bugün
- gammazı ispiyoncu sanmak13
- merfulu gitmesin kampanyası15
- gammazların tarafsız olması gerekliliği13
- gammazlar ve biraderler arasındaki kirli ilişki10
- pkk türk sanatını davar güder gibi güdüyor12
- kız nick altı meriçleri8
- apoya küfür edince kuduran kürtçü7
- beni seven yazarlar10
- arabayı yavaş süren tipler13
- nervio moderatör olsun kampanyası10
- öykü serter8
- dün gece sözlükte yaşanan o rezil olay14
- ismet inönü hain midir sorunsalı5
- hatırladığınız en eski anı7
- yakışıklı erkeklerin gay olması10
- everest e çıkıp leğenle aşağı kaymak6
- gammazlar adam mıdır sorunsalı6
- debe'nin nick altı entry dolması7
- gammaz yazarlar lokali5
- sözlük yazarlarının çayları11
- uludağ sözlük için öneriler8
- sanat sepet tayfa5
- evli erkeklerin kadınlara daha çekici gelmesi4
- liseden arkadaşlar6
- kızların kıvırcık saçlı erkeklere olan zaafı5
- gammaz olmayı bir halt sanmak3
- yapay zeka moderatörü5
- bırakın kavgayı maç başlıyor4
- ismet gürbüz5
- sözlükte kavga oluyor hissi3
- aslan eti2
- cuheyman el uteybi4
- arkadaşlar moderatör oluyorum5
- uludağ sözlük paradoksu2
- 20 ağustosta boşalma davam var4
- iltifat mı hakaret mi belli olmayan kelimeler5
- queen feristah9
- tamer karadağlı5
- erkek karısına itaat etmelidir3
- arkadaşlar bu arada ben de gammazım3
- birader beyler birader baylardır2
- insanlar nasıl birbirine güvenip evleniyor14
- zam var diye gece benzinciye gitmek6
- online yazarlar neden yazmıyor11
- şarj başlığını ayrı satalım2
- gammazların çok kötü insanlar olması2
- tahsildaroglu peyniri3
- arkadan yanaşıp selektör yapan it10
- 60 yıllık ömrümün kalması4
- sevgiliyle yapmayı en çok sevdiğiniz aktivite13
genellikle Eski evlerde bulunur.. pencere hizasından sokağa doğru uzanan kafese benzer çıkıntıdır.
eski istanbul evlerinde bulunan önünde küçük bir divan olan sokağa doğru uzanmış çıkıntı.
argoda goguslere verilen isimlerden biri.
Kitap. Yazar Karin Karakaşlı'nın Agos Gazetesi'nde 1996 - 2008 yılları arasında kaleme aldığı yazılarından seçtiklerini biraraya getiren kitap, Everest Yayınları'ndan çıkmış. "bazen bir köşede sessizce büyür insan" alt başlığı ile yayımlanan kitapta, yazarın özellikle Wolfgang Borchert, Cemal Süreya, Abidin Dino, Mayakovski, Tezer özlü, Joaquin Cortes, Marc Chagall gibi sanatın farklı kulvarlarından isimler üzerine notları, "şairlerle hasbıhal" başlığı altında ikinci yeni ve sonrasının şairleri üzerine incelemeleri, ayrıca ermeni kimliği ile yaptığı çok boyutlu akıl yürütmeleri dikkat çekiyor.
köpek öldüren sınıfında bir şarap markasıdır. 1.5 ve 0.75 litrelik mataralar halinde satılır. içinde üzüm parçacıkları bulunur. 1.5 litresi içildiğinde 2-3 gün kadar mide yanmasına yol açar. içmeyiniz.
eski Türk evlerinde zemin katın üzerindeki birinci ya da müteakip katlarda dışa taşan kafesli oda bölmesi.
Dışa taştığı için alttan desteksiz kalan cumba, çökmelere karşı binanın ön cephesine yaslanan payandalarla desteklenirdi.
Türk mimarisinin ağırlıklı olarak ahşaba dayandığı dönemlerde yoğun olarak kullanılan ve şehirlerdeki türk mahallelerine damgasını vuran bu üslup, taş ve betonarme yapılar yaygınlaştıkça terk edilmeye başlanmıştır. ayrıca yaşamak istediğim ev tiplerinden biridir.
Dışa taştığı için alttan desteksiz kalan cumba, çökmelere karşı binanın ön cephesine yaslanan payandalarla desteklenirdi.
Türk mimarisinin ağırlıklı olarak ahşaba dayandığı dönemlerde yoğun olarak kullanılan ve şehirlerdeki türk mahallelerine damgasını vuran bu üslup, taş ve betonarme yapılar yaygınlaştıkça terk edilmeye başlanmıştır. ayrıca yaşamak istediğim ev tiplerinden biridir.
eski evlerde olan çoğunlukla sardunya saksıları ile dolu ve saksılara kolay su dökülebilmesi amacıyla pencere hizzasında olan kafes görüntüsünde küçük balkon. bursa'daki eski binalarda bol bol görülebilir balkonlardır.
on birinci nesil istatistikçi yazar. kendisini sevmedim, neyse.
senaryo kelimesinin anlamını bilmiyor. kullanmadan önce öğrenmesini tavsiye ederim.
(bkz: #37519009)
neye benzediği ile ilgili ben yardımcı olayım:
http://m.emmys.com/sites/...stards%20-%20GOT%20S6.pdf
(bkz: #37519009)
neye benzediği ile ilgili ben yardımcı olayım:
http://m.emmys.com/sites/...stards%20-%20GOT%20S6.pdf
türk tipi ahşap evlerin romanları süsleyen, alttan destekli dışa çıkan kısmıdır.
mobilya ile uğraşanlarda ise cumba "kenar bandı" olarak geçmektedir.
ahmet ümit'in 'beyoğlu'nun en güzel abisi' kitabında sıkça betimlediği eski evlerde ki zemin katının üzerinde katlarda dışa taşan,çoğu kafesli oda bölümü. güzel kitaptır efenim, okuyunuz.
pencere kenarındaki çıkıntı, geleneksel osmanlı evi mimari figürü. ev ile dişarı arasında bir iletişim ağı olduğu rivayet edilir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar