bugün
- özel sektör de çalışmak10
- kedilerin yedigi ilginc seyler14
- ellerim bos gonlum hos13
- arkadaşlar ben birinden fena halde hoslanıyorum4
- şeker hastalığı5
- lukaku vs abdülkerim6
- ermenice6
- sözlükte devamlı eksileyeceğiniz yazar16
- kızlar buraya bakar mısınız6
- osmanlı mali açıdan zordayken saray yaptırması12
- 29 yaşında erkek 41 yaşında kadın ilişkisi8
- galatasaray büyüklüğü14
- ben geldim naneler6
- arkadaşlar bakar mısınız14
- arjantin4
- migros ta şarap seçen kaslı ve hüzünlü erkekler6
- kız tavladığım için içerlenen sözlük geyi15
- bik bik'in mutfağına konuk olan yazar5
- kıbrısı ingilize veren padişah6
- açık oylayamamak6
- bulgaristan5
- evli bir adama aşık oldum sözlük25
- 3 ekim alman birliği günü3
- şanlıurfa şehir hastanesi5
- ceviz kabuğunu kıramayan kargaya yardım etmek2
- söğüşçü aco3
- arabesk2
- 3 ekim 2026 finlandiya arnavutluk maçı3
- ioçk'nın müziği3
- ispanya çin yakınlaşması ab de rahatsızlık5
- anın görüntüsü21
- cumartesi günü yapılabilecekler7
- aklınıza gelen şarkı sözü4
- romanya52
- memesiz kızlardaki özgüvenin kaynağı18
- devlet bahçeli'nin öcalan'a selam göndermesi47
- ispanya'nin terör bitirme formülü41
- fenerbahçe nin kurucusu4
- sözlükteki yazarların çok ahlaklı olması6
- kosova4
- sırbistan2
- türkiye32
- ispartalı kızlar9
- türkçeye sistemli saldırı7
- damarsız tüysüz manisa yaprağı17
- zengin erkeğe tanınan aldatma hakkı4
- vincenzo montella6
- hoşlanılan kızın evli bir adama aşık olması5
- güne acı bir gerçek bırak8
- konuşurken yanlışlıkla tükürmek6
Çok yaygın bir müzik türüdür.
Bu müzik türünün kökeni Afrika'ya kadar dayanmaktadır. Yaklaşık 400 yıllık bir geçmişi vardır. Bu yüzden rock müziğin atası olarak kabul edilir.
Blues müziğin ortaya çıkış nedeni Afrikalı insanların köle olmasıdır. Kölelik sistemi kalktığında onların hüzününü, umudunu, duydukları derin acıyı ve özgürlük isteklerini şarkıyla anlatmaları sonucu bu tür oluşmuştur. Kısa bir sürede Amerika'nın çeşitli bölgelerine yayılmıştır. Ayrıca bu müzik türünün farklı kültürlerle ektileşime girmesi delta blues, memphis blues, texas blues gibi çeşitli blues türlerinin ortaya çıkmasına neden olmuştur.
Bu müzik türünün kökeni Afrika'ya kadar dayanmaktadır. Yaklaşık 400 yıllık bir geçmişi vardır. Bu yüzden rock müziğin atası olarak kabul edilir.
Blues müziğin ortaya çıkış nedeni Afrikalı insanların köle olmasıdır. Kölelik sistemi kalktığında onların hüzününü, umudunu, duydukları derin acıyı ve özgürlük isteklerini şarkıyla anlatmaları sonucu bu tür oluşmuştur. Kısa bir sürede Amerika'nın çeşitli bölgelerine yayılmıştır. Ayrıca bu müzik türünün farklı kültürlerle ektileşime girmesi delta blues, memphis blues, texas blues gibi çeşitli blues türlerinin ortaya çıkmasına neden olmuştur.
sürekli dinlenildiğine sıkan, ama arada kafa dinlemek için ideal müzik türü.
(bkz: stevie ray vaughan)
(bkz: stevie ray vaughan)
anlam olarak blue nun acı ve huzun e tekabul ettıgınden sıslı sarkıları olan muzık turudur.
Yakın zamana kadar varlığından sadece birkaç kült parça ile haberdar olduğum müzik türü. iki yeni başlamış gitarist sayesinde dahada ilgimi çekmiştir.
aynı zamanda "iki acemi gitaristin tellerinden bile o kadar güzel çıkıyorsa o parçalar bir virtüözden dinlense... " dedirtmiştir.
aynı zamanda "iki acemi gitaristin tellerinden bile o kadar güzel çıkıyorsa o parçalar bir virtüözden dinlense... " dedirtmiştir.
Günümüzde çoğunlukla minör ve pentatonik gam ile çalınan ancak nadiren de olsa blues gam kullanan müzisyenleri görebileceğiniz müzik türü. Armonisi caza yakın (evet caz kuralsız değil) improvizesi daha makbul zenci babaların dünya kültürüne hediyesi Amerika'yı aşalı uzun yıllar olmuş hüzünlü notalar topluluğu. Türkiye'de bu işin hakkını veren birkaç isim:
(bkz: Tuncer Tunceli)
(bkz: Akın Eldes)
(bkz: Yavuz Çetin)
Bir yerlerde buluşuruz blues yaparız diyen yazarların mesaj kutumu dürtmelerini istiyorum.
(bkz: Tuncer Tunceli)
(bkz: Akın Eldes)
(bkz: Yavuz Çetin)
Bir yerlerde buluşuruz blues yaparız diyen yazarların mesaj kutumu dürtmelerini istiyorum.
ilginç bir şekilde huzur, mutluluk veren müzik türüdür. Kulaklığı taktığında, ucunda da varsa blues müzik ucuz yoldan kendini mutlu edebilirsin.
Life by the drop- stevie ray vaughan
Johnny law- william elliott whitmote.
Life by the drop- stevie ray vaughan
Johnny law- william elliott whitmote.
(bkz: sonny boy williamson)
(bkz: little walter)
(bkz: muddy waters)
(bkz: john lee hooker)
(bkz: howlin wolf)
(bkz: little walter)
(bkz: muddy waters)
(bkz: john lee hooker)
(bkz: howlin wolf)
ihtiyaç duyduğun her an ihtiyaç duyduğun konuda içine işleyen müzik.hüzün,hüzünlü mutluluk,teselli,her duygu -hissi karşılabilmek ve çıldırabilmek lüksü...
https://www.youtube.com/watch?v=Kd7L4lHkPPo
https://www.youtube.com/watch?v=Kd7L4lHkPPo
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar