bugün
- 15 ağustos 2026 gençlerbirliği fenerbahçe maçı16
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması11
- g i l d e d l i l y19
- hayatın kuralları9
- sarhoşken yapılmış en aptalca şey13
- kadın olmanın avantajları16
- askerde 200 metre atışı yapmak15
- yaşamak istenilen şeyler10
- nervio23
- sözlükteki fenerbahçeliler8
- fotoğraflarda bir türlü gülemeyen insan6
- fenerbahçe7
- kızlar çaylak olunca nickaltında ağıt yakan tipler15
- kadın sürücü görünce yapılması gerekenler11
- geceye bir şarkı bırak10
- penisi seks objesi olarak görmek7
- türkiye'ye geldim11
- fırçaya takılıp gelen tuvalet deliği kapağı4
- hiçbir hobisi olmayan düz insan5
- kankadan sevgili olur mu5
- ismail kartal4
- dem'in bize elektriği parayla satamazsınız demesi19
- bir bayan yazarın erkek yazarla kavga etmesi10
- kurtar bizi müsavat16
- her şeyi açıklayan en kısa cümle8
- friedrich hegel la bi cay icek7
- zengin olunca yapacaklarınız3
- bir yazar entry ni beğenmedi4
- kürtsüz türkiye4
- hangi manifest kızı ile sevişmek isterdin5
- 14 ağustos 2026 galatasaray çorumspor maçı25
- dil dalak beyin böbrek yiyen kız2
- gençlerbirliği4
- alkolsüz sosyalleşmede zorlanmak4
- galatasaray'ın fenerbahçe'yi yine altına alması3
- sözlükteki fanatik fenerlilere giren kazık3
- aldığınız en büyük risk3
- sözlükte kafa açıcı başlık olmaması9
- düşük zeka belirtisi2
- yaşamak istenilen şehir2
- trans kadın çekiciliği5
- alevi kızların alev alev yanması13
- engelli kızı kaçırıp 4 kişinin istismar etmesi10
- yazarların bu seneki tatil yeri tercihi2
- arkadaşlar ben drama queen miyim4
- anın görüntüsü30
- sevgiliyle sabaha kadar çığlık serisini izlemek3
- sevişirken mastürbasyon yaptığını hayal etmek4
- kadıköy solcusu4
- devran dönecek8
Yeryüzünü fiziksel, ekonomik, beşerî, siyasal yönlerden inceleyen bilim.
Bir yeryüzü parçasını, bir bölgeyi, bir ülkeyi belirleyen, niteleyen, fiziksel, ekonomik, beşerî, siyasal gerçekliklerin tümü.
lise müfredatının olmazsa olmaz can sıkıntısı derslerinden biridir
lise çağlarında hayattan bezdirmeyi sağlayan, ezberle sınava gir ve bildiklerini unut sistemine giren bir ders
insanda her zaman bir gezme ve keşfetme hissi uyandıran zevkli heyecan verici bir bilim dalı ve ders
ülkeler cografyası vardır bide insanı yer bitirir.
bir burcu güneş şarkısı.
şeker gibi ders. *
ilginizi çekerse zevkli olan , ilgi alanınız dışındaysan bir türlü geçmek bilmeyen bir derstir.
40 dakikayı 400 dakika gibi hissettiren yegane ders.
hocaları insan olsa sevilecek ders.
gözün,gördüğü ve görmediği herşey...
ilk defa, M. Ö. 3. yüzyılda Eratosthenes tarafından kullanılan Coğrafya, Eski Yunanca'da yer anlamına gelen Geo ile tarif etmek, betimlemek anlamına gelen Graphie sözcüklerinin birleşmesinden oluşmuştur. Bugüne kadar coğrafyanın bir çok tanımı yapılmıştır. Prof. Dr. Cemalettin ŞAHiN'e göre; Coğrafya, insanın içinde yaşadığı çevrenin doğal özelliklerini, insan-doğal çevre etkileşimini ve bu etkileşim sonucu insanın ortaya koyduğu beşeri ve ekonomik etkinlikleri kendi prensipleri çerçevesinde inceleyerek sonuçlarını açıklayan bilimdir.
'aa yokuş, neyse inerken rahatlarım artık' diyorsun... yokuşun aşağısı yok!
lisede en çok sevdiğim derslerden biri olmasından ötürü; epey bilgi birikiminde bulunmama vesile olan derstir.
kartografya (harita bilgisi)
klimatoloji (iklim bilgisi)
Hidrografya (su coğrafyası/ bilgisi)
ekonomik coğrafya
demografi (nüfus) ve yerleşim
dünya'nın oluşum süreci
siyasi coğrafya
ülkeler coğrafyası
jeoloji
ekoloji
matemetik coğrafya vb. gibi onlarca konu hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacak sosyal bilim dalı.
kartografya (harita bilgisi)
klimatoloji (iklim bilgisi)
Hidrografya (su coğrafyası/ bilgisi)
ekonomik coğrafya
demografi (nüfus) ve yerleşim
dünya'nın oluşum süreci
siyasi coğrafya
ülkeler coğrafyası
jeoloji
ekoloji
matemetik coğrafya vb. gibi onlarca konu hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacak sosyal bilim dalı.
en b.k ders.
tarihin koparılmış kolu.
dünyada yaşayan ve dayatılan kadar düşünebilen varlıklar olarak hepimizin çevremizdeki 'bazı'olayları neden-sonuç ilişkisine bağlamamızı sağlatan ders.
coğrafya diye birşey yoktur. ey millet beni dinleyin böyle bişey yok. adamlar hayallerini ders olarak işletiyorlar. benc bu bir oyun. yani zekamızı yemek isteyenlerin oyunu. ben hayatımda bu ders kadar saçma bir ders gördüm yada görmedim ama bu ders gerçekten saçma çok saçma. hayal meridyeni gören var mı? yok. işte coğrafya yok . hayal bile değil. hayaller pembe olur. coğrafya pembe değil. berbat ötesi birşey. coğrafya dersi bize yalan olarak anlatılır.
(bkz: güneye giderken)
(bkz: güneye giderken)
hiç bir öğretmenin * anlatamadığı derstir bu coğrafya.coğrafyanın daha ilk dersinde soğuturlar öğrenciyi meridyen, boylam, jeolojik, horst graben mraben diyerek.halbuki coğrafya hiç de öyle bir ders değildir.bunlar sadece coğrafyanın kabuğudur öğretmenin görevide bu kabuğu kaldırıp altında ki kuşları böceklerı ağaçları, ormanları ormanlarda ki ahşap evleri, gölleri aslolan coğrafyayı öğrenciye anlatmaktır.eğer bir öğretmen bunu yaparsa coğrafya kabusumuz olmaktan çıkar ve en sevdiğimiz dersler arasına girer ve zorla değil bu sefer isteyerek öğrenmeye çalışırız...
aslında ezber olmayan fizikle iç içe olan derstir. ama türkiyede sağ olsun ezber olark gösterildiğinden insanların hızla uzaklaşmasına neden olmuştur.
yurdum hocalarının ve eğitim propramımızın kafa karıştırmak için elinden geleni ardına koymadığı derstir.be adam hepsini ayrı ayrı anlatacağına desene yerşekilleri iklimi, iklim tarımı, tarım da sarı çizmeli mehmet ağayı etkilemiş.
30 dk sonra yazılısına gireceğim tm bölümü dersi. 2 senedir geçemediğim derstir ayrıca. hep ortalama ile nereye kadar...
insanla doğal ortam arasındaki karşılıklı etkileşimleri, bu etkileşimler sonucunda gelişen faaliyetlerle durumları dağılış, ilişki kurma, karşılaştırma, nedensellik ilişkilerine bağlı kalarak ve çeşitli araştırma yöntemleri uygulayarak araştırıp inceleyen, elde ettiği sonuçları bir sentez halinde ortaya koyan, kendi içerisinde çok sayıda bilim dalından oluşan bir bilimler topluluğudur.
*
*
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar