadar sahip çıktıklarını tekrar ispat etmişlerdir.

http://www.benguturk.com/...r/icerikler/590/13348.jpg

(bkz: beyler bu vatan size neyledi)
alttaki laflara ses etmeyip hdp'li seçmenlerin bir kısmına şerefsiz dendi diye cıngar çıkaran riyakar seçmenlere sahip partidir. korkma yiğido hdp ile yasak aşkınıza, çünkü hdp'nin kocası akp'dir, bu kafayla hiç zeval gelmez.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: "Bu halk Abdullah Öcalan’ın posterini Kürdistan’a asamayacak da, nereye asacak? Buna alışsanız iyi olur, çünkü biz daha Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz, heykelini”

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: “Biz sırtımızı YPG’ye YPJ’ye PYD’ye yaslıyoruz, söylemekten de çekinmiyoruz”

HDP milletvekili Osman Baydemir: “Devlet aklına mesajımız var, hassiktirin diyorum”

HDP milletvekili Abdullah Zeydan: “Kürt halkının gücünü test etmeye çalışanlara çağrı yapıyoruz, PKK sizi tükürüğüyle boğar.”

HDP milletvekili Burcu Çelik Özkan: “O keleşi size çevirmesini çok iyi biliyoruz, bu memleketten defolup gideceksiniz”

Ağrı belediye başkanı Sırrı Sakık: “Ellerinde bayraklarla Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyerek saldıranlara demiştim ki, Mustafa Kemal’in askeri değil, generali olsanız ne yazar, it sürüleri.”

HDP milletvekili Altan Tan: “CHP yerli inek gibi, dünya kadar ot yedirirsin, sütünde artma olmaz.”

HDP milletvekili Adil Zozani: “Kemalizm dediğiniz şey, bir parça Hitler, bir parça Mussolini’dir.”

HDP milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu: “Kürtler uyandı, hiç boşuna çırpınmayın.”

HDP milletvekili Pervin Buldan: “PKK terör örgütü değildir.”

Selahattin Demirtaş: “HDP, başkan apo’nun projesidir, bunu unutmadan çalışmalıyız.”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: "Bu halk Abdullah Öcalan’ın posterini Kürdistan’a asamayacak da, nereye asacak? Buna alışsanız iyi olur, çünkü biz daha Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz, heykelini”

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: “Biz sırtımızı YPG’ye YPJ’ye PYD’ye yaslıyoruz, söylemekten de çekinmiyoruz”

HDP milletvekili Osman Baydemir: “Devlet aklına mesajımız var, hassiktirin diyorum”

HDP milletvekili Abdullah Zeydan: “Kürt halkının gücünü test etmeye çalışanlara çağrı yapıyoruz, PKK sizi tükürüğüyle boğar.”

HDP milletvekili Burcu Çelik Özkan: “O keleşi size çevirmesini çok iyi biliyoruz, bu memleketten defolup gideceksiniz”

Ağrı belediye başkanı Sırrı Sakık: “Ellerinde bayraklarla Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyerek saldıranlara demiştim ki, Mustafa Kemal’in askeri değil, generali olsanız ne yazar, it sürüleri.”

HDP milletvekili Altan Tan: “CHP yerli inek gibi, dünya kadar ot yedirirsin, sütünde artma olmaz.”

HDP milletvekili Adil Zozani: “Kemalizm dediğiniz şey, bir parça Hitler, bir parça Mussolini’dir.”

HDP milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu: “Kürtler uyandı, hiç boşuna çırpınmayın.”

HDP milletvekili Pervin Buldan: “PKK terör örgütü değildir.”

Selahattin Demirtaş: “HDP, başkan apo’nun projesidir, bunu unutmadan çalışmalıyız.”

http://www.sozcu.com.tr/2...serefsiz-meselesi-901282/
hdp yani pkk destekçisidir, bebek katili bir partidir.
akp nin ismindeki adaletten anladığı neyse chp nin ismindeki halktan anladığı odur.
iyice şirazesi kaymış parti.

şehit olan polislerimlzle ilgili tek bir şey demiyor, pkklı teröristleri yakalayan polise bölücü diyor, pkklı teröristlerin utanmadan barış demesinin mitingine katılıyor.

vekili apo resimleri altında yürüyen partiden ne bekliyoruz ki biz zaten.
Hakkında abuk sabuk yalanlar atılan parti.
sürekli atatürk ün kurduğu parti diye ortalıkta gezinmelerine rağmen şu an için bir gram olsun atatürk ün çizdiği yoldan yürüyemeyen partidir.

sadece şu sözü hatırlatmak isterim bütün siyasi parti liderlerine;

"Hatt-ı müdafaa yoktur; sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça vatan terk olunamaz."
© copyright 2005 - 2026