bugün

/152
Yoğun sağnakta açık tribünde bursasporumun maçını izlediğim ve donuma kadar ıslandığım şehrim.
bugun gercek mehdi benim diyen bir adama sahıtlık etmıs guzide sehrımız.
3 milyonluk nüfusu, güzel kızları, gelişmiş sanayisi, doğal güzellikleri ve tarihsel dokusuyla ülkemizin en güzel ve en büyük şehirlerinden biri.
son on yılda çok değişmiştir. artık büyük şehir görüntüsünden çıkıp, sıradan bir şehir haline gelmiştir. orta seviyede olan kültürel yapısı büyük çöküşte zaten. göç yüzünden sanırım tam bir apaçi şehri de olmuştur.
sığ ve herhangi bir perspektifi olmayan büyük bir köydür bursa. hanları, hamamları, camileri, türbeleri, santralleri büyük bir negatif enerji yayar. ağırlık vardır bu büyük köyde. yapacakların yarıda kalır, hayal ettiğin şeylerin aslında korupark, zafer plaza, anatolium arasında sıkışmış kozmetik insanlarının bir parçasını olamayacagını anlarsın. ya yüzlerce fabrika içersinden bir yer seçersin kendine veyahut oturur bir plazanın fastfood katında özel sektorden kazandıgın parayla bir sonraki sıçmığının ağır kokması için leş gibi yemeklerini yersin. tercihtir, pideli köfte-cantık-kebap da osurunuğuzu bursa gibi kokutur. vesselam büyükşehir yaftası adı altında sıkışmış milyonlarca insanın iğrençliğidir bursa.
saat 17:00 ile 21:00 arasında asla dışarı çıkılmaması gereken şehir. eğer o saatlerde şehir merkezinde iseniz, hemen bir otel odasına atın kendinizi. röbdoşambırınızı giyin saat 21:00 i bekleyin.

metro daha osmangazi istasyonunda tam kapasite doluyor, merinos durağında anons geliyor:

" lütfen boş yerlere ilerleyin, kapı önlerinde durmayın "

amcayla burun burunayız. amcaya diyorum "boş yerlere ilerleyecekmişiz". amca gülüyor. metrodan dışarı bakıyorum. trafik daha berbat, arapsaçı, milim milim ilerliyor. metronun kilometre kilometre yol aldığını hatırlayıp kendimce seviniyorum. arabalara bakıp içimden "nasıl geçiyoz sizi hehe" diye salak esprilerle oyalanıyorum. neyseki paşa çiftliğinde iniyorum paşa paşa. güle güle amca.

bitmiş bursa bitmiş.
4 yıl boyunca iskender ve kestane şekeri haricinde hiçbir güzelliğini göremediğim şehir. iyi ki kurtuldum.
Kültür seviyesi yüksek, eğitimli insanların fazla olduğu şehirdir.
her yerde 1 lira isteyen çocukların olduğu şehirdir. bunun dışında gayet yeşildir ve tarih doludur.
güzel bir güne doğmuş şehir.
kara bulutların ve donukluğun sabah saatlerini kapladığı şehir.
(bkz: renault symbol deki subliminal mesaj)
bayramları açık fırın bulamayacağınız şehirdir.hepsi kapalı olur efenim
Yeşil Bursa olarak anılan, ama beton yığınlarına dönüşmüş benim de şu an yaşadığım şehirdir.
Erkekleri neden bu kadsr yakisiklidir muamma.
istediği yerde sikişen çocukları ile ünlü güzide şehrimiz.
akşam saatlerinde altıparmak trafiğinde tam 45 dk beklenen şehirdir. trafiği istanbul'dan beter olma yolunda koşar adım ilerlemekte.
Her akşam izmir yolu ve altıparmak banko tıkanır.
ama çok pis trafik var.
zamanında allahtan rumlardan alınmı$ $ehir. her $ey yeti$iyor mübarek. bi am tarlası yok onu da icat ederler zaar.
Hiç gitmediğim ama gitmeyi istediğim güzel bir yer.
şu sıralar en güzel zamanlarıdır. görsel
beyaz örtüyle kaplanınca gerçekten çok güzel olan şehir. özellikle tepe de bi eviniz ve içinde erkek kimliğinizi parlatabileceğiniz bir erkek çiviciniz varsa , çekirge gibi. olayın şehvetine doyum olmaz , sabaha kadar yolları dümdüz edersiniz. bur sa lı yız...
kardan adam'iniz burda kizlar, sehri..
çanakkale' ye giderken yol üstü gezme fırsatım olan yer. iyi güzel de fiat fabrikasının ora ne biçim kokuyor kardeş? insanlar alışmış artık kokuya, tepki vermiyorlar. yoksa iyi yer bursa.
Bugün okullar tatil mi merak edilen il.
© copyright 2005 - 2026