bugün
- boyumun 2 cm kısalması14
- karınız için çamaşırları elinizde yıkar mısınız10
- her şeyin mizahı yapılmalı mı14
- nev10
- kendi değerimizi biz mi belirleriz başkaları mı13
- afet hoca geliyo afet hoca geliyo ihihihi6
- iphone 18 pro max için neyinizi verirdiniz10
- online listesi7
- sözlük kızlarının meme savaşı7
- küt saçlı hatun12
- mal mıyım sorunsalı13
- seks yapmama şartıyla ölümsüz olmak5
- chatgpt'ye kötü özelliklerimi söyle demek3
- ay da am olsaydı ilk türkler çıkardı5
- sözlük yazarlarının saatleri8
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri11
- hüküm giymişim5
- mandalina8
- sözlük yazarlarına güvenmek2
- kiraz cicegi kolonyasi41
- tansağ türk4
- sözlük kavgaları5
- internette saklanabileceğine inanmak3
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri13
- istanbul trafiği7
- ismail kartal34
- 2026 yazı5
- 0 0 714
- kendine yalan söyleme eğilimi10
- usame bin ladin ve onun islamcı ütopyası7
- mesajlara sürekli geç cevap veren erkek10
- ben bu çocukla ilgili evlencem ya9
- ilk buluşmada esnaf lokantasına gitmek14
- deve sidiği eksperliği4
- filistin kurtuluş örgütü ve terörü desteklemek6
- sözlük kızlarının kekleri5
- geceye bir tespit bırak3
- 10 eylül 2026 ismail kartalın istifası20
- youtube da kim beni bulacak diyen ateist2
- azer bülbül'ün sanki biraz tom hardy'e benzemesi3
- yatamıyorum3
- bu gün sözlük ne tatlı lan12
- savaş ay2
- rahmi koç'un balığın kalanından çorba yapması10
- ben bu yaz nerdeydim2
- türk töresinde zina edenin parçalara ayrılması6
- seninle esnaf lokantasına bile gelirim diyen kadın9
- tütün eksperliği3
- güzel bir kazın yalnız olmasının nedenleri11
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı51
Nüfus bilimi.
Nüfusun dağılım, yaş, meslek gibi özellikleriyle doğum, ölüm gibi hareketlerini konu alan bilim dalı.
Demografik istatistikler ve araştırmalar, coğrafya, sosyoloji, ekonomik planlama ve diğer sosyal bilimlere veriler sunar.
Demografik istatistikler ve araştırmalar, coğrafya, sosyoloji, ekonomik planlama ve diğer sosyal bilimlere veriler sunar.
Genellikle istatistik teknikler kullanılarak nüfusun incelenmesi. insan topluluklarının istatistik karakteriyle ilgilenen sosyoloji ve antropoloji dalıdır. Özellikle toplam nüfus, yoğunluk, doğum ve ölüm oranları, göçler, evlilikler vb olayları inceleyen bilim dalıdır.
(bkz: demografik)
Türkiye'de işin ehli olarak Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü olarak gösterilebilecek olan bilim dalı. (http://www.hips.hacettepe.edu.tr/)
nüfus olaylarını inceleyen bilim dalı.
Toplumların nüfusla ilgili yönlerini inceleyen; nüfusun miktar ve bileşimi ile doğum-ölüm oranları, nüfus artışı ve nüfusun bir yerden başka bir yere kitlesel olarak kayması ile ilgili sorunları ve bu sorunların çözüm yollarını, istatistiksel yöntemleri de kullanarak araştırıp incelemeyi konu edinen disiplin.
demografi, avrupa'da, ilk defa bilim olarak, 17. yüzyılda ingiliz istatistikçi john Graunt'un çalışmasıyla ortaya çıktı.
Nüfus degerlendirilmesinin grafiklendirilmesi.
Türkiyedeki demografik yapinin coğrafi bolgelerle korelasyon gostermesi analiz edilmesi gereken bir olfu oldugunu gostermektedir.
Karadeniz primitif refleksli tez canli. Gumushane ve civari şive ve insan olarak dogu ve karadeniz insaninin ortasidir. Iyidir.
dogu anadolu. Kaba sert samimi.
ege naif neseli isini bilir kurnaz.
ic anadolu. Kupkuru bir insan.
guneydogu anadolu. Dogu ve ic anadolunun baharatlisidir.
Yetisme yerine gore degisir tabiki. Kastim bu bolgelerde cocukluk ye yetisme adölesan cagini gecirenler icindir.
Türkiyedeki demografik yapinin coğrafi bolgelerle korelasyon gostermesi analiz edilmesi gereken bir olfu oldugunu gostermektedir.
Karadeniz primitif refleksli tez canli. Gumushane ve civari şive ve insan olarak dogu ve karadeniz insaninin ortasidir. Iyidir.
dogu anadolu. Kaba sert samimi.
ege naif neseli isini bilir kurnaz.
ic anadolu. Kupkuru bir insan.
guneydogu anadolu. Dogu ve ic anadolunun baharatlisidir.
Yetisme yerine gore degisir tabiki. Kastim bu bolgelerde cocukluk ye yetisme adölesan cagini gecirenler icindir.
malesef ülkemizde yeterince gelişmemiş toplumsal incelemdir.
Demografi, diğer adıyla nüfus bilimidir. Dünya’da veya bir ülkede bulunan nüfusun yapısını, durumunu, dinamik özelliklerini inceleyen bilim dalıdır. Yunanca demos ve graphein kelimelerinden meydana gelmiştir. Doğumlar, ölümler göçler ve yaşlanma ile ilgili çalışmalar bu bilim dalı tarafından yapılır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar